زندگی من کجاست

«حمله بالای قوماندانی امنیه قندهار بیانگر توانایی طالبان در این ولایت می باشد»


نیویارک تایمز
روزنامهء نیویارک تایمز در شمارهء روز یکشنبه خود تبصرهء را در بارهء حمله اخیر در کندهار به نشر رسانده است.

روزنامه می نویسد، در نتیجهء این حمله که چند موتر بمب و راکت اندازها در آن استفاده شد، به گفتهء شاهدان عینی حداقل 19 نفر که اکثریت پولیس بودند، کشته شدند.

این حمله باعث ترس و هراس در شهر شد و مردم با شنیدن فیرهای شدید و انفجارات منطقه را ترک گفته، پولیس همهء سرک های ورودی به منطقه را مسدود ساختند.

درگیری تقریباً پنج ساعت ادامه یافت تا که به قول مقامات افغان، پولیس توانست سه نفر از مهاجمان انتحاری را به قتل برساند و نفر چهارم را که زخمی شده بود، دستگیر کند.

روزنامه می نویسد که نظامیان امریکایی از تابستان سال گذشته به این سو عملیات شدید را برای تحکیم امنیت و ثبات در کندهار که منطقهء نفوذ طالبان محسوب می شود به راه انداختند.

شهر کندهار چندین ماه آرام بود تا این که در این اواخر قتل های سیاسی و بمب گذاری ها رو به افزایش نهاد.

قاری یوسف احمدی یکی از سخنگویان طالبان مسوولیت حملهء روز شنبه را بدوش گرفت.

وال ستریت جورنال
روزنامهء وال ستریت جورنال چاپ امریکا نیز در یک مطلب خود که در بارهء این حمله نشر کرده می نویسد:
این حمله توانایی طالبان در کندهار و مناطق ماحول آن را که از بهار گذشته شاهد عملیات شدید نیروهای امریکایی بود، نشان می دهد.

روزنامه می نویسد که رییس جمهور اوباما و نظامیان امریکایی در این اواخر پیشرفت و دست آوردها در این منطقه را مورد ستایش قرار داده علامت تغییر را به نفع نیروهای ایتلافی خواندند.

اما طالبان گفتند که این حمله به هدف نادرست ثابت ساختن چنین ادعاها انجام شده است.

قاری یوسف احمدی در مصاحبهء تلیفونی با روزنامهء وال ستریت جورنال گفته است که این یک پیام بود برای نیروهای ایتلاف و مامورین دولت در کندهار.

واشنگتن پوست
واشنگتن پوست مطلب را دربارهء وضعیت پوهنتون های افغانستان نشر کرده می نویسد:
در حالیکه افغانستان با جنگ، تنگ دستی و فساد اداری دچار می باشد، پوهنتون های این کشور با مقرراتیکه گرفتن فیس درسی را ممنوع قرار می دهد، رو به رو هستند.

این مقررات پوهنتون های دولتی را از قبول کردن اعانه و هدیه نیز منع می کند که در نتیجه این نهاد ها وابسته به دولت افغانستان و ایتلاف به رهبری امریکا می مانند.

اما توجهء بیشتر حکومت افغانستان و ایتلاف به رهبری امریکا به تحکیم امنیت و جنگ علیه طالبان می باشد.

روزنامهء واشنگتن پوست از قادر امیریار یکی از مشاوران وزارت تحصیلات عالی نقل قول کرده که می گوید، اگر نحوهء ترکیب دولت در نظر گرفته شود، امنیت یک اولویت است و تحصیلات عالی یک امتیاز.

مقامات افغان، شخصیت های اکادمیک و کارشناسان می گویند، در صورتیکه بودجه محدود باشد، پوهنتون ها و دیگر موسسات تحصیلات عالی نمی توانند ماموران ملکی و انجنیران را که سرک ها را اعمار کنند و فابریکه های برق را فعال نگهدارند، به جامعه تقدیم کنند.

مصارف همهء 22 پوهنتون دولتی افغانستان در سال گذشته 35 ملیون دالر امریکایی بود که یک اعشاریه پنج فیصد کل بودجهء کشور می باشد.

ادارهء انکشاف بین المللی امریکا در بودجهء سال جاری خود 249 ملیون دالر برای پروژه های تحصیلات عالی در سرتاسر جهان تقاضا کرده است که از این جمله 20 ملیون دالر برای افغانستان می باشد.

بیشترین بخش این بودجه که 70 ملیون دالر می باشد، برای پاکستان اختصاص داده شده است.

مقامات خاطر نشان می سازند که کمتر از 50 فیصد از استادان پوهنتون های افغانستان ماستری و دوکتورا دارند. آنها می گویند که پول های بیشتر شاید به موسسات تحصیلات عالی افغانستان که باید خود را با معیارهای بین المللی عیار سازند، کمک کرده نمی تواند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر