زندگی من کجاست

مداخله‌ رسانه‌ای ایران بررسی می‌شود


   در پی افشاسازی 8صبح، مداخله‌ رسانه‌ای ایران بررسی می‌شود

پس از آن‌که 8صبح تلاش‌های ایران برای ایجاد اتحادیه‌ای خبرنگاری را افشا ساخت، مجلس نمایندگان به کمیسیون دینی، فرهنگی و تحصیلات عالی این مجلس دستور داده است، تا چگونگی مداخله‌ی رسانه‌ای ایران را که با ایجاد اتحادیه خبرنگای همراه بوده است، مورد بررسی قرار دهد.
8صبح، دوشنبه‌ هفته‌ی پیش، افشا ساخت که رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در ضیافت افطاری شام جمعه، 13 اسد، در سفارت آن کشور در کابل، از نمایندگان شماری از رسانه‌ها خواسته است تا یک اتحادیه خبرنگاری همسو با ایران تشکیل دهند.
در این مهمانی که از سوی رایزن فرهنگی سفارت ایران ترتیب شده بود، جواد محسنی از تلویزیون تمدن، ضیا دانش از تلویزیون نور، رضوانی بامیانی، جعفری کندزی، حسینی مزاری، مدیرمسوول روزنامه انصاف و نماینده آیت‌الله مکارم شیرازی در افغانستان، ذکی از روزنامه شاخص، نماینده تلویزیون کوثر، حیدری از هفته‌نامه رشد، محمدحسین جعفری، فصیحی مدیرمسوول صحیفه و ذکریا راحل از تلویزیون آیینه شرکت داشتند. 
در این نشست ناصر جهان‌شاهی، رایزن فرهنگی سفارت ایران از خبرنگاران افغان خواسته است تا در راستای اهداف مشترک متحد شوند.
آقای جهان‌شاهی، درکنار پذیرفتن تمویل این اتحادیه، به خبرنگاران گفته است که باید یک اتحادیه خبرنگاری ارزش‌محور شکل گیرد.
در این ضیافت هم‌چنین فیصله شد تا رضوانی بامیانی، به‌عنوان رییس این اتحادیه، جواد محسنی رییس تلویزیون تمدن، به‌عنوان معاون اول و ذکریا راحل به‌عنوان معاون دوم ایفای وظیفه کنند.
با آن‌که برخی از نهادهای حمایت‌کننده‌ی رسانه‌ها در کشور پیش از این نسبت به ایجاد اتحادیه‌ای خبرنگاری از سوی سفارت ایران در کابل ابراز نگرانی کرده بودند، اما این موضوع روز گذشته به محکومیت جدی از سوی مجلس نمایندگان مواجه شد.
ساهره شریف، یک عضو کمیسیون دینی، فرهنگی و تحصیلات عالی مجلس نمایندگان در نشست روز گذشته‌ی این مجلس گفت که وزیر اطلاعات و فرهنگ افغانستان در نشست شورای عالی رسانه‌ها که به روز یک‌شنبه برگزار شد نیز، اعتراف کرد که سفارت ایران شماری از خبرنگاران افغان را به آن سفارت فراخوانده و چگونگی ایجاد و ترکیب اتحادیه‌ی خبرنگاری را با آنان مشورت کرده است.
این عضو مجلس نمایندگان می‌گوید که اقدام سفارت ایران در کابل، ایجاد اتحادیه‌ی خبرنگاری برای خبرنگاران افغان، مداخله‌ی آشکار در امور افغانستان بوده و مجلس نباید اجازه دهد که برخلاف قانون اساسی و قوانین نافذه کشور، کشورهای بیگانه در امور رسانه‌ای کشور مداخله کنند.
خانم شریف، با حساس خواندن ایجاد اتحادیه‌ی خبرنگاری از سوی ایران در کابل، پیامدهای جنگ مطبوعاتی ایران در افغانستان را بدتر از جنگ گرم آن کشور در برابر دولت افغانستان می‌داند.
به‌گفته‌ی این عضو مجلس نمایندگان، در حال حاضر چندین اتحادیه‌ی خبرنگاری در افغانستان براساس قانون اساسی، قوانین و مقررات بین‌المللی فعالیت دارد و ایجاد اتحادیه‌ای دیگر از سوی ایران در افغانستان مداخله و دست‌اندازی آن کشور در امور رسانه‌ای افغانستان است.
خانم شریف گفت: «ما قانون نافذ رسانه‌ها را داریم و اصول و مقررات بین‌المللی هم در این‌جا وجود دارد، و از همین‌رو، هیچ افغانی به هیچ کشور خارجی این اجازه را نمی‌دهد که بیاید و در مسایل داخلی ما دست‌اندازی بکند. چنین کاری به‌صورت قطع مداخله و دست‌انداری است.» خانم شریف افزود: «آن‌ها به کدام حق جرات کرده‌اند در کنار آن که خبرنگاران ما خود اتحادیه‌ها دارند، قانون رسانه‌ها دارند، اصول و مقررات بین‌المللی هم وجود دارد، بیایند و برای ما اتحادیه بسازند.»
وی خواهان پی‌گیری مداخله‌ی رسانه‌ای ایران در امور افغانستان شد و از هیات اداری مجلس خواست تا در برابر مداخله رسانه‌ای ایستادگی کند.
از جانب دیگر، اسدالله سعادتی، نماینده‌ی مردم دایکندی در مجلس نمایندگان گفت که قدرت رسانه‌ها در عصر امروزی بزرگ‌تر از قدرت نظامی کشور است.
به‌گفته‌ی سعادتی، مجلس نمایندگان نباید در برابر مداخله‌ی ایران سکوت داشته باشد و موضوع مداخله‌ی این کشور در امور رسانه‌ای افغانستان را به‌صورت جدی پی‌گیری کند.
این عضو مجلس هم‌چنین از حکومت و شورای ملی خواست که تحت هیچ عنوانی به کشورهای بیرونی اجازه ندهد که با ایجاد اتحادیه‌ها، در امور افغانستان مداخله کنند.
سعادتی گفت: «موضوع، مساله‌ی مهمی است، شورای ملی افغانستان نباید به هیچ کشور بیرونی اجازه بدهد که تحت عناوین مختلف و تحت عنوان ساختن اتحادیه‌های مختلف به‌خصوص در عرصه‌ی رسانه‌ها، دخالت بکنند.»
به همین‌گونه، میربت‌خان منگل، نماینده‌ی خوست در مجلس نمایندگان کشور گفت که کشورهای بیگانه در امور داخلی کشور به گونه‌های مختلف مداخله داشته‌اند و شماری از افغان‌ها نیز با حضور در سفارت خانه‌های‌شان و هم‌چنین تهیه‌ی مکان‌ها برای آن‌ها، زمینه‌ی مداخله کشورهای بیگانه را فراهم کرده‌اند.
در همین حال، عبدالرووف ابراهیمی، رییس مجلس نمایندگان با مهم‌خواندن موضوع، از کمیسیون دینی، فرهنگی و تحصیلات عالی خواست تا چگونگی مداخله‌ی ایران در امور رسانه‌ای افغانستان را به‌صورت جدی بررسی و نتایج آنرا برای تصمیم‌گیری نهایی به نشست عمومی این مجلس ارایه کند.
این اظهارت در حالی مطرح می‌شود که ریاست عمومی امنیت ملی ماه گذشته، شماری از رسانه‌ها را در کشور متهم کرد که به نفع کشورهای ایران و پاکستان کار می‌کنند و هزینه‌هایی را نیز از کشورهای مطرح‌شده دریافت می‌کنند.
به باورآگاهان مسایل سیاسی، ایران در ده‌سال اخیر برای پیش‌برد جنگ رسانه‌ای با غرب و ادامه فعالیت‌های ضد‌غربی در افغانستان، سرمایه‌های هنگفتی برای برخی از رسانه‌ها پرداخت می‌کند.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر