زندگی من کجاست

ملل متحد به طالبان بازگشته به زندگی عادی پول میدهد

سازمان ملل متحد در ولایت شمالی قندوز به مخالفان دولت كابل که سلاح شان را به زمین گذاشته و به روند صلح پیوسته اند، پول پرداخت میکند تا از این طریق از پیوستن دوباره این جنگجویان به شبه نظاميان طالبان جلوگیری گردد.

به گزارش دويچه وله آلمان،‌ عبدالرووف قاضی زاده، یکی از مسوولان برنامه توسعهای ملل متحد (یو ان دی پی) گفت: «ما ثبت نام بیشتر از سه صد مخالف مسلح دولت را که به روند صلح پیوسته اند، در نقاط مختلف شروع کرده ایم و مبلغی پول به آنها داده میشود».

قاضی زاده افزود: «این پرداخت پول به صورت موقتی و فقط برای چند ماه است، تا آنهایی را که در قندوز دست از جنگ برمیدارند قادر سازد برای شان شغل پیدا کنند و بر مشکلات شان فایق آیند».

این مقام برنامه توسعهای ملل متحد مقدار پولی را که به این جنگجویان پیشین طالبان داده میشود، فاش نساخت. اما یک عضو شورای ولایتی قندوز که نخواست نامش فاش شود، به خبرگزاری آلمان گفت که ماهانه برای هر یکی از آنها 110 دالر پرداخت میشود. در افغانستان معاش بخش وسیعی از مامورین دولتی پایینتر از ده هزار افغانی است.

افغانستان بعد از سال 2001 اخیرا خونینترین خشونتهای طالبان را سپری کرده است. همزمان تلاشها جریان دارد تا نیروی جنگی و فرماندهان ردههای وسطی طالبان از طریق مشوقهای اقتصادی به زندگی عادی برگردند.

حامد کرزی، سال گذشته شورای عالی صلح افغانستان را تاسيس کرد تا با طالبان مذاکره کند، اما طالبان تاهنوز به صورت رسمی هرگونه مذاکره با دولت افغانستان را رد کرده و خروج نیروهای خارجی را شرط قرار داده اند.

جامعه بینالمللی به این باور است که بخشی از نیروهای جنگی طالبان به دلیل مشکلات اقتصادی به این گروه گرویده اند. براین اساس برخی کشورها تعهد کرده اند که به برنامه صلح افغانستان کمک پولی میکنند. هفته گذشته ایالات متحده امریکا کمک 50 میلیون دالری خود به این روند را اعلام کرد.

علی احمد، یکی از فرماندهان محلی طالبان که به تازگی در ولسوالی علی آباد ولایت قندوز با هفت تن از جنگجویاناش به حکومت پیوسته است، میگوید: «من دو سال با طالبان بودم و مجبور بودم با آنها کار میکردم... کاری نداشتم و به عنوان یک قوماندان به طالبان پیوستم که این کمک کرد تا زنده بمانم».


با وجود این، کارشناسان انتقاد میکنند که مشوقهای اقتصادی ممکن است باعث ادامه شورشگری گردد. به گفته آنها، به جای مشوقهای اقتصادی باید زمینههای اشتغال فراهم گردد. شورای عالی صلح افغانستان میگوید که از زمان شدت گرفتن تلاشها، بیشتر از دو هزار جنگجوی طالبان به روند صلح پیوسته اند، اما ظاهراً پیوستن این شمار طالبان کمکی به کاهش خشونتها نکرده است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر