زندگی من کجاست

زمان آغاز روند انتقال مسئولیت امنیت افغانستان به نیروهای داخلی اعلام شد


حامد کرزی
حامد کرزی از طالبان خواست که دست از جنگ بردارند و باعث ادامه حضور نظامیان خارجی در کشور نشوند.
تاریخ آغاز روند انتقال مسئولیت های امنیتی از نظامیان خارجی به نیروهای افغان در شش منطقه افغانستان اعلام شده است.
روز سه شنبه (۲ حمل/فروردین)، حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، در مراسم فارغ التحصیلی دانشجویان آکادمی ملی نظامی کابل گفت که این روند از ماه سرطان (تیر) آینده به طور عملی آغاز خواهد شد.
آقای کرزی این شش منطقه را چنین برشمرد: "ولایت کابل، منهای ولسوالی (شهرستان) سروبی، ولایت پنجشیر، ولایت بامیان، شهر هرات منهای ولسوالی ها، شهر لشکرگاه مرکز ولایت هلمند، شهر مزار شریف مرکز ولایت بلخ و شهر مهتر لام مرکز ولایت لغمان."
آقای کرزی گفت که این روند از مراکز ولایت ها آغاز می شود و به ولسوالی ها گسترش می یابد و افزود که بررسی در باره واگذاری مسئولیت حفظ امنیت برخی دیگر از ولایت ها به نیروهای افغان هم جریان دارد.
قرار است این روند تا سال ۲۰۱۴ میلادی تکمیل شود و نیروهای امنیتی افغان مسئولیت تامین امنیت در سراسر این کشور را بر عهده بگیرند.
خنثی ساختن توطئه های آنانی که می خواهند مانع صلح شوند، از ما صبوری، شکیبایی و استقامت بیش از اندازه می خواهد. ما می دانیم که برخی ها هنوز هم می خواهند از تروریسم به عنوان ابزار مداخله و سلطه استفاده کنند
حامد کرزی
سپردن مسئولیت تامین امنیت این کشور به نیروهای افغان تا سال ۲۰۱۴ میلادی، از پیشنهادهای اصلی آقای کرزی در نشست کابل بوده است.
آقای کرزی در این نشست گفت که تا اکتبر سال ۲۰۱۱ میلادی باید نیروهای ارتش افغانستان تا ۱۷۰ هزار و نفرات پلیس این کشور تا ۱۳۴ هزار تن افزایش یابد.
آقای کرزی در سخنرانی روز سه شنبه خود تاکید کرد که با انتقال مسئولیت های امنیتی به نیروهای افغانستان، آمریکا و سایر کشورهای عضو پیمان ناتو به حمایت های مالی و تسلیحاتی خود از نیروهای افغان ادامه خواهند داد.
رئیس حمهوری افغانستان گفت که انتقال مسئولیت های امنیتی از نیروهای خارجی به نیروهای مسلح این کشور به این معنا است که نیروهای افغان مسئولیت دفاع از کشور خود و تامین امنیت در آن را به عهده می گیرند.
آقای کرزی در حالی تاریخ آغاز روند انتقال مسئولیت های امنیتی به نیروهای این کشور را اعلام کرده است که شماری از مقامهای دولتی و کارشناسان امور امنیتی نسبت به توانایی این نیروها در به عهده گرفتن این مسئولیت ها ابراز تردید کرده اند.
آنها تاکید کرده اند که پیش از واگذاری این مسئولیت ها به دوش آنها، باید توانایی های ارتش و پلیس به قدر کافی بالا برده شود و قدرت نظامی شورشیان هم کاسته شود.

شرایط

سربازان ارتش افغانستان
برخی نسبت به توانایی ارتش و پلیس افغانستان در به عهده گیری مسئولیت های کامل امنیتی ابراز تردید کرده اند.
رئیس جمهوری افغانستان در بخشی از سخنان خود "شرایطی" را برای بهبود روند انتقال مسئولیت های امنیتی به نیروهای داخلی افغانستان مطرح کرد.
آقای کرزی گفت که یکی از این شرط ها این است که تعهدات جامعه بین المللی در کنفرانس کابل مبنی بر مصرف کمک های بین المللی از طریق بودجه ملی افغانستان عملی شود.
در این کنفرانس، که با حضور بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، مقامهای بلندپایه حدود هفتاد کشور و سازمان بین المللی برگزار شد، تصمیم گرفته شد که دست کم ۵۰ درصد این کمک ها از طریق نهادهای دولتی افغانستان مصرف شود.
هماهنگی میان نهادهای سازمان ملل در افغانستان با دولت این کشور از دیگر شرایط آقای کرزی برای بهبود روند انتقال مسئولیت های امنیتی است.
رئیس جمهوری افغانستان در سخنرانی روز سه شنبه خود گفت که نحوه فعالیت برخی از نهادهای وابسته به سازمان ملل در افغانستان برای دولت این کشور به روشنی مشخص نیست.
شرط دیگر آقای کرزی این است که جامعه بین المللی باید برای رشد پایدار اقتصادی افغانستان، برای اجرای طرح های زیربنایی و برنامه های مهم اقتصادی این کشور کمک کند.
حامد کرزی همچنین تاکید کرد که موضوع لغو همه نهادهای "موازی" با دولت افغانستان بررسی شود. او گروه های بازسازی ولایتی و شرکت های خصوصی امنیتی را شامل این نهادها دانست.
گروه های بازسازی ولایتی شاخه هایی از نیروهای بین المللی مستقر در ولایت های مختلف افغانستان هستند که ادارات محلی را در زمینه بازسازی کمک می کنند.

آقای کرزی در بخشی از سخنان خود موضوع گفتگو با طالبان را یادآوری کرد و گفت که تا حال گامهای "امیدوارکننده ای" در این زمینه برداشته شده است.
رئیس جمهوری افغانستان افزود: "صلح، آشتی و پایان دادن به این جنگ خانمانسوز موضوع اصلی و محوری را در سیاست حکومت افغانستان تشکیل می دهد".
حامد کرزی گفت: "همه آنهایی که بر ضد کشور خود سلاح کرفته اند، تروریست نیستند." به گفته او، آنها وابسته به سازمانهای اطلاعاتی کشورهای بیگانه هم نیستند، بلکه به دلیل "بی عدالتی هایی" که از "ماموران دولت و افراد زورمند" دیده اند، "ناراضی" شده اند.
او همچنین گفت: "از مخالفان مسلح می خواهم تا به کشتار افراد غیرنظامی، انفجار و انتحار پایان دهند. در غیر آن خود باعث ادامه حضور نظامیان خارجی، ادامه جنگ و بحران در کشور خود خواهند بود."

'ابزار مداخله'

طالبان
آقای کرزی گفت که طالبان به دلیل "بی عدالتی های" ماموران دولتی، "ناراضی" شده اند.
او در بخشی از سخنان خود گفت: "خنثی ساختن توطئه های آنانی که می خواهند مانع صلح شوند، از ما صبوری، شکیبایی و استقامت بیش از اندازه می خواهد. ما می دانیم که برخی ها هنوز هم می خواهند از تروریسم به عنوان ابزار مداخله و سلطه استفاده کنند."
آقای کرزی افزود: "من از همسایگان افغانستان، به خصوص از مقامهای جمهوری اسلامی پاکستان دعوت می کنم از صلح و آشتی در افغانستان حمایت قاطعانه و صمیمانه کنند."
رئیس جمهوری افغانستان ضمن تاکید بر این که افغانستان تهدیدی برای کشورهای منطقه نیست، گفت که آنهایی که می خواهند مشکلات خود را خود در منطقه حل کنند و "کشورهای فرامنطقه ای در این جا حضور نداشته باشند"، باید از روند صلح در افغانستان "باصداقت" حمایت و با تروریسم مبارزه کنند.
آقای کرزی همچنین گفت که گفتگوها در باره همکاری استراتژیک میان افغانستان و آمریکا جریان دارد و به زودی برای بررسی "دورنما و اهداف آن" لویه جرگه (مجلس بزرگ افغانها) برگزار خواهد شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر