زندگی من کجاست

پناهنده های افغان نباید از آسترالیا به کشور شان برگشتانده شوند

10.01.1390
یک متخصص برجستهء آسترالیایی می گوید، پناه جویان افغان که درخواست شان برای پناهنده گی در آسترالیا رد شده است، نباید دوباره به کشورشان برگشتانده شوند زیرا آنها در افغانستان به خطر مرگ مواجه خواهند شد.

پروفیسور ویلیم مالی یکی از کارشناسان برجستهء امور افغانستان در آسترالیا برای بازگشت افغانان خواستار مهلت قانونی شده است.

پروفیسور ویلیم مالی این اظهارات را به تعقیب حادثهء که یک مرد 20 ساله افغان از ملیت هزاره روز دوشنبه در یک مرکز پناهنده گان در آسترالیا خود را به دار آویخت، بیان نمود.

گزارش شده که این مرد افغان یک سال منتظر تصمیم در مورد قضیه پناهنده گی خود در آسترالیا بود.

پروفیسور ویلیم مالی که آمر شعبهء دیپلوماسی آسیا پاسفیک در پوهنتون ملی آسترالیا می باشد، گفت: اکثریت از 50 افغان را که آسترالیا می خواست بازگشت دهد، از ملیت هزاره بودند.

آنها پیرو مذهب شعیه هستند که از سوی طالبان مورد تعقیب قرار دارند.

پروفیسور ویلیم مالی که با یک روزنامهء آسترالیایی صحبت می کرد افزود: هر کسی که به افغانستان بازگشت داده می شود، باید تا تکمیل پروسه ارزیابی که به درستی بتواند مصوونیت شان را ضمانت کند، به آنها مهلت قانونی داده شود.

تحقیق کننده ها در مرکز ایدموند رایس سیدنی تخمین می کند که 9 تن افغانان بعد از این که توسط حکومت محافظه کار صدراعظم جان هاورد به افغانستان بازگشت داده شدند، کشته شده اند.

به نوشته گزارش فرانس پرس، یک تن از آنها که یک مرد هزاره بود در سال 2008 میلادی توسط طالبان از خانه اش در ولایت غزنی اختطاف شد.

فیل گلیندینگ یکی از کار شناسان دیگر آسترالیایی به همین روزنامه گفت:
« من در مورد افغانانی که بازگشت داده می شوند، بیم و ترس زیاد دارم. اگر حکومت مصوونیت این افراد را ضمانت نه کند، آنها باید بازگشت داده نشوند.»

به نوشته فرانس پرس، طوریکه وکیلان مدافع پناهنده گان می گویند، آخرین عمل انتحاری زمانی صورت گرفت که تنش ها در مراکز بازداشت، افزایش یافت، جای که پناه جویان تا ارزیابی درخواست شان در آنجا نگهداشته می شوند.

یک گروه از پناهنده گان گفت که یک مرد پناهندهء 26 ساله از تامیل روز چهارشنبه تلاش می کرد که خود را بکشد.

شعبه مهاجرین گفت: او تلاش کرد تا به خود آسیب برساند. اما جراحت کوچک برداشت. 
رادیو آزادی

كشيش آمريكايي بالاخره قرآن را آتش زد


تری جونز

روز شنبه در نهمین سالگرد حمله های یازده سپتامبر به نیویورک و واشینگتن تری جونز، کشیش پروتستان آمریکایی سرانجام اعلام کرد از سوزاندن قرآن پرهیز خواهد کرد.

این شبان کلیسای پروتستان در شهر گینزویل ایالت فلوریدا تهدید کرده بود در اعتراض به ساختن یک مرکز اسلامی در نزدیکی دو برج منهدم شده تجارت جهانی درنیویورک روز شنبه در سالگرد این حمله ها که حدود ۳ هزار کشته بر جای گذاشت، نسخه هایی از قرآن را خواهد سوزاند. این تهدید با واکنش مقام های بلندپایه آمریکا رو به رو شد.

واکنش ها به آمریکا محدود نماند و دامنه آن به دیگر کشورهای مسلمان هم کشیده شد. تجمع گروهی معترض در افغانستان یک کشته و هشت زخمی بر جای گذاشت.

نه سال پس از حمله های یازده سپتامبر به نیویورک و واشینگتن طرح احداث یک مرکز اسلامی در نزدیک برجهای منهدم شده، بحث بر انگیز شده است. نه سال پس از این حمله ها جامعه آمریکا به اسلام و مسلمانان چگونه می نگرد؟ وضعیت مناسبات آمریکا و مسلمانان چگونه است؟ این پرسش ها را سه میهمان برنامه این هفته دیدگاه ها پاسخ می گویند: ویلیام بیمن، استاد آمریکایی و رئیس بخش انسان شناسی دانشگاه مینه سوتا، محمود صدری، جامعه شناس و استاد جامعه شناسی بین الادیان در دانشگاه زنان تکزاس و حمید دباشی، جامعه شناس و استاد ادبیات تطبیقی در دانشکده زبان ها و فرهنگ های خاورمیانه و آسیا در دانشگاه کلمبیای نیویورک.


  • آقای بیمن شما در مینه سوتا از فلوریدا دور هستید. دامنه عصبانیت از مسلمانان در آمریکا محدود به تری جونز و پیروانش است یا گسترده تر است؟

همه می دانیم که قبل از اینکه بیاید آمریکا در یک کلیسا در آلمان بود که مردم به خاطر تفکر ارتجاعی و ضد اسلام و ضد اقلیت های جنسی او را اخراج کردند. بالاخره آمد به آمریکا و هیاهویی با گروه خیلی کوچک، ۵۰ نفر به راه انداخت. مردم از او پشتیبانی نمی کنند.

ویلیام بیمن
ویلیام بیمن: در برخی جاهای آمریکا گسترده است. اما فکر می کنم تا اندازه ای مردم آمریکا و حتی آنها که خیلی محافظه کارند، بر علیه کار تری جونز هستند و می شناسندش. همه می دانیم که قبل از اینکه بیاید آمریکا در یک کلیسا در آلمان بود که مردم به خاطر تفکر ارتجاعی و ضد اسلام و ضد اقلیت های جنسی او را اخراج کردند. بالاخره آمد به آمریکا و هیاهویی با گروه خیلی کوچک، ۵۰ نفر به راه انداخت. متاسفانه در آمریکا توانست رسانه های عمومی را جلب کند که باعث تاسف است. در مینه سوتا خیلی شدید توپیدند به او در روزنامه ها و رسانه ها. مردم از او پشتیبانی نمی کنند.

  • انگیزه این کار با رجوع به کارنامه اش، بیشتر ایدئولوژیک است یا سیاسی؟

او شخصی است که دوست دارد مشهور شود. کسی که کار عجیب و غریب کند بالاخره توجه رسانه ها را به خود جلب می کند.

  • آقای صدری، شما در جنوب آمریکا در تگزاس مقیم هستید، همان نزدیکی های فلوریدا. شاهد واکنش افکار عمومی منطقه سنتی تر آمریکا به اقدامات تری جونز هستید. نقطه نظر هوادارانش بیشتر مطرح است یا منتقدانش؟

این آقای تری جونز به قدری فردی مخبط و افراطی است که حتی مسیحیان دست راستی آمریکا هم از او فاصله می گیرند. دو سال پیش ایشان این کار را کرد با همین پنجاه نفر خودش. ولی کسی به او اعتنایی نکرد. حتی خبر محلی نشد چه برسد به خبر ملی. نه شما شنیدید و نه من که اخبار اینجا را دنبال می کنم. چیزی که باید توجه کرد اینست که چطور می شود یک چنین فرد افراطی و مخبطی که دفعه دوم که این کار را می کند ناگهان خبر می شود. این به نظر من از نظر جامعه شناختی مهم است. تحلیل من اینست که این یک کبریت شعله وری است که ایشان در انبار باروت انداخته. آمریکا در یک شرایطی است که بعد از هفت سال جنگ پرهزینه در عراق و جنگ فرسایشی در افغانستان و بحران فعلی اقتصادی به خصوص در آستانه میان دوره ای که در آن احتمال دارد محافظه کاران جای دموکرات ها را بگیرند این احساس سرخورده و سردرگم مردم آمریکا که بیشتر به سوی سیاست های ده سال اخیر آمریکا گرایش دارد، نیاز به یک کبریت کوچک دارد که شعله ور شود. بررسی واشینگتن پست نشان می دهد که ۴۹ درصد مردم آمریکا نظرات منفی نسبت به اسلام پیدا کرده اند. در این شرایط خاص است که این ناگهان خبر می شود. البته در دو طرف قضیه افراطیون هستند. یک اتحاد نامقدس بین افراطیون دو طرف وجود دارد.

  • آقای دباشی، نیویورک از لیبرال ترین شهرهای آمریکاست. دامنه این نوع افکار در نیویورک در اقلیت است. ریشه عصبانیت تری جونز که نزدیک به دو سه هزار کیلومتر از آن است، چیست؟

آمریکا در یک شرایطی است که بعد از هفت سال جنگ پرهزینه در عراق و جنگ فرسایشی در افغانستان و بحران فعلی اقتصادی... این احساس سرخورده و سردرگم مردم آمریکا که بیشتر به سوی سیاست های ده سال اخیر آمریکا گرایش دارد، نیاز به یک کبریت کوچک دارد که شعله ور شود.

محمود صدری
حمید دباشی: ریشه اش یک جنبه های خیلی نزدیک دارد که دکتر صدری هم گفت. برای اولین بار در آمریکا رئیس جمهوری داریم که اسم میانی اش حسین است. اسم فامیلش شبیه اسامه است. حتی تعداد قابل توجهی از مردم آمریکا معتقدند که پرزیدنت اوباما اصلاً مسلمان است. در نتیجه شرایط اجتماعی، فرهنگ و حتی اقتصادی معاصر اسلام هراسی را می تواند توضیح دهد. ریشه های بیگانه هراسی در آمریکا خیلی عمیق تر است.

آقای دباشی با اشاره به این نکته که ریشه دشمنی با مهاجرین و دین های دیگر در آمریکا ریشه کهنی دارد، می گوید: منتها یک قشر نازکی است و بدنه اصلی مردم آمریکا مخالف این افکار است.

حمید دباشی چنین استدلال می کند که با «مخبط» خواندن تری جونز به یک معنا دیگر مسیحیان را از این گونه افراط کاری بری می دانیم. وی می پرسد چرا چنین برخوردی با حمله های تروریستی یازده سپتامبر نمی شود و همه مسلمانان مورد انتقاد قرار می گیرند؟ «الان 9 سال است 1.5 بیلیون مسلمان در موضع اتهام اند که باید جوابگوی چند نفر آدم باشند که یک حرکت تروریستی انجام داده اند.»

آقای صدری نیز با آقای دباشی در این زمینه هم عقیده است و می افزاید: «تفاسیر افراطی در همه جا هست و همانطور که گفتم یک اتحاد نامقدس بین افراطیون هست که از هم تغذیه می کنند.»

حمید دباشی می گوید: «ریشه های اسلام ستیزی و اسلام هراسی در مسیحیت به قرون وسطی بر می گردد. ممکن است به تری جونز بگویید مخبط است اما به دانته که نمی شود گفت آدم مخبطی است. ببینیم در کمدی الهی بر سر پیغمبر اسلام و حضرت علی چه بلایی آورده است. اینها جزء لاینفک ادیان است. من حتی اسامه بن لادن را نمی گویم مسلمان نیست. بن لادن هم مسلمان است و رومی و ابن عربی هم مسلمان اند.»

زعمای جمهوری اسلامی به جای این که حرکاتی مانند اقدام تری جونز را مستمسک قرار دهند به اقلیت های مذهبی ما و شهروندان بهایی، کلیمی و زرتشتی ما بپردازند و مواظب حقوق شهروندی آنها باشند.

حمید دباشی
آقای بیمن با اشاره به کوشش هایی که در زمینه تفاهم بین دین ها در آمریکا می شود می گوید: «بعضی مسلمانان در آمریکا معتقدند که آمریکا بهترین حوزه برای اجرای اسلام است. باید بگوییم که اسلام هراسی به ندرت در بعضی قسمت های آمریکا اتفاق می افتد.»

ویلیام بیمن بر این نکته تاکید دارد که رهبران همه ادیان در نیویورک از ساختن این مرکز در کنار برج های منهدم شده پشتیبانی می کنند و اسلام هراسی را ضد قانون اساسی آمریکا می دانند.

حمید دباشی که از گفتمان جهان شهری حمایت می کند معتقد است در مراکز دانشگاهی آمریکا مانند دانشگاه کلمبیا، همه پیروان ادیان در کمال احترام کنار هم زندگی می کنند: «زعمای جمهوری اسلامی به جای این که حرکاتی مانند اقدام تری جونز را مستمسک قرار دهند به اقلیت های مذهبی ما و شهروندان بهایی، کلیمی و زرتشتی ما بپردازند و مواظب حقوق شهروندی آنها باشند. در جامعه آمریکا همیشه یک قشر نازک از افراط وجود داشته منتها چون بدنه سالم است کسانی که اصلاً اعتقادات مذهبی ندارند به دفاع از ساختن این مرکز برخاسته اند.»

ویلیام بیمن در پایان بار دیگر به نقش انتخابات میان دوره ای آمریکا در این جریان اشاره می کند.  

وجدان غربی ها باید بخاطر کشتار افراد ملکی در افغانستان بیدار شود

حامد کرزی رییس جمهور افغانستان
حامد کرزی رییس جمهور افغانستان
10.01.1390
رییس جمهور افغانستان در مراسم ویژه فراغت هزاران تن از محصلین دارالمعلین های این کشور درکابل از عملکرد برخی از نیروهای بین المللی به خصوص قوای امریکایی که دست به کشتار افراد ملکی می زنند، به شدت انتقاد کرد.

در حالی که نشر تصاویر کشته شدن افراد ملکی به دست سربازان امریکایی در افغانستان و در مطبوعات بین المللی بحث های تازه یی را در مورد کشتار قصدی غیر نظامیان افغان به وجود آورده است، رییس جمهور کرزی می گوید که نشر این تصاویر باید باعث بیدار شدن وجدان غربی ها گردد.

وی که در مراسم فراغت هزاران تن از محصلین دارالمعلمین ها در کابل صحبت می کرد، گفت که برخی از سربازان امریکایی با انجام دادن چنین اعمال، زحماتی را که مردم امریکا برای بازسازی افغانستان انجام می دهند، بدنام می سازند.

« صدای ما به مردم عام امریکا برسد که از نام شما بالای جوان 15 سالهء ما، بالای ریش سفید ما رو به روی خانم و اولاد هایش این طور ظلم می شود. به این منظور باید وجدان جهانی اگر در غرب مانده باشد، بیدار شود.»

تصاویری را که رییس جمهور کرزی از آن یاد کرد، در نشریه شپیگل آلمان به نشر رسیده بود و نشان می داد که یک گروه از سربازان امریکایی زیر نام گروه مرگ، تعدادی از افغان ها را در قریه ها کشته و با آنان عکس های یاد گاری گرفته بودند.

نشر این عکس ها باعث افزایش انزجار بسیاری از افغان ها و اعتراض نهاد های جامعهء مدنی افغانستان گردیده است.

رییس جمهور کرزی در عین حال با اشاره به روند معارف افغانستان از اخباری نیز استقبال کرد که در آن گفته می شود، رهبر طالبان دستور داده است که طالبان دیگر به مکاتب حمله نکنند.

وی گفت: در صورتی که طالبان به چنین اعمالی ادامه می دهند، معنی آن باقی ماندن نیروهای بین المللی در افغانستان و ادامهء مشکلات در این کشور است.

« اگر اولاد وطن را نمی گذاری که درس بخواند، می خواهی که قوت های خارجی در این جا باشد و افغانستان به حیث مزدور باقی بماند. اگر هدف قوی شدن و به پا ایستاد شدن افغانستان را داری، طالب و یا هر کسی دیگر که هستی با معارف افغانستان دوستی کن نه دشمنی.»

در این مراسم وزیر معارف افغانستان گفت که بیشتر از بیست هزار تن از شاگردان دارالمعلمین ها که فارغ گردیده اند، در مکاتب سراسر افغانستان توظیف خواهند شد تا بخشی از مشکلات کمبود معلمین در کشور مرفوع گردد.

به گفته غلام فاروق وردک وزیر معارف افغانستان، هنوز هم مکاتب افغانستان با مشکل جدی کمبود معلمین مسلکی رو به روست و این مشکل در مناطق دور افتاده و حتی مراکز ولایات نیز جدی است.

با آن که افغانستان در سال های اخیر با وجود دشواری های زیاد خواسته است تا چرخ معارف این کشور را به حرکت در بیاورد، اما گذشته از دشواری های امنیتی، هنوز هم از برخی مسایل وابسته به فساد اداری، سو استفاده از بورس های تحصیلی برای محصلین و جدی تر از همه پایین بودن ظرفیت های آموزشی در مکاتب و موسسات تحصیلات عالی منجر گردیده است که این چرخ به کندی حرکت کند و دشواری ها نیز با قوت خود باقی باشد. 
 

آمار پناهجویان جهان در سال 2010، نسبت به 2001 نزدیک به ۵۰ درصد کاهش یافته است

تعداد پناهجویان در کشورهای صنعتی در سال 2010 همچنان کاهش یافته و به نصف تعداد پناهجویان در آغاز هزاره حاضر می رسد. این آمار مربوط به ارقام احصائیوی درخواست پناهندگی در 44 کشور صنعتی به نشر رسیده است. گزارش حاکی است، این ارقام مربوط به افرادی که به تازگی درخواست پناهندگی داده اند نمی شود. بر اساس این گزارش، به نسبت مجموعی 358.800 تقاضای پناهندگی در سال 2009 این ارقام کاهش 5 درصدی را در سال 2010نشان می دهد.
این گزارش در ادامه می افزاید: در اوایل هزاره حاضر(2001) مجموع درخواست های پناهندگی در 44 کشور صنعتی جهان به 620.000 مورد می رسید که اکنون آمار متقاضیان پناهندگی، یک کاهش 42 درصدی را نشان می دهد.
به گفته انتونیو گترس؛ کمیشنر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، اشکال پناهجویی در جهان در حال تغییر است:"ما باید علل ریشه ای این کاهش ارقام را مورد مطالعه قرار دهیم تا دیده شود که آیا این تغییر، بنا بر کاهش عوامل تشویق کننده در کشورهای میزبان است، یا به خاطر کنترول جدی تر روند مهاجرت در کشورهای میزبان حاصل شده است."
منبع علاوه می کند: این چهارمین سال کاهش ارقام درخواست های پناهندگی در جهان است. اروپا، امریکای شمالی و شمال آسیا، به خصوص اروپای جنوبی، عمده ترین مناطق در کاهش ارقام مذکور است؛ به گونه ای
• اتباع صربستان، افغانستان، چین، روسیه، عراق و سومالیا به ترتیب بیشترین متقاضی پناهندگی در جهان بوده اند.
که در اروپای جنوبی، این کاهش نسبت به سال 2009، به 33 درصد تنزل کرده است. ناروی با 42 درصد و فنلند با 32 درصد بیشترین میزان کاهش را نشان می دهند.
بر اساس این گزارش، گراف رو به رشد تقاضای پناهندگی، به عنوان موارد استثنا، مناطقی نظیر آلمان با 49 درصد، دنمارک با 30 درصد، ترکیه 18 فیصد، بلژیک با 16 درصد و فرانسه با 13 درصد، یاد شده است. گزارش مذکور از قاره استرالیا با 33 درصد افزایش در متقاضیان پناهندگی یاد کرده؛ ولی یادآور می شود که این درخواست ها، نسبت به مجموع کشورهای صنعتی، کمتر و نسبت به سال 2001، 33 درصد کاهش را نشان می دهد.
با این حال و بر اساس این گزارش مطبوعاتی، ایالات متحده امریکا در صدر کشورهای پذیرنده پناهجو گزارش شده است.
این منبع می افزاید:"آمریکا برای پنجمین سال متوالی، بزرگ ترین کشور پذیرنده پناهجویان بوده است و پناهجویان چینی و مکزیکی، بیشترین درخواست کنندگان را تشکیل می دهند، به گونه ای که از هر شش درخواست در کشورهای صنعتی، یک مورد آن در این کشور به ثبت رسیده است."
بر اساس این احصائیه، علل گسترش متقاضیان پناهندگی در کشورهایی چون آلمان و فرانسه، صدور رایگان ویزه ورود به کشورهای اتحادیه اروپا ذکر شده است. لذا علاوه بر امریکا؛ فرانسه، آلمان، سویدن و کانادا پنج کشور عمده با پذیرش بالاترین رقم پناهجویان، رقمی در حدود 56 فیصد از کل مجموعه پناهجویان را به خود اختصاص داده اند. در این بین، صربستان با 54 درصد، بزرگترین گروه پناهجویان در سال 2010 را تشکیل می دهد.
گزارش ادامه می دهد
• امریکا، فرانسه، آلمان، سویدن و کانادا پنج کشور عمده با پذیرش بیشترین پناهجو، رقمی در حدود 56 درصد کل پناهجویان را به خود اختصاص داده اند.
که افغانستان با داشتن 9 درصد کاهش در تعداد پناهجویان در مقایسه با سال گذشته پس از صربستان، در جایگاه دوم قرار می گیرد. بر این اساس، برخلاف سال 2009 که درخواست های افغان ها به کشورهای ناروی و بریتانیا سپرده شده بود، در سال 2010، تعداد زیادی، به کشورهای آلمان و سویدن درخواست پناهندگی داده اند.
این منبع به عنوان معلومات تکمیلی علاوه نمود که پس از صربستان و افغانستان، پناهجویان چینی، سومین گروه پناهجویان به کشورهای صنعتی بوده اند. لازم به ذکر است که کاهش قابل ملاحظه ای در تعداد درخواست های جدید پناهندگی از دو کشور عراق و سومالیا صورت گرفته است.
از سال 2005 به این سو، عراق اولین بار است که در لیست دو کشور دارای پناهجویان فراوان نبوده است.
گزارش می افزاید: عراق بعد از فدراسیون روسیه در جایگاه چهارم قرار می گیرد. بر اساس این معلومات سومالیا در جایگاه ششم قرار می گیرد.
در این گزارش آقای گترس اظهار داشته است که به طور عموم هنوز هم کشورهای در حال توسعه، بخش عمده مسئولیت میزبانی پناهندگان را بردوش دارند.
وی افزوده است: کشورهایی مانند لیبیا، تونس و مصر، با وجود سایر چالش ها، مرزهای خود را به روی افراد نیازمند باز نهاده اند.
وی در اخیر افزوده است: من از تمام کشورها تقاضا می نمایم تا این کشورها را کمک نمایند.
44 کشور میزبان پناهندگی که در این گزارش گنجانده شده اند شامل 27 کشور اتحادیه اروپا و کشورهای آلبانیا، استرالیا، بوسنیا هرزگووینا، کانادا، کروشیا، آیسلند، جاپان، کوریا، لختن اشتاین، مونتی نگرو، زیلاند نو، ناروی، صربستان، سویس، ترکیه، امریکا و مقدونیه مربوط به جمهوری یوگوسلاویای سابق می باشند.

افسران نظامی زن افغانی+کلیپ

SiteRooz.com
SiteRooz.com
SiteRooz.com


دهها نفر در اولین حمله انتحاری سال جدید در افغانستان کشته و زخمی شدند


نقشه پکتیکا
طالبان مسئولیت بمبگذاری در پکتیکا را به دوش گرفته اند.
نخستین بمبگذاری انتحاری در سال ۱۳۹۰ خورشیدی افغانستان دست کم بیست کشته و پنجاه زخمی برجای گذاشته است.
به گفته مقامهای محلی ولایت پکتیکا، در جنوب شرق افغانستان، گفته اند که این انفجار شامگاه روز یکشنبه، ۷ حمل/فروردین در ولسوالی (شهرستان) "برمل" این ولایت روی داد.
این مقامها گفته اند که آماری که اعلام کرده اند "براساس گزارشهای اولیه" بوده است و احتمال افزایش شمار کشته شدگان وجود دارد.
مخلص افغان، سخنگوی والی پکتیکا به بی بی سی گفته است که همه قربانیان این حادثه غیرنظامی و از کارگران، مهندسان و ماموران محافظ یک شرکت راهسازی بوده اند.
این شرکت مسئولیت ساختن جاده برمل-سروبی را در جنوب شرق افغانستان به عهده دارد.
برخی منابع دولتی در پکتیکا گفته اند که وضع شماری از زخمیان این انفجار وخیم است.
نیروهای بین المللی مستقر در افغانستان هم در اعلامیه ای گفته اند که همه افرادی که در این انفجار کشته و زخمی شده اند، غیرنظامی بوده اند.
گروه طالبان مسئولیت این انفجار انتحاری را برعهده گرفته و گفته است که در این انفجار شماری از نظامیان افغان و خارجی کشته و زخمی شده اند.
طالبان گفته اند که عملیات انتحاری روز یکشنبه را یک فرد اهل هرات انجام داده و از او با نام علی احمد نام برده اند.
برمل یکی از مناطق ناآرام در ولایت پکتیکا است که هر از گاهی شاهد حوادث خشونت بار بوده است.
انفجار شامگاه روز یکشنبه پرتلفات ترین انفجار در چند روز اخیر در ولایت پکتیکا توصیف شده است.

نمایش فیلمی درباره ی افغانستان از تلویزیون سوئد

فیلم مستند «ارزش من ۵۰ گوسفند بود» ساخته ی نیما سروستانی یکشنبه شب ساعت ۲۲ از شبکه ی دوم تلویزیون سوئد نمایش داده می شود. این فیلم در روزهای چهارشنبه ۳۰ مارس و جمعه اول آوریل نیز ازاین شبکه محددا پخش خواهدشد.
این فیلم اخیرا جایزه ی بهترین فیلم مستند را از جشنواره ی فیلم یوتبوری به دست آورد.
این فیلم در افغانستان فیلم برداری شده است

برخورد نژاد پرستانه عساکر استرالیا +کلیپ

وزیر دفاع آسترالیا از برخورد نژاد پرستانه عساکرش در افغانستان معذرت خواست

05.01.1390
هفت شبکه، تصاویر ویدیویی را شب پنجشنبه پخش کردند که قبلاً در صفحه انترنتی فیس بوک نشر شده بود. در این ویدیو ها، در باره افغان ها با لحن نژاد پرستی برخورد شده است.

آنها در مورد افغان ها با اهانت صحبت کرده اند و یکی از عساکر گفته که مردم افغانستان متعفن استند.

استیفن سمیت وزیر دفاع آسترالیا گفته که ناوقت دیروز با همتای افغانش سترجنرال عبدالرحیم وردک از طریق تیلفون صحبت کرده و از او معذرت خواسته است.

سمیت به وزیر دفاع افغانستان گفته که احتمالاً بر علیه این عساکر بر اساس مقررات اقدام خواهد شد. او همچنان افزوده که توقع ندارد این مساله به حمایت آسترالیا از افغانستان زیان برساند.

وزیر دفاع آسترالیا امروز به رادیو آن کشور گفت:
« این اقدام تخطی یک گروه کوچک است. من آنرا کاملاً محکوم می کنم. عساکر ما در افغانستان، نباید به کسی اهانت کنند و یا در تخطی های نژاد پرستانه خود را دخیل سازند.»

آقای سمیت همچنان گفته که اردوی آسترالیا در همین مورد تحقیقات گسترده را انجام خواهد داد و سربازانی که این ویدیو را پخش کرده، از افغانستان فرا خوانده می شوند.

امان الله جیحون سفیر افغانستان در آسترالیا امروز گفت که مارشال هوایی انگس هستن لوی درستیز آسترالیا تعهد کرده که اردوی کشورش در این مورد اقدام مناسب خواهد کرد.

آقای جیحون گفته، با آنکه این اقدام نا مناسب، تکان دهنده و اهانت آمیز بوده اما او متعهد است که این عمل عساکر آسترالیایی، از تمام نظامیان مسلکی آن کشور نماینده گی نمی کند.

سفیر افغانستان همچنان گفته است، مشکل در اینجاست که شاید از این گونه اقدام ها بر ضد حکومت افغانستان و اردوی آسترالیا کار گرفته شود. 
 

فیلم مستند کابل من

نام کابل، پایتخت افغانستان را مردم دنیا هر هفته بارها در سر خط خبرهای جهان می شنوند، با خیلی کلمات آشنا مثل بمبگذاری و بحران های سیاسی. سه دهه جنگ چهره کابل را مثل خیلی چیزهای دیگر عوض کرده است.
طاهر قادری نگاهی دارد با زندگی روزمره مردم کابل.
برای دیدن کلیک کنید اینجا

تصاویری از «تیم کشتار» در افغانستان


افشاگری اشپیگل از آدمکشی آمریکایی ها
این تصاویر مشمئزکننده هستند. گروهی از سربازان بی‌شرافت ارتش آمریکا در افغانستان شهروندان بی‌گناه را کشته و با اجساد آن‌ها عکس می‌گرفتند. روز دوشنبه، «اشپیگل» بعضی از این تصاویر را منتشر نمود. در واکنش به این موضوع، ارتش آمریکا بی‌درنگ عذرخواهی کرد.
افشاگری اشپیگل از آدمکشی آمریکایی ها
تصویر این دو جسد به هم بسته شده توسط «تیم کشتار» گرفته شده است.


http://khabaronline.ir/images/2011-3-/11-3-22-941393.jpg
افشاگری اشپیگل از آدمکشی آمریکایی ها
این عکس جسد فرزند یک کشاورز افغان را نشان می‌دهد که در 15 ژانویه 2010 به قتل رسیده است. یک عضو «تیم کشتار» برای عکس یادگاری با جسد او ژست گرفته است. اشپیگل تنها سه تصویر از انبوه تصاویر و ویدئوهایی را که در اختیار دارد منتشر کرد. دادگاه نظامی درپی سربازانی است که در این کشتار شرکت کرده‌اند.

http://khabaronline.ir/images/2011-3-/11-3-22-940382.JPG

افشاگری اشپیگل از آدمکشی آمریکایی ها
صفحۀ اصلی وب‌سایت اشپیگل روز دوشنبه جهانیان را یک بار دیگر شوکه کرد. تصاویر هولناکی که نشان دهنده حقیقتی دردناک درافغانستان است. آمریکایی ها مردم افغانستان را برای تفریح می کشند و با آنها عکس یادگاری می اندازند.

http://khabaronline.ir/images/2011-3-/11-3-22-936580.JPG
http://khabaronline.ir/images/2011-3-/11-3-22-93441.jpg

کرزی خطاب به طالبان: از بمب و تفنگت نمیترسیم

 
حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان
کرزی گفت سوختاندن مکتب ها، بزدلی مطلق است

حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان روز چهار شنبه در مراسم شروع سال تعلیمی در افغانستان، گفت سوختاندن مکتبها، دشمنی با افغانها و دین اسلام و «بزدلی مطلق» است. او خطاب به طالبان افزود که از بمب و تفنگ آنها نمیترسد.

 

زنگ معارف افغانستان روز سوم حمل سال 1390 با شعار «تعلیم برای همه در هر زمان و هر مکان» توسط رییس جمهور کرزی نواخته شد و دروازه‌های 14 هزار مکتب در سراسر افغانستان بر روی بیش از 8 میلیون دانش آموز باز شد.
رییس جمهور کرزی در مراسم نواختن زنگ معارف از طالبان خواست تا پس از این مکاتب را نسوزانند: «مکتب سوختاندن بزدلی است. پس مکتب را نسوزان، وطنت را آزار نده و اولادت را مجبور بیگانه نساز. بگذار اولاد افغانستان تعلیم یافته شود، باز خارجی خود به خود میرود، نه آمده میتواند و نه میآید».
دانش آموزان دختر در مکتبی در افغانستان ، وزیر معارف افغانستان گفت که در سال 1390 بیش از 8 میلیون کودک افغان به مکتب میروند که 39 درصد آنان دختران هستند.
کرزی گفت که مکتب سوختاندن دشمنی با ملت افغانستان و دین اسلام است. به گفته او، سوختاندن مکتبها مردانگی و دلاوری نه بلکه بزدلی مطلق است: «طالب‌های ما! از جنگت، از بمب و از تفنگت نمیترسیم هرکس که برایت میدهد بیا. ولی مکتب سوختاندن دشمنی با ملت افغانستان و دین اسلام است. مکتب سوختاندن بزدلی است، مطلق بزدلی است».
«طالبان، رفیق خارجیها»
رییس جمهور کرزی گفت طالبان با سوختاندن مکاتب نشان میدهند که «رفیق خارجی‌ها» هستند زیرا با این کار شان به حضور خارجیان در افغانستان ادامه میدهند.
آقای کرزی گفت که دولت افغانستان از هیچ کوشش و تلاشی برای بهبود وضعیت معارف دریغ نخواهد کرد. او افزود که تلاش‌ها برای ادامه تحصیل فارغان مکاتب، در کشورهای همسایه و منطقه ادامه دارد.
افزایش شاگردان و معلمین
دانش آموزان دختر در مکتبی در ولایت بامیان در برخی ولایت ها مانند بامیان، دختران به شکل گسترده به مکتب ها رجوع کرده اند
فاروق وردک، وزیر معارف افغانستان گفت که در سال 1390 بیش از 8 میلیون کودک افغان به مکتب میروند که 39 درصد آنان دختران هستند.
وردک گفت که در سال جدید قرار است یک هزار موسسه تعلیمی تاسیس شوند. به گفته او در سال جدید 700 هزار دانش آموز جدید به مکاتب جذب  و 10 هزار معلم جدید استخدام میشوند که به این ترتیب شمار کل معلمین افغانستان به 190 هزار تن میرسد.
آقای وردک گفت: «با نواختن زنگ مکتب دروازههای مکاتب بر روی بیش از 8 میلیون شاگرد باز میشود».
آمار تکان دهنده
«چهار و نیم میلیون کودک از مکتب محروم اند و بسیاری مکتب ها ساختمان ندارند» «چهار و نیم میلیون کودک از مکتب محروم اند و بسیاری مکتب ها ساختمان ندارند»
براساس اظهارات وزیر معارف افغانستان، در حال حاضر چهارونیم میلیون کودک واجد شرایط مکتب که 38 درصد کل اطفال واجد شرایط مکتب در افغانستان را تشکیل میدهند، به دلیل ناامنی‌ها و موانع از رفتن به مکتب محروم اند.
وردک گفت در حال حاضر 450 مکتب در افغانستان مسدود است و به این دلیل 200 هزار دانش‌‌آموز از تعلیم و تربیه محروم هستند.
وزیر معارف گفت که تاهنوز 10 میلیون افغان بیسواد هستند. او افزود که در 200 ولسوالی افغانستان مکاتب دخترانه بالاتر از صنف نهم وجود ندارد و در 245 ولسوالی حتا یک معلم مسلکی زن هم نیست.
به گفته آقای وردک در حال حاضر 50 درصد مکاتب افغانستان دارای ساختمان مکتب نیستند و شاگردان در زیر خیمه‌ها و یا جاهای نامناسب درس میخوانند. او گفت تنها 30 درصد از معلمین افغانستان دارای کمترین مهارت مسلکی هستند.
گزارشگر: حسین سیرت، کابل

«مصرف جنگ یک روزهء امریکا در افغانستان در حال رسیدن به 300 ملیون دالر است»


27.12.1389
لاس انجلس تایمز
لاس انجلس تایمز به قلم دولی مکمینوس مقاله را زیر عنوان افغانستان طولانی ترین جنگ ما به چاپ رسانیده است و می نویسد که این جنگ وارد دهمین سال اش شده است که در آن طی سال 2010، 499 سرباز امریکا کشته شدند و با آغاز بهار و فصل درگیری ها تلفات بیشتر را متحمل خواهند شد.

به نوشته روزنامه، مصرف این جنگ در یک روز در حال رسیدن به 300 ملیون دالر است.

به نوشته لاس انجلس تایمز، جنرال دیوید پیترویس قوماندان عمومی قوای بین المللی در افغانستان از بزرگترین مشکل که امریکا با آن در افغانستان روبروست در جلسه استماعیه کانگرس گزارشی ارایه داد که با آن همه آشنا اند و آن عبارت از عدم توانایی حکومت آغشته به فساد و غیر موثر افغانستان استفاده از امنیت است که سربازان امریکایی فراهم می کنند و به دست آوردن مشروعیت مردمی یست که این حکومت از دست داده است.

اما پیترویس ابراز امیداواری کرده است که بالاخره طالبان تقسیم خواهند شد و یک تعدادی قابل ملاحظه آنها مذاکرات با حکومت رییس جمهور حامد کرزی را انتخاب خواهند کرد.

فایننشل تایمز
روزنامهء فایننشل تایمز به یک جنبه دیگر جنگ علیه طالبان در افغانستان پرداخته و به نقل از مقامات ارشد نظامی می نویسد، ایالات متحده حملات بر طالبان و راه های اکمالاتی آن گروه را در تغییری در ستراتیژی اش افزایش داده است.

روزنامه می نویسد، این اقدام در حالی صورت می گیرد که ادارهء رییس جمهور باراک اوباما مباحثات را درباره آینده حضور نظامی اش در افغانستان پس از شروع کاهش سربازان در ماه جولای، آغاز کرد که نشانهء از مشکلات در پالیسی ضد شورش که قرار بود توسط قوای صد هزار نفری عملی گردد، پنداشته می شود.

یک مقام ارشد نظامی به فایننشل تایمز گفت، قوای شان بر اصول تحرک و رفتن برای انجام حملات، افزایش یافته.

وی افزوده است، زمانی که کاهش سربازان آغاز شود، روشن است که آنها از اقدامات بیشتر دست خواهند کشید.

فایننشل تایمز می نویسد، این سربازان در حال حاضر با دشمن متحرک، کمبود حمایت محلی، روابط تیره با حکومت رییس جمهور کرزی و پناه گاهای طالبان در پاکستان روبرو اند که این همه موانع عمده را در راه مبارزه با شورش به میان آورده اند.

روزنامه می نویسد، در حالیکه ناتو می گوید، وضعیت امنیت را در ولسوالی های ولایت های همچون کندهار بهبود بخشیده اند، به گفته مقامات تلاش های شان در این مناطق بخاطر اتکای طالبان بر عبور و مرور، ترور و ارعاب مردم محل با مشکلات روبرو بوده است.

به نوشته فایننشل تایمز، این جنگ به طور روز افزون حمایت اش را در امریکا از دست می دهد.

روزنامه می نویسد، نظر سنجی واشنگتن پوست و آی بی سی که در این هفته انتشار یافت نشان می دهد تقریباً دو بر سه حصهء امریکایی ها به این باورند که این جنگ دیگر ارزش جنگیدن را ندارد. 
رادیو آزادی

«نیاز است تا در قدم نخست، منافع ملی افغانستان مدنظر گرفته شود»

03.01.1390
آرمان ملی
روزنامه آرمان ملی در مطلبی با اشاربه تعلق گرفتن مسوولیت های امنیتی از قوای بین المللی به نیروهای افغان تبصره کرده است. این روزنامه در مورد توانایی های نیروهای افغان ابراز تردید کرده و با عنوان برجسته یی نوشته است که اگر در سال نو امنیت تامین شده نه تواند، مشکلات جدی تر خواهد شد. این روزنامه گفته است که در سال گذشته نیروهای افغان و بین المللی توانسته بودند ساحاتی را از وجود مخالفین پاک کنند، اما حالا نیاز است تا نیروهای افغان به این مساله بیشتر توجه داشته باشند. روزنامه در مورد تجلیل از جشن نو روز و برنامه های مردمی که راه اندازی شده بود، مطلب انتقادی را به نشر رسانده است. روزنامه گفته است که در برخی از محلات شراب نوشی بود و مزاحمت های به خانواده ها نیز صورت می گرفت.


افغانستان تایمز
روزنامه افغانستان تایمز در سرمقاله شماره امروز خود در مورد همکاری های استراتیژیک افغانستان و ایالات متحده امریکا تبصره کرده است. این روزنامه با اشاره به صحبت های که در این خصوص در مورد ایجاد یک استراتیژی مشترک همکاری با امریکا صورت می گیرد نوشته است که نیاز است تا در قدم نخست و پیش از همه چیز، منافع ملی کشور مدنظر گرفته شود. روزنامه در عین حال اظهارات رییس جمهور کرزی را که در به مناسبت آغاز سال نو ابراز کرده بود، نیز منعکس کرده است. روزنامه بخش های از اظهارات رییس جمهور کرزی را که در آن در مورد سپردن مسوولیت های امنیتی افغانستان از قوای خارجی به قوای افغان تذکر رفته بود، برجسته ساخته است.


افغانستان
روزنامه افغانستان، هم در سرمقاله شماره امروز خود در مورد سپردن مسوولیت های امنیتی از نیروهای بین المللی به قوای افغان تبصره کرده است. این روزنامه گفته است که مساله سپردن این مسوولیت ها گام بزرگی در راستای خود اتکایی افغانستان در زمینه تامین امنیت است. اما مقاله نویس در ادامه گفته است که سیاستمداران افغان نباید پس از این تن به بازی های پنهانی بدهند که افغانستان را به سوی نابودی بکشاند. روزنامه در مورد فساد اداری در افغانستان و شیوه های مبارزه با آن نیز تبصره کرده است. این روزنامه گفته است که تلاش ها به هدف از بین بردن فساد اداری در کشور بدون همکاری مردم امکان پذیر نیست، و هر تلاشی در این راستا بدون همکاری مردم موفق نخواهد بود.


اوت لوک افغانستان

روزنامه انگلیسی زبان اوت لوک افغانستان، هم در مورد مشکلات پروسه انتقال مسوولیت های امنیتی تبصره کرده است. این روزنامه گفته است گفته است که تهدید های مخالفین و دشوارهای خود پروسه انتقال مسوولیتت های امنیتی می تواند جدی باشد. روزنامه در عین حال گفته است که مساله انتقال مسوولیت های امنیتی از قوای بین المللی به نیروهای تازه رشد کرده افغان وابسته به عمکرد دولت افغانستان نیز است که باید توانایی ها و قابلیت های خود را در این خصوص نشان بدهد.


برشنانظری 
رادیو آزادی

«افغانها خودشان با بلند کردن بیرق خود از افتخارات خود دفاع خواهند کرد»


03.01.1390
نیویارک ریفیو آف بوکس
نشریه نیویارک ریفیو آف بوکس در شماره اخیر خود در مورد تلاش های مذاکرات صلح حکومت افغانستان و جامعه جهانی با طالبان مطلبی را به نشر رسانده است تحت عنوان " ما چرا باید با طالبان مذاکره کنیم؟" .

نشریه به تحولات اخیر شرق میانه اشاره نموده می نویسد که در مورد حالات مصر این نگرانی وجود دارد که شاید یک گروه نسبتاً تندور مانند اخوان المسلمین در صحنه سیاسی این کشور فعال شود. نه تنها در مصر بلکه گسترش حرکتها و گروه های بنیاد گرای اسلامی در ممالک اسلامی و شرق میانه تشویش ها را در غرب افزایش داده است.

اما نشریه می نویسد، غربیان نباید اجازه بدهند که ترس از ظهور گروه های تندرو بر آنها غلبه کند، زیرا در حدود 10 سال قبل جامعه جهانی تصمیم گرفت که به حضور نظامی آنها در افغانستان نیاز است که این وظیفه را باید تکمیل نماید. در ستراتیژی آن وقت جامعه جهانی هیچ گونه مذاکره با طالبان شامل نبود.

نویسنده مطلب در نشریه نیویارک رفیو آف بوکس، سابق وزیر خارجه ناروی می نویسد ، جامعه جهانی تاوان این ستراتیژی و یا طرز فکر را پرادخته است و مفکوره مذاکره با طالبان که در آن وقت خراب و غیر قابل قبول حساب می شد، امروز به یک جز از منطق و استدلال جامعه جهانی تبدیل شده است.

به نوشته نویسنده در حالی که امروز هم حضور قوای خارجی در افغانستان یک امر ضروری بشمار می رود، اما در پهلوی آن حکومت افغانستان و متحدان خارجی آن باید را های را پیدا کنند که با طالبان هم به میز مذاکره بنشینند.

نشریه با در نظرداشت این ضرورت بازهم می نویسد که بعضی سوال ها هنوز هم بی جواب می مانند، آیا ما با کسانی داخل مذاکره شوییم که بر جوامع ما حمله می کنند؟ ارزش های دراز مدت ما را که سالها به آن پابند بوده ایم به تهدید روبرو می سازند، و حقوقی را پامال می کنند، که ما آنرا حقوق اساسی می شماریم؟

اما با آنهم به نظر نشریه، درک طبیعت و چگونگی منافع داخلی ، موجودیت گروه های مختلف اسلامی و ارزش های ستراتیژیک در این کشور، دلایلی می باشند که جامعه جهان باید از راه حل سیاسی و یا مذاکره با گروه های مختلف افغان از جمله طالبان حمایت کند.

به نوشته نشریه، خارج نمودن طالبان از این معادله، همچون یک عنصر واحد و مشخص در حقیقت نادیده گرفتن واقعیت های عینی در جنوب افغانستان می باشد و عملی کردن یک ستراتیژی موثر را در اینجا ناممکن می سازد.

از سوی دیگر به نوشته نشریه این یک واقعیت قبول شده است که حکومت باید در یک پروسه صلح نقش داشته باشد، و در صورت عدم دیالوگ و یا پروسه سیاسی نظام پراکنده و آسیب پذیر خواهد شد.

چندین روزنامه دیگر غربی در شماره های اخیر خود به سخنان رییس جمهور کرزی توجه نموده اند که در مورد انتقال مسوولیت های امنیتی به قوای افغان در چندین شهر افغانستان ابراز نمود.


اندیپندنت
روزنامه اندیپندنت چاپ بریتانیا می نویسد با این عمل رییس جمهور کرزی می خواهد نشان بدهد که افغانها دیگر نمی خواهند خارجیان از کشور آنها دفاع کند و از این به بعد افغانها خودشان با بلند کردن بیرق خود از افتخارات خود دفاع خواهند کرد.

به نوشته روزنامه در سنخان اخیر آقای کرزی یک موضوع بار دیگر تکرار شده است که جنگ با تروریستان و افراطگرایان نباید در شهرها و دهات افغانستان صورت بگیرد بلکه باید در مراکز و تعلیم گاه های آنها خارج از سرحدات افغانستان انجام شود. 
رادیو آزادی

زمان آغاز روند انتقال مسئولیت امنیت افغانستان به نیروهای داخلی اعلام شد


حامد کرزی
حامد کرزی از طالبان خواست که دست از جنگ بردارند و باعث ادامه حضور نظامیان خارجی در کشور نشوند.
تاریخ آغاز روند انتقال مسئولیت های امنیتی از نظامیان خارجی به نیروهای افغان در شش منطقه افغانستان اعلام شده است.
روز سه شنبه (۲ حمل/فروردین)، حامد کرزی، رئیس جمهوری افغانستان، در مراسم فارغ التحصیلی دانشجویان آکادمی ملی نظامی کابل گفت که این روند از ماه سرطان (تیر) آینده به طور عملی آغاز خواهد شد.
آقای کرزی این شش منطقه را چنین برشمرد: "ولایت کابل، منهای ولسوالی (شهرستان) سروبی، ولایت پنجشیر، ولایت بامیان، شهر هرات منهای ولسوالی ها، شهر لشکرگاه مرکز ولایت هلمند، شهر مزار شریف مرکز ولایت بلخ و شهر مهتر لام مرکز ولایت لغمان."
آقای کرزی گفت که این روند از مراکز ولایت ها آغاز می شود و به ولسوالی ها گسترش می یابد و افزود که بررسی در باره واگذاری مسئولیت حفظ امنیت برخی دیگر از ولایت ها به نیروهای افغان هم جریان دارد.
قرار است این روند تا سال ۲۰۱۴ میلادی تکمیل شود و نیروهای امنیتی افغان مسئولیت تامین امنیت در سراسر این کشور را بر عهده بگیرند.
خنثی ساختن توطئه های آنانی که می خواهند مانع صلح شوند، از ما صبوری، شکیبایی و استقامت بیش از اندازه می خواهد. ما می دانیم که برخی ها هنوز هم می خواهند از تروریسم به عنوان ابزار مداخله و سلطه استفاده کنند
حامد کرزی
سپردن مسئولیت تامین امنیت این کشور به نیروهای افغان تا سال ۲۰۱۴ میلادی، از پیشنهادهای اصلی آقای کرزی در نشست کابل بوده است.
آقای کرزی در این نشست گفت که تا اکتبر سال ۲۰۱۱ میلادی باید نیروهای ارتش افغانستان تا ۱۷۰ هزار و نفرات پلیس این کشور تا ۱۳۴ هزار تن افزایش یابد.
آقای کرزی در سخنرانی روز سه شنبه خود تاکید کرد که با انتقال مسئولیت های امنیتی به نیروهای افغانستان، آمریکا و سایر کشورهای عضو پیمان ناتو به حمایت های مالی و تسلیحاتی خود از نیروهای افغان ادامه خواهند داد.
رئیس حمهوری افغانستان گفت که انتقال مسئولیت های امنیتی از نیروهای خارجی به نیروهای مسلح این کشور به این معنا است که نیروهای افغان مسئولیت دفاع از کشور خود و تامین امنیت در آن را به عهده می گیرند.
آقای کرزی در حالی تاریخ آغاز روند انتقال مسئولیت های امنیتی به نیروهای این کشور را اعلام کرده است که شماری از مقامهای دولتی و کارشناسان امور امنیتی نسبت به توانایی این نیروها در به عهده گرفتن این مسئولیت ها ابراز تردید کرده اند.
آنها تاکید کرده اند که پیش از واگذاری این مسئولیت ها به دوش آنها، باید توانایی های ارتش و پلیس به قدر کافی بالا برده شود و قدرت نظامی شورشیان هم کاسته شود.

شرایط

سربازان ارتش افغانستان
برخی نسبت به توانایی ارتش و پلیس افغانستان در به عهده گیری مسئولیت های کامل امنیتی ابراز تردید کرده اند.
رئیس جمهوری افغانستان در بخشی از سخنان خود "شرایطی" را برای بهبود روند انتقال مسئولیت های امنیتی به نیروهای داخلی افغانستان مطرح کرد.
آقای کرزی گفت که یکی از این شرط ها این است که تعهدات جامعه بین المللی در کنفرانس کابل مبنی بر مصرف کمک های بین المللی از طریق بودجه ملی افغانستان عملی شود.
در این کنفرانس، که با حضور بان کی مون، دبیر کل سازمان ملل، مقامهای بلندپایه حدود هفتاد کشور و سازمان بین المللی برگزار شد، تصمیم گرفته شد که دست کم ۵۰ درصد این کمک ها از طریق نهادهای دولتی افغانستان مصرف شود.
هماهنگی میان نهادهای سازمان ملل در افغانستان با دولت این کشور از دیگر شرایط آقای کرزی برای بهبود روند انتقال مسئولیت های امنیتی است.
رئیس جمهوری افغانستان در سخنرانی روز سه شنبه خود گفت که نحوه فعالیت برخی از نهادهای وابسته به سازمان ملل در افغانستان برای دولت این کشور به روشنی مشخص نیست.
شرط دیگر آقای کرزی این است که جامعه بین المللی باید برای رشد پایدار اقتصادی افغانستان، برای اجرای طرح های زیربنایی و برنامه های مهم اقتصادی این کشور کمک کند.
حامد کرزی همچنین تاکید کرد که موضوع لغو همه نهادهای "موازی" با دولت افغانستان بررسی شود. او گروه های بازسازی ولایتی و شرکت های خصوصی امنیتی را شامل این نهادها دانست.
گروه های بازسازی ولایتی شاخه هایی از نیروهای بین المللی مستقر در ولایت های مختلف افغانستان هستند که ادارات محلی را در زمینه بازسازی کمک می کنند.

آقای کرزی در بخشی از سخنان خود موضوع گفتگو با طالبان را یادآوری کرد و گفت که تا حال گامهای "امیدوارکننده ای" در این زمینه برداشته شده است.
رئیس جمهوری افغانستان افزود: "صلح، آشتی و پایان دادن به این جنگ خانمانسوز موضوع اصلی و محوری را در سیاست حکومت افغانستان تشکیل می دهد".
حامد کرزی گفت: "همه آنهایی که بر ضد کشور خود سلاح کرفته اند، تروریست نیستند." به گفته او، آنها وابسته به سازمانهای اطلاعاتی کشورهای بیگانه هم نیستند، بلکه به دلیل "بی عدالتی هایی" که از "ماموران دولت و افراد زورمند" دیده اند، "ناراضی" شده اند.
او همچنین گفت: "از مخالفان مسلح می خواهم تا به کشتار افراد غیرنظامی، انفجار و انتحار پایان دهند. در غیر آن خود باعث ادامه حضور نظامیان خارجی، ادامه جنگ و بحران در کشور خود خواهند بود."

'ابزار مداخله'

طالبان
آقای کرزی گفت که طالبان به دلیل "بی عدالتی های" ماموران دولتی، "ناراضی" شده اند.
او در بخشی از سخنان خود گفت: "خنثی ساختن توطئه های آنانی که می خواهند مانع صلح شوند، از ما صبوری، شکیبایی و استقامت بیش از اندازه می خواهد. ما می دانیم که برخی ها هنوز هم می خواهند از تروریسم به عنوان ابزار مداخله و سلطه استفاده کنند."
آقای کرزی افزود: "من از همسایگان افغانستان، به خصوص از مقامهای جمهوری اسلامی پاکستان دعوت می کنم از صلح و آشتی در افغانستان حمایت قاطعانه و صمیمانه کنند."
رئیس جمهوری افغانستان ضمن تاکید بر این که افغانستان تهدیدی برای کشورهای منطقه نیست، گفت که آنهایی که می خواهند مشکلات خود را خود در منطقه حل کنند و "کشورهای فرامنطقه ای در این جا حضور نداشته باشند"، باید از روند صلح در افغانستان "باصداقت" حمایت و با تروریسم مبارزه کنند.
آقای کرزی همچنین گفت که گفتگوها در باره همکاری استراتژیک میان افغانستان و آمریکا جریان دارد و به زودی برای بررسی "دورنما و اهداف آن" لویه جرگه (مجلس بزرگ افغانها) برگزار خواهد شد.

تصاویر استهزای اجساد غیرنظامیان افغان از سوی سربازان امریکایی پخش شد



آژانس خبری دیراشپیگل آلمان روز یک شنبه تصاویری را پخش کرده است که نشان می دهند سربازان امریکایی با اجساد غیرنظامیان افغان عکس های یادگاری می گیرند.
گفته می شود که این تصویرها سال گذشته در جریان بازرسی ها دربارۀ کشته شدن سه غیرنظامی افغان، از سوی بازرسان امریکایی به دست آمده اند.
یکی ازاین تصویرها نشان می دهد که یک سرباز امریکایی از روی مسخره گی از موهای سر یک جسد گرفته آن را بالا کرده است.
سربازان امریکایی روز دوشنبه دریک خبرنامه به خاطر«پریشانیی» که درنتیجۀ پخش این تصاویربه میان آمده است، پوزش خواستند.
سربازان امریکا دراین خبرنامه گفته اند: «امروز دیر اشپیگل تصاویری را که پخش کرده است نشان دهندۀ رفتارهایی است که به عنوان انسان ها برای مان تنفرانگیزاست و همچنین خلاف ارزش ها و معیارهای ارتش ایالات متحد امریکاست. ما از پریشانیی که این تصویرها به میان آورده اند، پوزش می خواهیم.»

جشن نو روز با بر افراشتن جهنده زیارت سخی در کابل برگزار شد


کابل زیارت سخی
کابل زیارت سخی
01.01.1390
مراسم جشن نو روز و بر افراشتن جهندهء زیارت سخی به شکل عنعنوی در نخستین روز سال نو طی محافل با شکوهی در شهر کابل راه اندازی شد.

جشن نو روز که همه ساله از سوی وزارت زراعت و مالداری افغانستان در کابل برگزار می گردد، امسال نیز با حضور شماری از مقام های دولتی و صد ها تن از دهقانان و باشنده های شهر کابل در منطقه بادام باغ راه اندازی شد.

در این مراسم محمد آصف رحیمی وزیر زراعت و مالداری افغانستان هرچند از پیشرفت های که طی چند سال اخیر در بخش زراعت در کشور صورت گرفته یاد آوری کرد اما گفت که مشکلاتی هم وجود دارد که مانع رشد و توسعهء زراعت می گردند.

آقای رحیمی اعمار منازل و سایر تاسیسات شخصی در زمین های زراعتی را مشکل عمده در این زمینه عنوان کرد و گفت:
«متاسفانه علاقمندی به زراعت در عموم رو به کاهش است، نه گذارید زمین های زراعتی تان به محل های رهایشی تبدیل شود و علف چر ها و جنگلات تان از بین برود این ها همه در حقیقت دارایی های عامه هستند.»

تعدادی از دهقانان و مردم افغانستان نیز با تایید این مشکل از دولت خواستند تا جلو از بین رفتن زمین های زراعتی را در کشور بگیرد.

از سوی دیگر مراسم بر افراشتن جهندهء زیارت سخی در منطقهء کارتهء سخی شهر کابل نیز با حضور گستردهء مردم پیش از چاشت امروز صورت گرفت.

در مراسم بر افراشتن جهندهء زیارت سخی شهر کابل ده ها هزار نفر از سراسر شهر کابل اشتراک داشتند. شماری از اشتراک کننده های این مراسم در صحبت با رادیو آزادی، ابراز امیدواری کردند تا به برکت این روز صلح و آرامی همیشه گی در کشور برقرار شود.

دوتن از باشنده های شهر کابل که در مراسم بر افراشتن جهندهء زیارت سخی حضور داشتند، در زمینه چنین گفتنتد:
«جمع و جوش مردم بیشتر شده است، خواست ما این است که دیگر جنگ و برادر کشی از بین برود. امیدوار هستیم که سال خوش و پر از صلح و آرامش در پیش رو داشته باشیم.»

میلهء عنعنوی نو روز و بر افراشتن جهنده در بسیاری از ولایات های افغانستان همه ساله در اول حمل با اشتراک هزاران افغان برگزار می گردد.

در آستانهء نو روز صدها هزار نهال از سوی شاروالی ها و مردم نیز بخاطر سرسبزی و جلوگیری از آلوده گی محیط زیست در سراسر این کشور غرس می گردد.

به اساس معلومات مسوولان شاروالی کابل قرار است در حدود یک میلیون نهال در نقاط مختلف شهر و ولسوالی های این ولایت غرس گردد.

یک پناهجوی افغانستانی در بازداشتگاهی در استرالیا خودکشی کرد

یک پناهجوی افغانستانی در بازداشتگاهی در استرالیا خودکشی کرد

کابل پرس: رسانه های استرالیا گزارش کرده اند که یک پناهجویان افغانستان که درخواست پناهندگی او رد شده بود، به دلیل فشارهای مختلف در بازداشتگاه کوینزلند دست به خودکشی زد. این پناهجو با کشتی خود را استرالیا رسانده بود.
چندی پیش دولت قبیله گرای حامد کرزی قراردادی را با دولت استرالیا به امضا رسانده که طبق آن پناهجویانی که درخواست پناهندگی آنان در استرالیا مورد پذیرش قرار نمی گیرد، به افغانستان بازگردانده می شوند. عکس از ای ای پی امضای این قرارداد راه بازگشت اجباری هزاران پناهجوی افغانستانی را از استرالیا به افغانستان بر روی دولت استرالیا هموار می کند.
این قرارداد در حالی از سوی نمایندگان حکومت قبیله گرای حامد کرزی امضا می شود که پناهجویان با به آب و آتش زدن و هزینه های بسیار از افغانستان جهنم روی زمین فرار کرده و با سختی بسیار، در مسیر مرگ و زندگی خود را به استرالیا رسانده اند. صدها تن از شهروندان افغانستان نیز همین اکنون در زندان های اندونزی بسر برده و هزاران تن دیگر نیز، راه های مختلف برای ورود به آب های استرالیا را می جویند. طبق خبر رسانه های استرالیا حدود 4300 پناهجوی افغانستانی از سال 2008 خود را به آب های استرالیا رسانده و درخواست پناهندگی کرده اند.
دولت طالبی - قبیله ای افغانستان علاوه بر داخل کشور، در خارج نیز بلای جان شهروندان این کشور شده است.

زن شجاع جهان به هرات آمد+کلیپ


زن شجاع جهان به هرات آمد

ماریا بشیر رئیس حارنوالی استیناف ولایت هرات  که جایزه بین المللی شجاعت را ازسوی  وزارت خارجه دولت امریکا دریافت نموده است روز شنبه وارد هرات شد.
خانم بشیر با استقبال مردم و مسوولان ارگان های عدلی و قضایی در میدان هوایی هرات روبرو شد.
رئیس حارنوالی استیناف هرات می گوید:  نزدیک به یکصد زن ازسراسرجهان به خاطردریافت جایزه بین الملی شجاعت نامزده شده بودند که برای ده تن آنها این جایزه تعلق گرفت.
وی می گوید: با دریافت این جایزه باردیگرتوجه جامعه جهانی وکشورهای دنیا به هرات  و افغانستان معطوف شده است
داود صبا والی هرات خانم بشیر را مایه افتخار افغانستان بخصوص برای زنان عنوان کرد .
قابل یاداوریست هیلاری کلینتون وزیر خارجه امریکا  در اثنای دادن لوح شجاعت به خانم ماریا بشیر  در روز همبستگی زنان او را زنی شجاع که در شرایط بد در افغانستان فعالیت کرده عنوان کرده بود .
همچنان میشل اوباما خانم رئیس جمهوری امریکا نیز شجاعت زنان درافغانستان را ستود و مدعی شد که خانم ماریا بشیر طی چند سال گذشته تلاش های زیادی درعرصه اعاده حقوق زنان و کاهش خشونت علیه این قشر در افغانستان انجام داده است.
جایزه بین المللی شجاعت  همه  ساله به مناسبت روزجهانی  زن از سوى وزارت خارجۀ امریکا به یک خانم در سرتاسر جهان ، اعطا میگرددکه درسال روان این جایزه ازسوی وزیرامورخارجه وخانم رئیس جمهورامریکا به خانم ماریابشیراعطا شد . .
خانم بشیررئیس کنونی سارونوالی هرات که  در جریان زمامدارى طالبان ، براى خانمها و دختران زمینۀ آموزش را در منزلش فراهم نموده بودفعالیت های زیادی بخاطراعاده حقوق زنان درافغانستان انجام داده است .
خانم بشیرنخستین زنیست که در تاریخ افغانستان به صفت رئیس څارنوالى یک ولایت، ایفاى وظیفه مى کند.
ماریابشیر در راستاى تامین حقوق زنان مبارزۀ زیاد نموده وسال گذشته ٨٧قضیۀ خشونت علیه زنان را بررسى نموده است.
به مناسبت روز بین المللى زن، سال گذشته در واشنگتن نیز به دو زن افغان (شکریه اصیل و شفیقه قریشى) جایزه داده شد.
کلیپ مراسم زنان شجاع اینجا

«انکشاف در افغانستان برای آینده پاکستان اهمیت زیاد دارد»

29.12.1389
نشنل ژورنال
نشریهء نشنل ژورنال چاپ امریکا در شمارهء اخیر خود در مورد اظهارات دیود پترویس قوماندان عمومی نیرو های مسلح امریکا و ناتو در افغانستان مقاله را تحت عنوان انکشاف در افغانستان برای آینده پاکستان اهمیت زیاد دارد، به نشر رسانیده است.

نشریه می نویسد، پترویس این قوماندان بلند رتبه امریکایی در کابل گفته بود که پیشرفت دوامدار در افغانستان از وخامت وضعیت در پاکستان جلوگیری می کند.

او هم چنان افزوده بود که این کار بار مسوولیت عملیات نظامی علیه افراد مسلح را که می خواهند در افغانستان و پاکستان بی ثباتی ایجاد کنند از دوش حکومت پاکستان رفع خواهد کرد.

نشریه نشنل ژورنال اضافه می کند:
جنرال پیتریس در پایان سفر یک هفته یی اش به واشنگتن به خبرنگران گفت، پاکستان نه خواست علیه جنگجویان تندرو در امتداد سرحد عملیات کند. زیرا رهبران پاکستان مطمین نیستند که قوای امریکایی برای مدت طولانی در منطقه باقی بمانند.

رهبران پاکستانی نگران اند که ناکامی ماموریت امریکا در افغانستان و یا هم خروج پیش از وقت نیروهای امریکا از افغانستان امنیت داخلی پاکستان را به تهدید مواجه می سازد.

نشریه در ادامه می نویسد، جنرال پترویس به این بارو است که انکشاف و پیشرفت در افغانستان تاثیر مهم بر اوضاع پاکستان دارد.

نشنل ژورنال در این مقاله اضافه می کند، جنرال پترویس که نسبت به هر جنرال امریکایی به پاکستان رفت و آمد می کند، در ادامه صحبتش گفت، پاکستان دارای اسلحه اتمی، از چندین سال به این سو به گروه های تندرو مسلح اجازه داده است که در این کشور آزادانه فعالیت کنند.

نشریه می گوید، اردوی پاکستان و سازمان استخبارات نظامی آن کشور (آی اس آی) در چند دهه اخیر برای این گروه های مسلح، اسلحه و پول فراهم نموده، آنها را تربیت نظامی می دهد و پاکستان به این باور است که این گروه های افراطی را برای حملاتش به هند آماده می سازد و در سال های اخیر از این نیروها در امتداد سرحد برای سر کوب نیرو های امریکایی وافغان استفاده می گردد.

نشنل ژورنال می افزاید، گروه های افراطی شاید امروز یا فردا بر اهدافی در داخل پاکستان حمله کنند و به باور کارشناسان این گروه ها، آینده پاکستان را با مخاطره روبرو ساخته اند.

اندیپندنت
روزنامه اندیپندنت چاپ بریتانیا در شماره تازه اش در یک مقاله طولانی به یک مساله دیگر اشاره کرده می نویسد، یک جنگ سالار افغان بنام عزیزالله که از حمایت نیروهای خاص امریکا بر خورد داراست، در جریان دو سال گذشته در افغانستان به دزدی، تجاوز جنسی، قتل، تخریب مساجد و از بین بردن مزارع دهقانان متهم است.

روز نامه می نویسد با وجود این اتهامات قوماندان عزیز الله از قوای امریکایی معاش و پول دریافت می کند.

روز نامه می نویسد، از مصاحبه های علمای دینی، بزرگان قومی، باشنده های قریه، قرار دادی ها، مقامات افغان و غربی ثابت شد که قوماندان عزیزالله 31 ساله افراد ملکی پشتون را به نام طالب به قتل می رساند.

روز نامه اندیپندنت می نویسد، ملل متحد و ناتو در مورد این موضوع تحقیقات کرده اند. اما نه توانسته اند شواهد را در مورد رفتار و عملکرد عزیز الله به دست بی آورند. 
رادیو آزادی

نخستین ولایاتی که مسوولیت امنیتی آن به افغان ها سپرده خواهد شد اعلان می شود

29.12.1389
رییس جمهور کرزی در یک سخنرانی تاریخی، روز سه شنبه فهرست چهار ولایت و سه شهر مهم افغانستان را اعلان خواهد کرد که در آن مسوولیت های امنیتی به نیرو های افغان سپرده می شود.

منابع در ارگ ریاست جمهوری افغانستان بیشتر روی این مساله تاکید دارند که رییس جمهور کرزی و یک تیم مشخص کاری روی همین مساله کار می کنند تا زمینه های بهتر عملی شدن برنامه انتقال مساعد شود.

یک کمسیون به ریاست اشرف غنی احمدزی وزیر سابق مالیه افغانستان سرگرم تهیه متن سخنرانی فردای رییس جمهور کرزی است.

برنامه انتقال مسوولیت های امنیتی به نیرو های افغان در تابستان امسال آغاز خواهد شد و انتظار می رود این روند تا سال 2014 میلادی ادامه یابد. بر اساس این پلان، نیرو های آیساف پس از ختم پروسه انتقال نقش حماییوی را در افغانستان خواهند داشت.

روی انتقال مسوولیت های امنیتی به نیرو های افغان در اجلاس لیزبن موافقت شد و سپس در نشست 10 روز پیش وزرای دفاع کشور های عضو ناتو در بروکسیل روی آن توافق مجدد صورت گرفت.

در حال حاضر نیرو های آیساف برای تقویت عساکر اردو و پولیس ملی افغان تلاش دارند اما گفته می شود که برخی از مقامات و تحلیلگران از پروسه انتقال در افغانستان با تردید برخورد کرده اند.

به باور تحلیلگران یکی از مشکلات عمده در پولیس و اردوی ملی افغان، کمبود تجهیزات نظامی است و باید به آن توجه صورت گیرد.

محمود صیقل معین سابق وزارت خارجه افغانستان و یک تحلیلگر مستقل می گوید، افغانستان در جهت افزایش تعداد عساکر اردو و پولیس پیشرفت های داشته است اما از نظر تجهیزات نظامی، راه درازی را در پیشرو دارد.

به گفته آقای صیقل، یکی از عمده ترین عوامل ایجاد کردن یک احساس و انگیزه برای نیرو های افغان است زیرا دشمن به خوبی برای آنها معرفی نشده است.

این تحلیلگر افغان گفته که رییس جمهور کرزی در یک سخنرانی اش، شورشیان را دشمن می خواند و سپس آنها را برادر خطاب می کند.

آقای صیقل همچنان گفته که نیرو های بین المللی روی افزایش تعداد نیرو های افغان تاکید دارند اما خطری وجود دارد که این نیرو ها برای ادامه مبارزه بی انگیزه استند و حکومت افغانستان نمیداند با آنها چه کند.

مقامات غربی در کابل ابراز امیدواری کرده اند که نخستین مرحله پروسه انتقال به خوبی و به شکل مصون آن صورت گیرد.

رییس جمهور کرزی پیش از این، سال 1390 شمسی را برای افغانستان خیلی ها مشکل و پر مسوولیت خوانده بود. این همه در حالیست که سال گذشته برای نیرو های افغان و بین المللی و غیرنظامیان در افغانستان خونین ترین سال پس از حضور نظامی ایتلاف بین المللی در افغانستان بود. 
رادیو آزادی

۲ سربازآیساف در افغانستان کشته شدند


آیساف روز شنبه در خبرنامه یی گفته است که ۲ سرباز این نیروها امروز در جنوب افغانستان کشته شده اند.
آیساف در بارۀ هویت و محل دقیق رویداد چیزی نگفته است.
در خبرنامه آمده است که این سربازان به دنبال درگیری با یک نگهبان امنیتی در جنوب افغانستان کشته شده اند.
آیساف در خبرنامه گفته است که این رویداد را به بررسی گرفته اند.
با کشته شدن این سربازان تلفات سربازان خارجی در سال ۲۰۱۱ میلادی به ۹۰ تن می رسند.
دست کم ۵۹ سرباز امریکایی، ۱۲ بریتانیایی و ۱۹ تن از کشور های مختلف عضو ناتو ازآغاز سال میلادی کشته شده اند.
از سوی دیگر نیروهای افغان و خارجی عملیات های شان را اخیراً در بیشتر بخش های افغانستان گسترش داده اند.
پیش از این مقام های خارجی گفته اند که خشونت ها در سال جاری میلادی افزایش خواهند یافت و این سال برای نبرد افغانستان مهم خوانده شده است.

مردم شهر کابل برای سال نو چگونه آماده گی می گیرند؟

28.12.1389
با نزدیک شدن سال نو شهر کابل رنگ و بوی دیگری به خود گرفته، در هر گوشه یی از این شهر بیرو بار متفاوت تر از روز های دیگر دیده می شود.

مردم با شوق و اشتیاق فراوان به شهر بر آمده اند تا برای سال نو لباس، میوه های مختلف و به خصوص بادام ،چهار مغز، غولنگ، کشمش و سنجت برای تهیه هفت میوه بخرند.

جلو دکان ماهی و جلبی فروشی از بس که تجمع مردم است، راه پیش رفتن نیست یعنی برای خریدن ماهی و جلبی باید نوبت گرفت و به صف ایستاد.

در دیگر نقاط باشنده گان شهر کابل برای خریدن سبزی پالک نیز صف بسته اند، چون یکی از غذا های نوروزی مردم کابل پختن سبزی چلو در شب نخست سال نو است.

دو خانم در باره تجلیل از سال نو هجری شمسی چنین گفتند:
«خانه ها را پاک کردیم و تازه رنگ کردیم تا باشد همیشه پاک باشیم.»
«آماده گی کرفتیم و می خواهیم غذاهای مرغوب بپذیم.»

دوکانداران نیز کوشش می کنند تا تمام اموال خود را در آخرین روز های سال 1389 به فروش برسانند. از سال نو همه ساله در گوشه و کنار افغانستان تجلیل صورت می گیرد.

شماری از مردم و یا جوانانی که برای تحصیل و یا کار کردن به کابل آمده اند به خاطر تجلیل هر چه خوبتر سال نو نزد فامیل های شان به ولایات می روند.

یک جوان که از ولایت هرات به خاطر تحصیل به کابل آمده است گفت:
«من در کابل محصل هستم و امروز تصمیم دارم بخاطر دیدار فامیلم به هرات سفر کنم.»

با آمد آمد سال نو برخی از ساختمان ها در شهر کابل نیز رنگ و روغن شده اند و به زیبایی چهره شهر افزوده اند.

چهار راهی ها و شماری از سرک ها با چراغ های رنگارنگ آراسته شده و در شب با روشن شدن این چراغ ها کابل نمای دلکشی می یابد.

درخت ها آهسته آهسته برگ های سبز شان را می گشایند، تا در پذیرایی از سال نو سهمی گرفته باشند.

در شهر و کوچه های کابل از همه بیشتر اطفال خوش به نظر می رسند، برخی از این اطفال با آماده گی خاصی منتظر تحویل گیری سال نو و بهار نو اند.

'شهاده' نگاهی متفاوت به موضوع تکراری


در همین آغاز باید گفت "شهاده" در اینجا به معنای جانفشانی در راه هدف مقدس نیست. منظور کارگردان از "شهاده" اولین اصل از اصول پنجگانه اعتقادی اسلام است: شهادتین و نام فیلمی است از برهان قربانی فیلم ساز افغان در آلمان.
"شهاده" در ٣٠ سپتامبر ٢٠١٠ برای اولین بار در سینماهای آلمان به نمایش گذاشته شد. ولی ماهها پیش ازآن با دعوت به فیستیوال بین المللی فیلم برلین یا برلیناله سر و صدای زیادی را در محافل سینمایی آلمان ایجاد کرد.
برهان قربانی کارگردان جوان آلمانی ـ افغانی توانست با اولین فیلم سینمایی خود که در عین حال پایان نامه تحصیلات دانشگاهی او در رشته سینما است، وارد رقابتهای برلیناله شود و این بسیاری از صاحب نظران را شگفت زده کرد.
"شهاده" پیش از همه در پی نشان دادن این واقعیت است که شهروندان مسلمان در اروپا و آلمان را نباید به باور دینی آنها تقلیل داد. آنان با همان بحرانها و پرسشهایی در گیر هستند که هر انسان دیگر هم می تواند با آنها سردچار باشد.
قربانی در فیلم خود وقایعی از داستان زندگی سه جوان مسلمان در آلمان را شرح می دهد که به گونه ای با هم گره می خورند. محل این اتفاقات برلین است، کلانشهر اروپایی و پر از تضادها و تناقضهای زندگی مدرن.
ظرف زمانی این اتفاقات ماه رمضان است ماهی که برای مسلمانان از تقدس ویژه ای برخوردار است. هر سه قهرمان داستان در این ماه با بحران هایی درگیر هستند که باورهای دینی آنهارا به چالش می کشد.
در این فیلم مریم دختر امام جماعت ترکی مسجداست که تاکنون دغدغه دینی نداشته و زندگی آزاد و به دور از قیدو بندهای مذهبی را می گذرانده. پس از آنکه مریم متوجه حاملگی ناخواسته خود می شود، تن به سقط جنین مخفیانه و عوارض پر درد آن می دهد.
این تجربه تلخ مریم را به دامن مذهب می اندازد. جمع بندی ساده مریم از تجربه زندگی هنوز بسیار کوتاهش این است که اگر او دستورات دینی را رعایت می کرد، هرگز باعث مرگ فرزند به دنیا نیامده اش نمی شد.
و این است که او دیگر نه تنها روسری بر سر می گذارد و نماز و روزه اش را ترک نمی کند، بلکه با اصرار مبالغه آمیزش بر رعایت ریز و تنگ مذهب حتی پدردیندارش را برافروخته می سازد.
پدر مریم که به امامت جماعت مشغول است، نگاهی عارفانه و فراخ به مفاهیم دینی دارد و دین را پناهگاهی برای دلهای شکسته می بیند تا دادگاهی برای قضاوت بر نیک و بد انسان ها.
داستان دوم شرح مقطعی پر تلاطم از زندگی اسماعیل، پلیس آلمانی ترکی الاصل است. زندگی آرام اسماعیل در کنار زن و فرزندش بر اثر یک حادثه دچار بحران می شود.
در جریان یک فرار و گریز اسماعیل با تیراندازی خود باعث زخمی شدن یک زن مهاجر بوسنیایی و درنهایت مرگ جنینی می شود که زن در خود حمل می کند. اسماعیل که نمی تواند خود را از عذاب وجدان ناشی از این عمل برهاند، سرانجام با جداشدن از زن و فرزندش و با همراهی کردن زن به مسجد ـ همان مسجدی که امامتش را پدر مریم به عهده دارد ـ کوشش می کند وجدان معذب خودرا کمی آرام بسازد.
و سر انجام سومین داستان مربوط می شود به سمیر، جوان مسلمان نیجریه ای که با مادرش در آلمان زندگی می کند. سمیر دارای کششهای همجنس گرایانه است و به یکی از همکاران خود دل داده است، سخت پریشان و بحران زده است.
او که فکر می کند همجنسگرایی با مسلمان بودن همخوان نیست، با پناه بردن هر چه بیشتر به نماز و مسجد ـ باز هم همان مسجد با امامت پدر مریم ـ تلاش دارد کشش درونی خود را سرکوب و معشوقی را که به ناچار هر روز بر سرکار می بیند، فراموش کند. ولی تلاشهای او نتیجه معکوس دارد. حضور معشوق در ذهن سمیر آنچنان سنگین و جاگیر است که حتی در حال نماز و نیاز هم نمی تواند از او بگریزد.
برهان قربانی
شهاده نخستین فیلم بلند برهان قربانی است
کارگردان فیلم، متولد ١٩٨٠ در آلمان است. او خود اصرار خاصی بر این دارد که از پدر و مادری هزاره و اسماعیلی به دنیا آمده است. شاید جایگاه تبعیض آمیز نسل مهاجر مسلمان دراروپا که کارگردان خود آن را به خوبی تجربه کرده است اورا به یاد جایگاه اجتماعی هزاره ها در افغانستان می اندازد که از زبان پدرو مادر شنیده است و اما مذهب اسماعیلی از این جهت برای قربانی مهم است که به باور او نگاه اسماعیلی به زندگی، انسان و دین نگاهی لیبرال است. صرف نظر از اینکه آیا این نگاه مذهب اسماعیلی به دنیا است یا نگاه او به پدیده ها و از جمله به مذهب اسماعیلی.
قربانی پرورده هر دو فرهنگ اسلامی و اروپایی است و می خواهد حریم هر دو را حفظ کند ـ مانند میلیون ها مسلمان دیگری که خواسته یا ناخواسته دراروپا زندگی می کنند. نگاه امام مسجد و پدرمریم به دین که تعصب دینی دخترش را مبالغه آمیز می یابد و بیشتر بر پیوند درونی با خدا تا حفظ سنتها و شعایر تاکید دارد، قرابت غریبی با برداشت دینی خود کارگردان از دین، دارد.
گذشته از پیام و محتوای فیلم، "شهاده" از لحاظ موسیقی متن، تکنیک فیلم برداری، نور پردازی و صدا برداری دارای کیفیت بسار عالی است که اگر جز این می بود به برلیناله راه پیدا نمی کرد.
قربانی پیش از این، تجربه های دیگری هم در عرصۀ سینمای آلمان داشته است.
اولین فیلم او فیلم کوتاه ٣٥ دقیقه ای بنام "پرندگان بی پا" است که در سال ٢٠٠٦ تولید شد. یک سال بعد، در سال ٢٠٠٧ فیلم کوتاه 9 دقیقه ای "توهم" را عرضه کرد که مورد توجه صاحب نظران سینمایی قرار گرفت و برنده چندین جایزه شد.
ولی "شهاده" اولین فیلم بلند سینمایی قربانی است که نه تنها به برلیناله ٢٠١٠ راه یافت، بلکه تا کنون جوایز گوناگونی در اروپا و خارج از اروپا را از آن خود کرده است. "شهاده" تا کنون در کشورهای مختلف از فرانسه تا کانادا و تا ابوظبی به نمایش گذاشته شده و همه جا با استقبال وسیع روبرو شده است.

"کرزی نمی‌خواهد طالبان شکست نظامی بخورند"

"کرزی نمی‌خواهد طالبان شکست نظامی بخورند"

امرالله صالح
رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان به این نظر است که این کشور تا ۱۸ ماه دیگر شاهد "خونین‌ترین خشونت‌ها" خواهد بود "
امرالله صالح رئیس پیشین اداره امنیت ملی افغانستان گفته است که حامد کرزی، رئیس جمهوری این کشور نمی‌خواهد طالبان شکست نظامی بخورد.
آقای صالح در مقاله‌ای در شماره آخر روزنامه هشت صبح نوشته که استراتژی باراک اوباما، رئیس جمهوری آمریکا در افغانستان شامل چهار مرحله ذهنیت سازی، عملیات نظامی، حفظ منطقه و توسعه اقتصادی و اداری بوده است.
اما به نظر رئیس پیشین اداره امنیت ملی افغانستان، این استراتژی آقای اوباما در عمل در جنگ جاری در افغانستان با چالش‌های زیادی مواجه است.
به نوشته آقای صالح در این مقاله، زمانی که آمریکایی‌ها خواستند "تجربه عراق" را در افغانستان به اجرا بگذارند، هیچ نیروی سیاسی در افغانستان و کشورهای منطقه از آن پشتیبانی نکرد.
به نظر رئیس پیشین اداره امنیت ملی، دلیل این امر آن است که "ارگ (کاخ ریاست جمهوری افغانستان) نمی‌خواهد طالبان از مجرای نظامی شکست بخورند".
آقای صالح افزوده است: "تلاش‌هایی جدی و پی‌هم صورت گرفت تا به کشورهای منطقه گفته شود که این نسخه آمریکایی‌ها مال خودشان است و دولت افغانستان در آن خود را شریک نمی‌داند."
این مقام پیشین دولت افغانستان همچنین گفته است که ژنرال دیوید پترائوس، فرمانده کل نیروهای بین‌المللی در افغانستان چند بار آقای کرزی را در سفر به قندهار همراهی کرد تا برای عملیات نظامی ناتو "بستر سیاسی" ایجاد شود، اما این بستر به وجود نیامد.
به نوشته آقای صالح "عدم موثریت این سفرها نشان می‌دهد که زعامت دولتی (افغانستان) دیگر توانایی ایجاد شبکه‌های سیاسی را در آن مناطق ندارد یا عمدا رئیس دولت نخواست در حمایت از جنگ دست به ابتکارهای سیاسی بزند تا مردم را به طور نسبی بسیج نماید."
امرالله صالح افزوده است که آمریکایی‌ها با این وضعیت مجبور شدند که دست به ابتکارهایی بزنند. به نوشته او، تشکیل پلیس محلی در چهارچوب وزارت داخله (کشور) و "شوراهای معاش (حقوق) بگیر" در همین راستا از سوی آمریکایی‌ها صورت گرفت.

نمایندگی از کدام برنامه سیاسی؟

حامد کرزی
آشتی با طالبان از برنامه های اصلی آقای کرزی است.
او در ادامه نوشته که "حالا سخن از مرحله سوم این استراتژی در میان است" تا مناطقی که از کنترل طالبان خارج شده، حفظ شود. به نظر آقای صالح، این امر در آغاز باید توسط نیروهای ناتو و بعد به وسیله نیروهای امنیتی افغانستان عملی شود.
ولی به باور او، "حضور دوامدار نیروی بیگانه به هر بهانه‌ای که باشد، در دهکده‌ها واکنش منفی مردم را در پی خواهد داشت و باید نیروهای افغانستان جای آنها را بگیرند. اما نیروهای افغانستان با همین سوال ابتدایی مواجهند که آنها به نمایندگی از کدام دیدگاه و برنامه سیاسی می‌رزمند؟"
این مقام ارشد امنیتی سابق افغانستان به این نظر است که مرحله چهارم استراتژی باراک اوباما در افغانستان به عوض این که توسعه اقتصادی و اداری را در این کشور در پی داشته باشد، با "بن‌بست" مواجه خواهد شد.
به باور او، دلیل آن این است که در حال حاضر "نیروهای سیاسی که تفکر ضدطالبان دارند، در محاسبات بالای ملی و بین‌المللی در حاشیه قرار دارند" و شامل مشورت‌های "چه باید کرد؟" آمریکا نیستند. از سوی دیگر، به نظر آقای صالح، ناتو تا حال در "زیربنای حمایتی طالبان در پاکستان" تغییری نیاورده است.
به نوشته آقای صالح، طالبان در پاکستان تحت فشار قرار ندارند، شبکه‌های تدارکاتی و پول‌رسانی آنها فعالند و آنها در پاکستان دور از تیررس نیروهای ناتو قرار دارند. به نظر او، پاکستان نمی‌خواهد که طالبان متحمل "شکست استراتژیک" شوند.
رئیس پیشین امنیت ملی افغانستان به این نظر است که این کشور تا ۱۸ ماه دیگر شاهد "خونین‌ترین خشونت‌ها" خواهد بود "تا این بن‌بست شکل بگیرد". او افزوده که این بن‌بست زمانی آشکار خواهد شد که هر دو طرف جنگ امید پیروزی مطلق را از دست بدهند.

'خطرات بزرگ'

اگر دولت افغانستان منافع ملی را به خاطر معامله با طالبان زیر پا نماید، احتمال آن بسیار وجود دارد که کنترل مرکزی فرو ریزد و مردم به خاطر دفاع از شرف، عزت، تاریخ و ارزشها پناه به نهادهایی غیر از دولت ببرند
امرالله صالح
امرالله صالح هشدار داده است که شکستن این بن‌بست از طریق گفتگو با طالبان "خطرات بزرگی" را متوجه این کشور می کند. به نظر او، طالبان در این صورت فرصت‌های توسعه و عمران را تا حدی از بین خواهند برد تا افغانستان مجبور شود خطوط مرزی وزیرستان را تا کابل توسعه دهد.
آقای صالح افزوده است: "اگر دولت افغانستان منافع ملی را به خاطر معامله با طالبان زیر پا نماید، احتمال آن بسیار وجود دارد که کنترل مرکزی فرو ریزد و مردم به خاطر دفاع از شرف، عزت، تاریخ و ارزشها پناه به نهادهایی غیر از دولت ببرند."
به باور نویسنده، "اگر نیروی عظیم نظامی که در اختیار نظام است، از حمایت شبکه‌های سیاسی در سطح محلات برخوردار شود، ما می‌توانیم از رفتن به بن‌بست جلوگیری کنیم و طالبان را به عنوان یک گروه شکست خورده به پناهگاه‌شان در پاکستان برانیم."
"آنگاه اکر مذاکره صورت می‌گیرد، باید بین یک دولت قوی افغانی و پاکستانی‌ها در باره معضلات بزرگ بین دو کشور صورت گیرد. ما باید تلاش کنیم که با پنجابی‌ها معضل خود را حل نماییم، نه این که نماینده آنها در میز مذاکره یک لنگوته پوش (عمامه به سر) با قبای فریبنده مذهبی بیاید که از تبار خود ما باشد."
امرالله صالح در ادامه افزوده که هنوز هم فرصت دست نرفته و روابط گسترده افغانستان با جامعه بین‌المللی یکی از این فرصت‌ها است. ولی به نظر او، دولت افغانستان از این فرصت و روابط استفاده نمی‌کند.
رئیس سابق امنیت ملی افزوده که افغانها همواره گلایه داشته‌اند که غربی‌ها به افغانستان از "عینک پاکستان" نگاه می‌کنند، اما دولت افغانستان پس از داشتن ده سال روابط مستقیم با آنها، حالا "آگاهانه یا ناآگاهانه به آنها دارد می‌گوید که بروید باز هم از عینک پاکستان به ما نگاه کنید".

پرونده مهاجم کابل بانک به دادگاه فرستاده می‌شود

مهاجم انتحاری در کابل بانک
تصاویر ویدئویی این مرد مهاجم انتحاری را در حال شلیک به سوی غیرنظامیان در شعبه کابل بانک نشان می دهد
دادستانی کل افغانستان اعلام کرده است که پرونده یکی از "طراحان اصلی" حمله به کابل بانک به زودی به دادگاه فرستاده می شود.
زرا جان از ساکنان وزیرستان شمالی پاکستان، یگانه مهاجمی است که پس از حمله به کابل بانک در شهر شرقی جلال آباد، مرکز ولایت ننگرهار از سوی پلیس بازداشت شد.
در این حمله (۳۰ دلو/بهمن) هفت مهاجم انتحاری شرکت داشتند و بر اثر آن بیش از ۴۰ نفر کشته و شماری دیگر زخمی شدند.
در تصاویر ویدئویی که از جریان این حمله به شعبه ولایتی کابل بانک در شهر جلال آباد منتشر شده، فردی که بعد از این حمله بازداشت شد به شماری از افراد غیرنظامی شلیک می کند.
به دنبال انتشار این تصاویر حامد کرزی رئیس جمهوری افغانستان از دادگاه عالی این کشور خواست تا مهاجم بازداشت شده را به "اشد مجازات" یعنی مرگ محکوم کند.

جنایت ضدبشری

امان الله ایمان، دادستان کل افغانستان گفته است که پرونده فرد مهاجم برای به دست آوردن اطلاعات بیشتر در باره کسانی که با او ارتباط داشته اند، هنوز به دادگاه فرستاده نشده است.
آقای ایمان گفت: "جرم (او) مشهود است. بررسی پرونده او فقط به این خاطر کمی وقت گرفت تا کسانی که با او در این جرم به طور مستقیم یا غیرمستقیم شریک بودند، بتوانیم توسط نیروهای امنیتی دستگیر کنیم. در این مورد ما پیشرفت های خوبی داشته ایم."
او افزود: "دوسیه (پرونده) این مجرم، که علیه هموطنان ما جنایت ضدبشری در ننگرهار انجام داده در حال بررسی است و در جریان پنج تا هفت روز آینده به محکمه مربوط گسیل خواهد شد."
فرد بازداشت شده از "طراحان اصلی" حمله به نمایندگی کابل بانک در جلال آباد خوانده شده است.
در این حال لطف الله مشعل، سخنگوی اداره امنیت ملی افغانستان از بازداشت ۳ تن از "سازمان دهندگان" این حمله خبر داده است.
آقای مشعل گفته است که این حمله از سوی "شبکه حقانی" و "شورای پیشاور" سازمان دهی شده بود.
شبکه حقانی گروهی از شورشیان افغان هستند که به رهبری سراج الدین حقانی، پسر جلال الدین حقانی، فرمانده سابق مجاهدین علیه دولت افغانستان دست به اقدامات مسلحانه می زند.
شورای پیشاور یکی از بخش های تصمیم گیری گروه طالبان است که گفته می شود مسئولیت فعالیت های این گروه را در شرق افغانستان به عهده دارد.
آقای مشعل گفته است که فرد مهاجمی که در بازداشت به سر می برد، در وضعیت خوب روانی نیست و از حمله خود به کابل بانک "پشیمان" است.

اما مقامات دادستانی کل افغانستان فرد مهاجم بازداشتی را متهم به "حیله گری" کرده و گفته اند که "حیله های" او مانع اجرای حکم دادگاه نخواهد شد.
تصاویر ویدئویی پخش شده از صحنه حمله به کابل بانک نشان می دهد که فرد مهاجم لباس پلیس به تن دارد و افرادی را که در ساختمان این بانک حضور داشته اند، هدف تیراندازی قرار می دهد.
در ویدیویی که توسط دوربین های مدار بسته کابل بانک ثبت شده بود و از تلویزیون طلوع پخش شد، مهاجم انتحاری پس از بازداشت اعتراف می کند که از کشتن این افراد لذت برده است.
پیش از این دولت افغانستان و به ویژه قوه قضایی این کشور مورد انتقاد بوده است که افراد متهم به دست داشتن در بمبگذاری های انتحاری را مجازات نکرده است.

والی هرات: ایران در تورید و ترانزیت اقلام تجاری مشکل تراشی میکند



والی هرات میگوید که ایران برخلاف موافقتنامه های بین المللی، تقاضا کرده است تاجران ایرانی در مفاد مواد سوخت ترانزیتی به افغانستان، شریک باشند.
محمد داوود صبا که در پایان سفر رسمی سه روزه به ولایت خراسان رضوی ایران،در نشست خبری در هرات سخن می گفت، افزود که طبق قوانین بین المللی،افغانستان می تواند بدون قید و شرط، اقلام مورد نیازش را وارد کند.
وى گفت که افغانستان حق دارد طبق موافقتنامه های صورت گرفته با ایران، در راستای واردات و ترانزیت اقلام مختلف عمل کند.
والى هرات تاکید کرد که تا هنوز مشکل ترانزیت مواد سوختی،از طریق ایران به افغانستان حل نشده و ایران همچنان دراین راستا مشکل تراشی می کند.
در ماه قوس سال جاری، اتحادیۀملی تاجران افغانستان اعلام کرد که ایران برخلاف موافقتنامه های دوجانبه و بین المللی، مانع انتقال مواد سوختی خریداری شده از ترکمنستان وعراق  به افغانستان شده است.
طبق موافقتنامه هاى بین المللى، هیچ کشورى حق ندارد که مانع ترانزیت اموال از کشورها به یک کشور دیگر، از طریق خاک خود شود.
مواد نفتى تاجران افغان، عمدتاًاز ترکمنستان وعراق خریداری و از خاک ایران به کشور ترانزیت میشود؛ اما ایران سه ماه قبل بیش از دو هزار تانکر تاجران افغان را در سرحد خود با افغانستان، متوقف ساخت که بحران نفتى را در کشور به میان آورد.
ایران، دلیل این اقدام را احتمال استفادۀ این مواد سوخت از سوی نظامیان خارجی خوانده بود؛ اما پس از آن و درپی سفر هیئتی از افغانستان به ایران، وزارت نفت این کشور اعلام کرد که  حاضر است سوخت مورد نیاز افغانستان را تامین کند.
اما والی هرات گفت: “این یک تصور از سوی ایران است که مواد سوخت انتقال داده شده، به افغانستان از سوی خارجی ها مصرف می شود و ایرانی ها تا کنون هیچ نوع سندی هم دراین راستا ارائه نکرده اند.”
با وصف این، داوود صبا به نکتۀ تازه ای اشاره کرد و گفت مقام های ایرانی، درخواست کرده اند که باید تاجران ایرانی در مفاد مواد سوختی که افغانستان از ترکمنستان، عراق و یا آذربایجان خریداری می کند، شریک باشند.
والى هرات گفت که در حال حاضر، قیمت هر تن مواد سوختی این کشورها با وجود هزینه های راه و دیگر مصارف، ٢٠٠ دالر از قیمت مواد سوخت تولید ایران کمتر است.
اما وى تاکید کرد که این درخواست ایران، قابل پذیرش نیست و افزون برآن، تاجران افغانستان درصورتی از ایران مواد سوختی خواهند خرید که قیمت آن، معادل قیمت دیگر کشورها باشد.
این مقام محلی هرات از دولت مرکزی خواست تا از طریق وزارتخانه های خارجه و تجارت، در راستای حل این مشکل اقدام کند.
افزون براین، والی هرات در ادامۀسخنانش در این نشست خبری، سفر به ولایت خراسان رضوی را با دستاورد خواند و گفت که مسوولان محلی خراسان، متعهد شده اند تا در راستای بعضی از پروژه ها به افغانستان کمک کنند.
تفاهم مسوولان هرات و خراسان رضوى،در راستای گسترش فعالیت های تجارتی، اقتصادی، فرهنگی و علمی، تعهد ایران به ساخت یک پل بزرگ در مسیر شاهراه هرات- اسلام قلعه، و همچنین کمک های فنی و حرفه ای به هرات، دستاوردهای این سفر، اعلام شده است.

انتقاد از شکست ناتو در افغانستان

نشست سازمان پيمان امنيت جمعي در شهر دوشنبه پايتخت تاجيکستان
سازمان پيمان امنيت جمعي از شکست ماموريت نيروهاي خارجي تحت امر ناتو براي برقراري امنيت و ثبات در افغانستان انتقاد کرده است.


به گزارش خبرنگار پرس تي‌وي، نيکولاي بورديوژا دبير کل سازمان پيمان امنيت جمعي با اشاره به اين که مشکلات حل نشده در افغانستان مي‌تواند مشکلات جدي براي اين کشور و منطقه آسياي مرکزي به دنبال داشته باشد، گفت: "تلاش‌­هاي نيروهاي خارجي در افغانستان براي برقراري ثبات و امنيت در اين کشور ناموفق بوده است."

بورديوژا اين اظهارات را در نشست کار گروه اعضاي سازمان پيمان امنيت جمعي در شهر دوشنبه پايتخت تاجيکستان مطرح کرد.

مذاکرات درباره مشکلات امنيتي افغانستان و همکاري کشورهاي عضو سازمان پيمان امنيت جمعي براي مبارزه با قاچاق مواد مخدر و تروريسم از مهم­ترين محورهاي بحث در کنفرانس دو روزه اين سازمان که روز پنج شنبه (26 اسفند) به پايان رسيد، به شمار مي‌آمد.

دبير کل سازمان پيمان امنيت جمعي گفت، تلاش‌ها براي مبارزه با قاچاق مواد مخدر و فعاليت‌هاي امنيتي هنوز نتايج مورد انتظار در افغانستان را برآورده نکرده است.

ارمنستان، بلاروس، قزاقستان، قرقيزستان، روسيه، تاجيکستان و ازبکستان کشورهاي عضو ائتلاف نظامي و سياسي سازمان پيمان امنيت جمعي را تشکيل مي‌دهند.

اعضاي سازمان پيمان امنيت جمعي در اين نشست ضمن اشاره به افزايش توليد مواد مخدر در افغانستان پس از حمله امريکا به اين کشور در سال 2001، همچنين بر اهميت همکاري‌هاي دو جانبه براي مبارزه با تروريسم تاکيد کردند.

بورديوژا تاکيد کرد، اولين چيزي که بايد در افغانستان انجام شود، روي کار آمدن دولتي قابل اعتماد و سيستم امنيتي و نيروهاي مسلح است که بتوان نيروهاي امنيتي را آموزش داد، آن‌ها را تجهيز کرد و در نهايت به برقراري صلح در اين کشور دست يافت.

اين در حالي است که هم اکنون بيش از 140 هزار نيروي نظامي خارجي تحت فرمان ناتو و امريکا در افغانستان مستقر هستند.

گفتني است، با وجود حضور نيروهاي نظامي خارجي در افغانستان، حملات شبه نظاميان در اين کشور نه تنها کاهش نيافته، بلکه در ماه هاي اخير گسترش داشته است.

شش کارمند شرکت سرک سازی در شمال افغانستان ربوده شدند

 

یک مقام محلی افغان گفت که یک گروه از کارکنان پروژه سرک سازی، عصر روز پنجشنبه درشمال افغانستان ربوده شدند.این گروه متشکل از سه پاکستانی و سه افغان بودند.تا هنوز مسوولیت این آدم ربایی را گروهی یا افرادی به عهده نگرفته است.

 

 عنایت الله ظفر، مسوول محلی این پروژه گفت: "شش نفر ربوده شدند. سه انجنیر پاکستان، دو انجنیر افغان به همراه راننده شان."

ظفر همچنین افزود: "آنها هنگامی که از ولایت جوزجان به ولایت سرپل برای آغاز کارشان می رفتند، ربوده شدند."

خبرگزاری اسوشیتد پرس گزارش داد که این افراد توسط یک گروه حداقل 15 نفری سوار بر موتورسیکل ربوده شدند.

سید انور رحمتی، والی سرپل گفت که پولیس به محل اعزام شده است تا مسئله را پیگیری کنند. این گروه از انجنیرها توسط دولت افغانستان برای یک پروژه سرک سازی به کار گرفته شده بودند که از سوی سازمان ملل متحد تمویل می گردد.

 تا هنوز هیچ کس مسوولیت آدم ربایی این گروه را به عهده نگرفته است؛ اما آقای رحمتی گروه طالبان را سرزنش می کند و می گوید که "گروه های کوچک" شورشیان در مناطق کوهستانی دست به عملیات می زنند.

این واقعه آخرین نمونه از آدم ربایی هایی است که از سال 2001 با حمله ی نیروهای تحت رهبری امریکا به افغانستان، رخ داده است.
بیشتر گروگان های افغان و یا خارجی پس از مذاکره، بدون آسیب رها شده اند؛ اما شماری هم توسط طالبان سربریده شدند.

پس از سقوط طالبان در سال 2001، ولایات شمالی افغانستان تقریبا مناطق آرام و امن بوده اند. اما در چند ماه اخیر طالبان تلاش کرده اند تا با حملاتشان، ناامنی را به دیگر نقاط افغانستان نیز پراگنده کنند. این در حالی است که حامد کرزی، رییس جمهور افغانستان قرار است روز دوشنبه 21 مارچ همزمان با آغاز سال نو خورشیدی، برنامه ی انتقال مسوولیت امنیتی را از نیروهای خارجی به نیروهای امنیتی افغان اعلان کند.

دویچه وله / عاصف حسینی

سوء قصد به جان اسماعیل خان وزیر انرژی


 اجساد کشته های انفجار صبح امروز هرات در شفاخانه‏ی این شهر
اجساد کشته های انفجار صبح امروز هرات در شفاخانه‏ی این شهر




حادثه حوالی ساعت 8:50 دقیقه صبح امروز درحالی صورت گرفت که اسماعیل خان وزیر انرژی و آب کشورمان با کاروان همراهش به سمت میدان هوایی هرات در حرکت بودند.
نورخان نیکزاد سخنگوی فرماندهي پوليس ولایت هرات گفت انتحار کننده که سوار بر یکعراده موتر نوع سراچه بود موتر حاملش را در نزدیکی کاروان موترهای اسکورتی اسماعیل خان منفجر کرد که در نتیجه به وزیر انرژی و آب کشور آسیبی نرسیده است.

وی افزود: در این حادثه 3 فرد ملکی کشته و 16 تن دیگر زخمی شدند.

دوكتوران در شفاخانه حوزوی هرات می‏گویند وضعیت صحی سه تن از مجروحین حادثه به دلیل جراحات وارده وخیم است و احتمال افزایش شمار تلفات این انفجار وجود دارد.

گفته می‏شود محمد فهیم رئیس اسبق معارف هرات به شمول یک زن و چند دانش آموز  شامل مجروحین حادثه می‏باشند.

انفجار به حدی قوی بود که چند عراده از وسایط عبوری تخریب و شیشه های منازل اطراف فرو ریخت.
گروه طالبان مسؤلیت این حادثه را بدوش گرفتند.

بعد از وقوع حادثه اسماعیل خان در یک تماس تلفونی با برخی از مسؤلین دوایر دولتی در هرات از وضعیت صحی خویش اطمینان داد.

اسماعیل خان از چند روز به این سو در هرات به سر میبرد .

وی روز گذشته در جمعی از مردم نا امنی های هرات را را ناشی از افزایش گروه های مخالف مسلح دولت و کمبود نیروهای امنیتی در هرات عنوان کرد و از مردم خواست برای تامین امنیت با دولت همکاری کنند.

وی افزود بیش از شصت گروه مخالف مسلح دولت در ولایت هرات علیه نیروهای دولتی و نیروهای بین المللی می‏جنگند که این موضوع باعث افزایش نا امنی ها در این ولایت شده است.

اسماعیل خان از فرماندهان ناراضی دولت در ولسوالی گذره هرات خواست تا به دولت بپیوندند و از هر گونه جنگ و خونریزی دست بکشند.

اسماعیل خان هشدار داد در صورتیکه مقامات بلند پایه دولتی به اوضاع نا هنجار امنیتی هرات بی توجه باقی بمانند مجاهدین در برابر مخالفین مسلح هرات اقدام خواهند کرد .
خبرگزاری صدای افغان(آوا)هرات

حضور نیروهای دانمارکی در افغانستان ادامه می یابد



حضور نیروهای دانمارکی در افغانستان ادامه می یابد

نخست وزير دانمارک دیروز در ديدار با باراک اوباما رئيس جمهور امريکا بار ديگر از حمايت کشورش از نيروهاي ناتو خبر داد.

راسموسن در اين ديدار ضمن تاکيد بر نقش کليدي کشور افغانستان، خاطر نشان کرد که دانمارک چشم‌انداز روشني را براي عمليات‌ نظامي نيروهاي بين‌المللي ايساف در افغانستان پيش‌بيني مي‌کند.

رئيس جمهور امريکا نيز در اين ديدار، از اقدامات نيروهاي نظامي دانمارکي مستقر در افغانستان تقدير کرد.

گفتني است، حدود 750 نيروي نظامي دانمارک در کشور  افغانستان مستقر هستند که بيشتر آنان در  ولایت هلمند  حضور دارند.

همچنين، از زمان يورش نظامي امريکا و متحدان غربي اين کشور به افغانستان، تاکنون حدود 40 سرباز دانمارکي در عمليات‌‌ نيروهاي تحت امر امريکا جان باخته‌اند.

با توجه به آمار جمعيت کشور دانمارک که حدود پنج و نيم ميليون نفر است، شمار تلفات اين کشور در جنگ افغانستان در مقايسه با ديگر کشورهاي عضو ناتو چشمگير اعلام شده است.

در همين حال، نتايج آخرين نظرسنجي انجام شده در دانمارک، از کاهش بيش از 50 درصد حمايت‌هاي مردم اين کشور از حضور نظاميان دانمارکي در جنگ افغانستان حکايت دارد.

اين آمارها همچنين از کاهش حمايت‌هاي مردمي از سياست نخست وزير دانمارک براي ادامه حضور نظاميان اين کشور در افغانستان خبر مي‌دهد.

ديدار رئيس جمهور امريکا و نخست وزير دانمارک در واشنگتن در حالي برگزار شد که رهبران مخالف جنگ در امريکا خود را براي برگزاري تظاهرات ضد جنگ در روز شنبه آينده (28 حوت) آماده مي‌کنند.

هماهنگ‌کننده امور ملي ائتلاف ضد جنگ انسور تاکيد کرده است که آن دست از نظاميان امريکايي که در جنگ‌هاي اين کشور در نقاط مختلف جهان در ميدان نبرد حضور داشته‌اند، در اين تظاهرات صداي مخالفت مردم با جنگ را به گوش مقامات خواهند رساند.