درکنفرانس امسال پیرامون روابط ناتو و روسیه، جنگ سایبری (انترنتی)، تاثیرات بحران اقتصادی بر امنیت جهان و افغانستان و انتقال مسئولیت نظامی ناتو به نیروهای افغانستان، بحث می شود.
در حاشیه ی این کنفرانس تحولات اخیر در مصر و دنیای عرب بررسی می شود، اما برنامه ی ویژه یی برای آن در نظر گرفته نشده است. ولفگانگ اشینگر، رییس کنفرانس و سفیر سابق آلمان در امریکا و بریتانیا، پیش از آغاز کنفرانس گفت: "کنفرانس امنیتی مونشن فرصتی را برای گفتگو پیرامون تحولات اخیر مصر ایجاد می کند."
اشینگر در همین رابطه افزود که فکر می کرد رهبران مصر و خاورمیانه از کشورهای اروپای شرقی می توانند درس بگیرند، اوگفت: "در دو و نیم دهه ی گذشته، ما در اروپا بیشتر از هر قاره ی دیگر، تغییر نظام های دیکتاتوری را به دموکراسی تجربه کردیم."
قرار است در این کنفرانس سه روزه، در کنار انگلا مرکل صدراعظم آلمان و حامد کرزی،رییس جمهورافغانستان، دیوید کامرون نخست وزیر بریتانیا، هیلاری کلینتن وزیر خارجه ی امریکا، سرگئی لاوروف وزیر خارجه ی روسیه نیز اشتراک کنند. بان کی مون دبیر کل سازمان ملل متحد، اندرس فوگ راسموسن دبیر کل ناتو و کاترین اشتون آمر روابط خارجی اتحادیۀ اروپا نیز دیگر اشتراک کنندگان کنفرانس امنیتی مونشن می باشند.
انتظار می رود که هیلاری کلینتون وزیر خارجه ی ایالات متحده با سرگئی لاوروف دیدار کند و اسناد مربوط به معاهده کاهش سلاح های استراتژیک (استارت) را مبادله کند.
کنفرانس امنیتی مونشن از سال 1962 همه ساله در این شهر برگزار می شود که در آن مقامات عالیرتبه ی کشورها پیرامون مسائل امنیتی روز، گفتگو می کنند.
دویچه وله / عاصف حسینی
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر