مالیزیا و آسترالیا روز شنبه موافقت کردند که صدها متقاضی پناهندگی از آسترالیا به مالیزیا بازگشت داده شوند. براساس توافق دو جانبه، 800 مهاجری که در تلاش رسیدن به آسترالیا هستند، به صورت فوری به مالیزیا انتقال داده میشوند و در آنجا پروندههای شان توسط سازمان ملل متحد بررسی میگردد.
براساس توافق جولیا گیلارد، نخست وزیر آسترالیا و نجیب رزاق همتای مالیزیاییاش، آسترالیا در مدت بیشتر از چهار سال، چهار هزار پناهجوی ثبت شده را که اکنون در مالیزیا زندگی میکنند، خواهد پذیرفت.
نخست وزیر آسترالیا گفت این توافق محصول قاچاقچیان انسان را که «فروختن تکتی برای آسترالیا است» کاهش خواهد داد. گیلارد افزود: «پیام اصل این توافقنامه به قاچاقبران انسان و آنهایی که میخواهند مسیر پرخطر بحری به استرالیا را در پیش گیرند، این است: به کشتیها سوار نشوید».
نخست وزیر آسترالیا گفت: «براساس این توافق، اگر شما به آبهای آسترالیا برسید و دوباره به مالیزیا انتقال یابید، شما دوباره به آخر صف میروید». دولت آسترالیا حدود هفت ماه است که در مورد این توافقنامه با مالیزیا در گفتگو میباشد. انتظار برده میشود در هفتههای پیش رو، که آسترالیا همه ترتیبات وجوه مالی آن را تکمیل کند، این توافقنامه نهایی و اجرایی گردد.
چاریس بووین، وزیر مهاجرین آسترالیا گفت این برنامه حدود 300 میلیون دالر آسترالیایی (320 میلیون دالر امریکایی) هزینه خواهد برداشت. او علاوه کرد که این برنامه ممکن است اعتراض مخالفین را برانگیزد.
چاریس بووین گفت: «میدانم که این برنامه بحثبرانگیز خواهد بود. من انتظار تظاهرات را دارم، من چالشهای قانونی را پیشبینی میکنم، و من انتظار مقاومتهایی را نیز دارم».
هزاران پناهجو از کشورهایی چون افغانستان، سریلانکا و عراق همه ساله با تحمل راههای پرخطر بحری خود را به آسترالیا میرسانند.
«برنامهای غیرانسانی»
جولیا گیلارد، نخست وزیر آسترالیا
این برنامه حکومت آسترالیا با مخالفتهایی نیز همراه است. «ایتلاف عمل مهاجرین»، نهاد مدافع پناهجویان که در سیدنی مستقر است، گفت این برنامه آسترالیا نمیتواند مانع پناهجویانی گردد که زندگی خود را به خطر میاندازند تا خود را به آسترالیا برسانند.
من رینتول، سخنگوی این ایتلاف به خبرگزاری فرانس پرس گفت: «وقتی که آنها از افغانستان یا عراق عازم (استرالیا) میشوند، هیچ کدام در مورد این که با آنها در مالیزیا یا اندونیزیا یا استرالیا چگونه برخورد میشود، چیزی نمیداند».
باب براون، سناتور سبزها نیز برنامه بازگشت دادن مهاجرین به مالیزیا را تقبیح کرد و آن را «غیرانسانی» توصیف نمود. براون گفت حکومت و اپوزیسیون محافظه کار هر دو «برخورد ظالمانه و تنبیهی با مردم و خانوادههایی را حمایت میکنند که در تلاش جستجوی پناهندگی در این کشور و فرار از وضعیتهای غمافزای کشورهای شان هستند».
در واکنش به این انتقادها، حکومت آسترالیا روز یک شنبه از این برنامهاش دفاع کرد. معاون نخست وزیر آسترالیا گفت این برنامه مانعی در برابر قاچاق انسان در آسیا خواهد بود. او افزود که این توافق پیام واضحی به قاچاقبران انسان و پناهجویان میرساند: «اگر آنها سوار کشتی شوند، در آخر یک صف بسیار بسیار طولانی در مالیزیا منتظر خواهند ماند».
هیچ نظری موجود نیست:
ارسال یک نظر