روزنامه امریکایی نیویارک تایمز به نقل از مشاوران کنونی و پیشین حامد کرزی، می نویسد که طی ده سال گذشته، ده ها میلیون دالر امریکایی به صورت نقد توسط سازمان استخبارات مرکزی امریکا (سی آی ای) به دفتر حامد کرزی داده شده است.
این روزنامه به نقل از مقام های امریکایی می نویسد که "سی آی ای" با این کار می خواست نفوذش را حفظ کند، اما به جای این، فساد را تغذیه کرد، جنگ سالاران را تقویت نمود و به استراتژی خروج واشنگتن از افغانستان آسیب رساند. روزنامه گفته است که این پول ها در بکس، دستکول و خریطه های پلاستیکی به دفتر ریاست جمهوری افغانستان داده شده است.
یک مقام امریکایی گفته است: «بزرگترین سرچشمه فساد و رشوه خواری در افغانستان ایالات متحده بوده است». حکومت ایالات متحده از اظهار نظر درباره این گزارش خودداری کرد. روزنامه نیویارک تایمز هیچ گونه اظهارنظری از کرزی و یا از دفترش نشر نکرده است.
خلیل رومان که طی سال های 2002 تا 2005 به حیث رییس دفتر کارمندان ریاست جمهوری کار می کرده، به نیویارک تایمز گفته است: «ما این مبالغ را «پول شبح گونه» می نامیدیم. پول به صورت سری داخل و در خفا خارج می شد».
روزنامه نیویارک تایمز می نویسد که پول نقد بیش از یک دهه تقریبا ماهوار به دفتر رییس جمهور افغانستان می رسیده است. از زمان آغاز جنگ علیه طالبان، دادن پول نقد در افغانستان برای "سی آی ای" یک کار روزمره است.
مقام های افغان به این روزنامه گفتند که هیچ مدرکی دال بر این که شخص کرزی چنین مبلغی دریافت کرده باشد، وجود ندارد. در گزارش این روزنامه به نقل از مقام های افغان و امریکایی آمده که هدف اصلی از پرداخت این مبالغ، دسترسی به کرزی و نزدیکان اصلی او و تضمین نفوذ "سی آی ای" در کاخ ریاست جمهوری است.
روزنامه نیویارک تایمز می نویسد که بخش بیشتر این مبلغ به کیسه جنگ سالاران و سیاستمداران سرازیر می شود که بسیاری از آن ها در تجارت مواد مخدر دخالت دارند و در برخی موارد طالبان نیز از این پول بهره مند شده اند.
به نقل از مقام های امریکایی و افغان گفته شده که "سی آی ای" همان شبکه هایی را تمویل می کند که دیپلومات های امریکایی و ماموران مجری قانون تلاش می کنند تا آن ها را به تدریج از بین ببرند.
کرزی در سال 2010 گفت که دفترش خریطه های حاوی پول نقد از ایران دریافت کرده، اما این مبلغ شکل شفافی از کمک بوده است و به این وسیله هزینه های کاخ ریاست جمهوری پرداخت شده است. او در آن زمان گفت که ایالات متحده کمک های مشابهی به افغانستان می کند.
در حکومت 11 ساله کرزی، تلاش چندانی جهت مبارزه با فساد در اردو و یا پولیس افغانستان نشده است. وزارت های داخله و دفاع افغانستان سالانه میلیاردها دالر کمک دریافت می کنند، اما برای جلب و جذب و حفظ پولیس و اردوی ملی به شدت تقلا می کنند.