زندگی من کجاست

خانوم رایس دروغ بس است

آمریکا و غرب

واقعاً دیگه حالم از هرچی‌ اسم حقوق بشر هست بد می‌شه وقتی‌ میگن آمریکا و غرب همه حقوق بشر رو رعایت میکنند 

ولی‌ کشورای که رابطی خوبی‌ ندارند با غرب بد هستن خیلی‌ جای دوری نمیریم همین افغانستان خودمان سالهات که از همه 
جنایات کارهای جنگی دفاع می‌کند غرب حتا کرزی با پرویی جلوی همه سازمانها را گرفت نمی زارد که کسی‌ که مسول قتل 




انسانها بودن مجازات شون توف به این حقوق بشر

خودکشی‌ یک پناهجویی اذربایجانی در مرشتا

خودکشی‌ یک پناهجویی اذربایجانی در مرشتا 
امروز ۰۵-۱۲-۲۰۱۳  یک پناهجو اهل آذربایجان بعد از یک بار اقدام به خودکشی‌ در ۰۳-۱۲-۲۰۱۳ یک بر دیگر اقدام 

به خودکشی‌ با گره زدن ملافه به سقف اقدام به خودکشی‌ کرد و همینک در بیمارستان هست این در حالی‌ هست که این 

پناهجو مدت چند ماه هست که در کمپ هست بدون کوچیک‌ترین امیدی به بهبود شرایطش در بازداشت ، در هر صورت این 

نشان میدهد که مسئولین مرشتا هیچ مسؤلیتی در قبل انسانها ندارند  ۲روز قبل این پناهجو با زدن رگه خود نشان داد که

 مصمم هست که به زندگی‌ خود پایان بدهد ولی‌ هیچ کس اهمیتی به اون نداد و شرایط رو برای اقدام دوباره اون مهیا ساختن .


دوازده سال ارتش افغانستان...!


 ارتش افغانستان که از قدیم از استفاده کنندگان تسلیحات روسی به شمار می رفت در حال حاضر به سمت تسلیحات غربی متمایل شده است و ارتش این کشور با استانداردهای کشورهای ناتو در حال هماهنگی است . ارتش افغانستان دارای 170 هزار نفر پرسنل فعال می باشد. در حال حاضر رئیس ستاد مشترک ارتش افغانستان نیز ژنرال شیر محمد کریمی می باشد که از قدیمی ترین دوره دیدگان یگان های چتر باز می باشد که در ارتش آمریکا تعلیم دیده است.  ستاد مرکزی فرماندهی ارتش افغانستان نیز در شهر کابل مستقر است.








نشان ارتش افغانستان




بنا به اعلام سایت رسمی ستاد فرماندهی ارتش افغانستان ، نیروی زمینی ارتش افغانستان از چهارده تیپ پیاده در قالب شش لشکر تشکیل شده است ، از این چهارده تیپ ، یک تیپ کماندویی ، یک تیپ مکانیزه و دوازده تیپ پیاده نظام می باشند. در زیر به شرح این لشکرها می پردازیم.
1- لشکر 201 کابل 
این لشکر در واقع لشکر مرکزی ارتش می باشد که تعلیم دیده ترین بخش ارتش افغانستان را تشکیل می دهند ، این لشکر از سه تیپ تشکیل شده است که تیپ اول در کابل مستقر است ، تیپ دوم که تنها تیپ مکانیزه ارتش افغانستان به شمار می رود و مجهز به نفربرهای M113 می باشد ، در پل چاکری مستقر است . همچنین تیپ سوم این لشکر نیز در جلال آباد مستقر است. تیپ اول این لشکر وظیفه حفاظت از رجال سیاسی این کشور را نیز بر عهده دارند. این لشکر در واقع حفاظت از بخشهای شرقی افغانستان را بر عهده دارد.
2- لشکر 203 گردیز
این لشکر از دو تیپ تشکیل شده است که تیپ اول در بخش های پکتیکا و پکتیا مستقر است و تیپ دوم نیز در بخش های غزنه و حوالی آن مستقر است.


3- لشکر 205 قندهار
این لشکر نیز جزء لشکر های نسبتا آموزش دیده ارتش ملی افغانستان است. این لشکر از چهار تیپ تشکیل شده است که در مناطق قندهار ، اروزگان ، زابل ، کوته مستقر هستند . گردان های کماندویی تیپ چهارم این لشکر مخصوص عملیات بیابانی تعلیم دیده اند.


4- لشکر 207 هرات
این لشکر از دو تیپ تشکیل شده است، تیپ اول در هرات مستقر است و تیپ دوم نیز در منطقه فرح آباد مستقر است. این لشکر به هشت هلی کوپتر میل روسی مجهزند و دارای گردان های کماندویی می باشند که از زیر مجموعه های تیپ فرح آباد است.


5- لشکر 209 مزار شریف
این لشکر از دو تیپ تشکیل شده است ، تیپ اول در مزار شریف مستقر است و تیپ دوم نیز در منطقه قندوز مستقر است. تیپ دوم این لشکر مجهز به گردان های فنی مهندسی می باشند ، این لشکر به طور کامل توسط نیروهای آلمانی مستقر در افغانستان تعلیم می بینند.


6- لشکر 215 لشکر گاه
این لشکر در اواخر سال 2009 در ایالت هلمند تشکیل شد و مقر اصلی آن نیز شهر لشکر گاه است . این لشکر هنوز از یک تیپ تشکیل شده است و در آینده تیپ دیگری نیز به این لشکر افزوده خواهد شد. این لشکر به طور مستقیم توسط آمریکایی ها تعلیم داده می شود.

تجهیزات مورد استفاده در نیروی زمینی افغانستان


ارتش افغانستان از نفربرهای قدیمی BRDM2 و BMP1 و BMP2 استفاده می کند که این نفربرها به تعداد نامعلوم در اختیار ارتش این کشور قرار دارند. همچنین  تعداد 63 دستگاه نفربر M113 که توسط آمریکا در اختیار ارتش این کشور قرار داده شده است نیز در اختیار تیپ مکانیزه ارتش 201 کابل قرار دارد. همچنین نزدیک به 7500 دستگاه خودروی سبک هاموی آمریکایی نیز در اختیار ارتش افغانستان قرار دارد که توسط همه تیپ های این کشور مورد استفاده قرار می گیرد. تانک های ارتش افغانستان نیز تانک های قدیمی تی 55 و تی 62 می باشند که هنوز هم هیچ بهینه سازی بر روی آنها صورت نگرفته است و هنوز با همان آپشن های سی سال گذشته در اختیار ارتش این کشور قرار دارند. توپخانه ارتش افغانستان نیز از راکت انداز های BM21 Grad کاتیوشا و توپ های M114 و 2A18 تشکیل یافته است. همچنین توپهای M1943 و M1937 و M1938 نیز در ارتش افغانستان به تعداد بسیار محدود در دسترس است. تسلیحات انفرادی این کشور از تپانچه های توکو ( توکارف تی تی 33) و ماکاروف و استچکین تشکیل شده است ، تفنگ های هجومی ارتش افغانستان نیز شامل مدل های جدید AK 47 می باشد ، همچنین تفنگ های AK 74 نیز در اختیار ارتش این کشور قرار دارد ، ولی می توان گفت تفنگ سازمانی این ارتش M16 است که به تعداد بیش از 100 هزار قبضه از آن برای ارتش افغانستان خریداری شده است. تیربارهای M249 SAW و M240 و PK و RPK و M2 و دوشکا نیز در ارتش این کشور یافت می شود که از همه  اینها بیشتر تیربارهای آمریکایی استفاده می شوند. اسنایپرهای دراگانف و ام 24 نیز در ارتش این کشور به عنوان تفنگ تک تیرانداز مورد استفاده است . سیستم ضد تانک میلان و ار پی جی 7 نیز به عنوان تسلیحات ضد تانک این ارتش به شمار می روند . خمپاره اندازهای 60 میلیمتری و 81 میلیمتری آمریکایی نیز در ارتش این کشور یافت می شود. کامیون های MV7000 و کامیون های سبک هندی نیز به عنوان کامیون های سبک ارتش شناخته می شوند. تجهیزات ضد هواگرد این ارتش نیز شامل اتش بارهای ضد هوایی 23 میلیمتری در انواع مختلف و تیربارهای کالیبر 14.5 میلیمتری KPV می باشد ، همچنین موشک های دوش پرتاب استینگر نیز در اختیار ارتش افغانستان قرار دارد.



نیروهای افغان در حال تمرین مقابله با بمب های کنار جاده ای و مین ها

تصویر



هاموی در ارتش افغانستان

تصویر



توپ 2A18

تصویر



توپ M1937

تصویر



توپ M1943

تصویر



توپ M 1938

تصویر



توپ M114

تصویر














گزارش ویژه از "ولی آرین"

"مرغ بازی" کرزی روی افغانستان


روابط پرتنش میان ایالات متحده امریکا و حکومت افغانستان روی موافقت نامه دوجانبه امنیتی با مواضع انعطاف ناپذیر دو طرف به سمت خطرناکی می رود. ناکامی در امضای این موافقت نامه به سود هیچ یک از جوانب نیست.
 
کرزی و اوباما در کنفرانس مطبوعاتی واشنگتن( آرشیف)
کرزی و اوباما در کنفرانس مطبوعاتی واشنگتن( آرشیف)
این بازی خطر ناکی است و هزینه آن می تواند به مراتب بیشتر از این باشند. نتیجه گیری ساده این است که در صورت ناکامی این توافق، افغانستان میلیون ها دالر کمک نظامی و اقتصادی را از دست می دهد، در حالی که ایالات متحده امریکا بعد از هزینه کردن در 12 سال و از دست دادن 2300 سرباز، این کشور را درگیر اغتشاش ترک می کند.
اما در چند ماه گذشته روابط میان ایالات متحده امریکا و افغانستان که در زمان ریاست جمهوری بارک اوباما پیوسته در حال خراب شدن بوده است، اکنون بر سر موافقت نامه دوجانبه امنیتی که هدف آن تعیین شرایط مشارکت و همکاری برای ده سال آینده می باشد، دو طرف وارد بازی ای شده اند که حاضرند برای برآورده ساختن اهداف خود وارد خطرناک ترین وضعیت شوند.
روز دوشنبه (4 قوس/ 25 نومبر) سوزان رایس، مشاور امنیت ملی ایالات متحده امریکا با حامد کرزی رییس جمهور افغانستان ملاقات نمود و کرزی امضای موافقت نامه امنیتی دوجانبه با ایالات متحده امریکا را تا پایان سال جاری رد کرد. این امر نه تنها برخلاف خواست بارک اوباما رییس جمهور ایالات متحده امریکا، بلکه همچنان در تناقض با فیصله لویه جرگه مشورتی قرار دارد که توسط خود حامد کرزی تعیین و برگزار شده بود. لویه جرگه مشورتی از رییس جمهور تقاضا کرد که این موافقت نامه را تا پایان سال روان میلادی امضا کند.
"گزینه صفر"
سوزان رایس در پاسخ گفت که اگر این موافقت نامه تا پایان امسال امضا نشود، ایالات متحده امریکا به جز متوسل شدن به "گزینه صفر" انتخاب دیگری نخواهد داشت. یعنی هرگاه تا 31 دسمبر امسال حامد کرزی این موافقت نامه امنیتی را امضا نکند، ایالات متحده امریکا در پایان سال 2014 همه نیروهایش را از افغانستان کاملاً خارج می کند. این رفتار لجوجانه کرزی حکومت ایالات متحده امریکا و همچنان بسیاری افغان ها را گیچ و خشمگین ساخته است.
 سوزان رایس و اوباماسوزان رایس و اوباما
ستیفن بیدل، تحلیلگر سیاست دفاعی در شورای روابط خارجی ایالات متحده امریکا می گوید که کرزی "مرغ بازی" می کند و امیدوار است پیش از او امریکایی ها کوتاه بیایند. "مرغ بازی" در انگلیسی به روشی در تیوری منازعه گفته می شود که هیچ کدام از طرف ها کوتاه نمی آید و ادامه پافشاری هر دو بازیگر ممکن است بدترین پیامد ممکن را داشته باشد. ستیفن بیدل شرح می دهد: «مشکل کلی "مرغ بازی" این است که اگر شما اشتباه تخمین کرده باشید، هر دو جانب می میرند. برای به دست آوردن بخشی از خواسته ها، همه به کشتن تهدید می شوند. خروج کامل نیروهای امریکایی نه به سود افغانستان است و نه به سود امریکا و ناتو، اما این یک امکان قطعی است».
خروج نیروهای امریکایی از عراق در سال 2011 سابقه تاریکی را از خود به جا گذاشت و از آن به بعد این کشور درگیر خشونت های فرقه یی است. مایکل کیتنگ، کارشناس افغانستان در بنیاد پژوهشی "چِتم هاوس" موافق است که این بازی پرمخاطره کرزی، تنها منافع افغانستان را به خطر می اندازد. او به دویچه وله گفت: «برای اکثر افغان ها بزرگ ترین مشکل در لحظه کنونی بلاتکلیفی و ابهام [در مورد آینده] است و این [عدم امضای توافقنامه] این وضعیت را طولانی می سازد». او می افزاید: «اگر موافقت نامه امنیتی بنا به هر دلیلی امضا نشود، حمایت سیاسی ایالات متحده امریکا جهت کمک به افغانستان اگر کاملاً قطع نشود، شدیداً کاهش می یابد. 90 درصد بودجه ملی افغانستان وابسته به کمک های توسعه یی کشورهای خارجی است، بناءً این یک موضوع بسیار جدی است».
بازی با زمان
درعین زمان برخی مدعی اند که تعیین مهلت زمانی توسط ایالات متحده امریکا به طور غیرضروری تنش را افزایش می دهد. بیدل فکر می کند که دلیل اکمالاتی خوبی وجود دارد که چرا ایالات متحده امریکا می خواهد این تصمیم زودتر گرفته شود. او به دویچه وله گفت: «برنامه ریزی خروج نیروها نیازمند وقت است... شما نمی توانید 60 هزار سرباز را ناگهان همه و یکجا جمع کنید و فردا صبح بروید».
 
نیروهای امریکایی در افغانستاننیروهای امریکایی در افغانستان
از قرار معلوم کرزی می خواهد امضای این موافقت نامه تا پس از برگزاری انتخابات سال آینده که جانشین او را تعیین می کند، به تاخیر بیفتد. کیتنگ می گوید هرچند این انتخابات برای ماه اپریل برنامه ریزی شده است، اما تضمینی وجود ندارد که بعد از برگزاری آن فوراً حکومت جدید افغانستان روی کار بیاید: «این انتخابات می تواند به مناقشه و جدل (دور دوم) بکشد و در آن صورت به جای 5 ماه 10 ماه تاخیر به وجود خواهد آمد».
دوما، تاخیر در امضای این موافقت نامه امنیتی باعث خواهد شد که این موضوع به یک آجندای مبارزات انتخاباتی تبدیل شود. بیدل می گوید: «به هر صورت انتخابات یک کارت برنده است. این می تواند شرایط را برای قدرتمند شدن آن نقش پردازان سیاسی حاشیه یی مساعد سازد که می خواهند ایالات متحده امریکا خارج گردد. آنها برای اِعمال نفوذ برسیاست مداران سنت گرا می خواهند از آن استفاده کنند. اگر بازهم حضور نیروهای امریکایی به میعاد انتخابات در ماه اپریل وابسته شود، می توانید تصور کنید که این یا آن سیاستمدار حاشیه یی از آن علیه سیاستمدارانی استفاده کند که طرفدار حضور ایالات متحده امریکا اند».
31 پیشنهاد جدید
توصیه لویه جرگه به کرزی که موافقت نامه امنیتی دوجانبه را پیش از پایان سال جاری امضا کند، صرف یکی از 31 پیشنهاد جدید است که تقاضا می شود به موافقت نامه امنیتی با ایالات متحده امریکا الحاق گردد. این سفارش ها بیانگر شماری از ملاحظات افغان ها مانند اجازه دادن به ناظران افغان جهت اشتراک در محاکمه سربازان امریکایی، ممنوع قرار دادن مراسم دینی عیسوی در پایگاه ها، ممنوعیت حمله بر خانه های افغان ها توسط امریکایی ها و رها ساختن همه زندانیان باقی مانده از زندان خلیج گوانتانامو می باشند.
کیتنگ می گوید که «این ملاحظات مشروع اند، اما من فکر نمی کنم که این ها مسائل بنیادی و اساسی باشند. مسأله اساسی این است که آیا کرزی می خواهد موافقت نامه امنیتی دوجانبه را امضا کند؟ من این مشکلات را کوچک نمی شمارم، این ها جدی اند، اما من فکر نمی کنم این ها مشکلاتی باشند که مانع امضای آن گردند».
 لویه جرگه مشورتی خواهان امضای سریع موافقت نامه دوجانبه امنیتی با ایالات متحده امریکا شدلویه جرگه مشورتی خواهان امضای سریع موافقت نامه دوجانبه امنیتی با ایالات متحده امریکا شد
دخیل باقی ماندن
همچنان گمانه زنی هایی وجود دارد که تاخیر در امضای این موافقت نامه توسط کرزی صرفاً به دلیل قبولاندن بیشتر این پیشنهادها نیست. بیدل می گوید بخشی از این جنجال های کرزی شاید به این خاطر باشد که می خواهد خودش مطرح باقی بماند. او می افزاید، کرزی می داند که «بالقوه یک مرغابی لنگ است و به نحوی می خواهد مذاکره روی این موافقت نامه ادامه یابد. همچنان شاید او بخواهد کسی دیگری این برچسپ را بخورد که حضور درازمدت خارجی ها در افغانستان را تضمین کرده است. سرانجام نباید متعجب شد هرگاه بخشی از آنچه اکنون کرزی انجام می دهد نتیجه مایوسیت شخصی او از حکومت ایالات متحده امریکا باشد».
کیتینگ می گوید: «او با این کارش بسیاری قطعه ها را در دستش نگه می دارد، به شمول انتخاب رییس جمهور آینده. فرض براین است که هرکه دعای او را بگیرد، احتمالاً شانس خوبی برای پیروزی دارد».
کرزی در مصاحبه ای که روز چهارشنبه (7قوس / 28 نومبر) از رادیوی آزادی پخش شد، لحنش را کمی نرم ساخت و گفت او این موافقت نامه را امضا می کند، در صورتی که ایالات متحده امریکا از حمله بر خانه های مردم خودداری کند و به شروع مجدد مذاکرات صلح پاسخ مثبت دهد. هرچند او دیگر تضمین انتخابات شفاف توسط ایالات متحده امریکا را به عنوان یک شرط عنوان نکرده است، اما همچنان امضای این موافقت نامه پیش از برگزاری انتخابات را رد کرده است.
بیدل چنین نتیجه گیری می کند: «کسی که برای نتیجه خاصی در این مرحله [بازی] شرط کلانی می بندد، یک پوکرباز بسیار نادان خواهد بود».

وضعیت پناهجوئی و قوانین پناهنده پذیری چگونه است ؟


وضعیت پناهجوئی و قوانین پناهنده پذیری چگونه است ؟ پناهجو باید چگونه مدارک و مستنداتی داشته باشد ؟ سرانجام اخراج و دیپورت چگونه است؟ کنوانسیون سال 1951 کنوانسیون ژنو در مورد پناهنده پذیری؟ چرا کشورهای عضو این کنوانسیون از قوانین و مققرات آن عدول میکننئ؟ گفتگوی فرح شیلاندری با حسام منتظری از بنیان گذاران و سخنگویان سازمان سراسری پناهندگان ایرانی - بیمرز
اجبار به ترک کشور، راهای پرخطر و مرگبار, پروسه های پناهجوئی, درخواست پناهندگی, مشکلات پناهجویان و پناهندگان، پناهندگان ایرانی و افغانی و عراقی و دیگر کش.رها, 


"هستی " دختر 8 ساله ایرانی در کمپ پناهندگان در اندونزی

ماجرای "هستی " دختر 8 ساله ایرانی در کمپ پناهندگان در اندونزی

عصر ایران می نویسد : هستی 8 ساله پس از مرگ مادرش به دنبال غرق شدن کشتی پناهجویان در مسیر استرالیا، هم اکنون در کنار یک خانواده ایرانی در کمپ پناهندگان در اندونزی به سر می برد و تلاش های خانواده او در ایران برای بازگرداندش به کشور موفقیت آمیز نبوده است.

اوایل مرداد ماه گذشته بود که خبر غرق شدن کشتی پناهجویان ایرانی در سواحل اندونزی نقل محافل شد. آن روزها رسانه ها از نجات بانویی 32 ساله به همراه کودکش خبر دادند که با خوش شانسی از این حادثه جان سالم به در برده بود اما مادر که مدت‌ها از بیماری دیابت رنج می‌برد بر اثر هیجانات و استرس‌های این سفر وحشتناک در یکی از بیمارستان‌های اندونزی بستری می‌شود و پس از سه روز بر اثر افزایش قند خون و کمای دیابتی فوت می‌کند.

"هستی" ماند و آرزوهای کودکی بر باد رفته ... دخترک هشت ساله هم اکنون در کنار یک خانواده پناهجوی ایرانی به سر می برد. اعضای این خانواده هم در سفر به استرالیا ناکام مانده بودند و هم اکنون در کمپی در جاکارتای اندونزی جای گرفته اند.

هستی به امید دیدار دوباره مادر و آغوش پرمهر او که هنوز گمان می‌برد زنده است روز و شب می‌گذراند و در اوهام کودکانه خویش در کمپ پناهجویان، غرق است ...


 یک عکاس خبرنگار استرالیایی که شاهد ماجراهای ایرانیان پناهجو در اندونزی بوده این صحنه‌ها را ثبت کرده و در روزنامه‌های استرالیا منتشر کرده است. گفته می‌شود با توجه به حساس شدن موضوع "هستی" و تقاضاهایی از سوی شهروندان دیگر کشورها، سازمان بین‌المللی مهاجرت IOM بررسی این موضوع را در دستور کار خود قرار داده، در حالی که خانواده "هستی" در تدارک بازگرداندن او به وطن هستند اما به نظر می‌رسد دست‌هایی در کار است تا نگذارند این فرشته کوچک به آغوش خانواده‌اش در آبادان بازگردد.

اکنون که بیش از 100 روز از آن ماجرای دلخراش می گذرد علیرغم بازگشت پیکر مادر هستی به ایران و دفن آن در آبادان، این فرشته کوچک در سرزمین غریب همچنان چشم انتظار بازگشت دوباره به ایران است.

متاسفانه به علت سهل انگاری های به وجود آمده جهت بازگشت این تبعه ایرانی به وطن، تماس های زیادی به منظور نگهداری و سرپرسی او در خارج از کشور و سپردن سرپرستی وی به یک خانواده غیر ایرانی در جریان است که جا دارد  سفارت ایران در اندونزی با حساسیت ویژه ای این موضوع را پیگیری و دنبال کنند.

حامد کرزی سال ۱۹۸۰ کمپ پناهندگی پاکستان.

Afghan President Karzai In Pakistan As a Refugee in 1980s. 
حامد کرزی سال ۱۹۸۰ کمپ پناهندگی پاکستان.


آماج - ۲۵ نوامبر روز جهانی محو خشونت علیه بانوان

نهاد های مدافع حقوق بشر موارد خشونت علیه زنان را در سال 1392 بیش از 4000 خوانده است. بنابر موارد خشونت که در ماه اول سال 1392 از طریق رسانه ها به نشر رسیده است، نگرانی های وجود دارد که موارد خشونت علیه زنان در طول سال جاری بیشتر از سال گذشته باشد.

عزیزه جلیس، عضو شورای ملی افغانستان می گوید که خشونت ها علیه زنان در گذشته نیز موجود بوده و تعدد رسانه ها باعث شده که این قضایا به اذهان مردم برسد. او میگوید که هنوز هم خشونت علیه زنان بیشتر از آن است که بیان میگردد.

خانم جلیس افزود "اکثراً قضایا در اطراف به خاطر بدنام نشدن قریه، قریه دار و بزرگان قریه کوشش میکنند این قضیه از قریه شان بیرون نشود. به این دلیل قضایایی زیادی وجود دارد که پنهان باقی میماند".

از جانب دیگر، ادارۀ مساوات جنسیت و قدرتمند سازی زنان ملل متحد با نشر اعلامیۀ خشونت های اخیر علیه زنان در افغانستان را تقبیح کرده و از حکومت خواسته است تا در کنار سایر خشونت ها علیه زنان در رابطه قضایای کشتار های ناموسی تحقیقات را انجام دهد و مرتکبین همچو جرایم را به عدالت بکشاند.

مژگان مصطفوی، معین وزارت زنان افغانستان به رادیو آشنا گفت که حکومت افغانستان برای رسیدگی به موارد خشونت ها علیه زنان تلاش های همه جانبه به خرج میدهد.  او می گوید "سعی میکنیم که برنامه های آگاهی عامۀ بیشتر داشته باشیم. برنامه های آگاهی از قانون منع خشونت برای ارگان های ذیربط خواهد داشتیم".

گزارش خشونت علیه زنان در حالی به نشر میرسد که بن کی مون، سر منشی سازمان ملل متحد نگرانی خویش را در شورای امنیت آن سازمان در پیوند با 20 در صد افزایش تلفات زنان و دختران در پایان سال 2012 اظهار داشت.

ترتیب نام نامزدان ریاست جمهوری در برگه‌های رای‌دهی مشخص شد

ترتیب نام نامزدان ریاست جمهوری در برگه‌های رای‌دهی مشخص شد
کمیسیون مستقل انتخابات در یک قرعه‌کشی، ترتیب نام نامزدان انتخابات ریاست جمهوری را در برگه‌های رای‌دهی مشخص کرد. نشان انتخاباتی نامزدان پیش از این در زمان ثبت نام تعیین شده بود. قرعه‌کشی ترتیب نام‌ها در برگه‌های رای‌دهی، دیروز در حضور شماری از نامزدان، نماینده‌های آن‌ها و نهادهای مدنی انجام شد.
یوسف نورستانی، رییس کمیسیون مستقل انتخابات گفت که بر‌اساس ترتیبی که امروز مشخص شد، اسامی و تصاویر نامزدان در برگه‌های رای‌دهی چاپ خواهند شد. فهرست نهایی نامزدان انتخابات ریاست جمهوری به تاریخ ۲۹ عقرب اعلام شد.
نام داوود سلطان‌زوی که از فهرست ابتدایی نامزدان حذف شده بود، به اساس فیصله‌ی کمیسیون مستقل رسیدگی به شکایت‌های انتخاباتی به فهرست نهایی افزوده شد و شمار نامزدان انتخابات ریاست جمهوری به یازده نفر رسید. ۲۷ نفر خود را برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرده بودند که شماری از آن‌ها از فهرست ابتدایی حذف شده بودند.
هم‌چنان قرعه‌کشی برای ترتیب نام نامزدان انتخابات شوراهای ولایتی در برگه‌های رای‌دهی نیز دیروز انجام شد. به اساس فهرست نهایی اعلام شده از سوی کمیسیون مستقل انتخابات، ۲۷۱۳ نفر نامزد انتخابات شوراهای ولایتی هستند که از این جمله ۳۰۸ نفر آن زنان هستند.
تعیین موقعیت نام نامزدان در برگه‌های رای‌دهی، رای دهندگان را کمک خواهد کرد تا به‌سادگی نامزد مورد علاقه‌ی‌شان را پیدا و انتخاب کنند. کمیسیون مستقل انتخابات می‌گوید که با اجرای این مرحله، یک قدم دیگر برای برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراهای ولایتی در افغانستان به پیش گذاشته شد. «بی‌بی‌سی»
ترتیب نام نامزدان در ورق رای‌دهی
۱٫ عبدالله عبدالله
۲٫ محمد داوود سلطان‌زوی
۳٫ عبدالرحیم وردک
۴٫ عبدالقیوم کرزی
۵٫ اشرف غنی احمدزی
۶٫ محمد نادر نعیم
۷٫ زلمی رسول
۸٫ قطب‌الدین هلال
۹٫ گل آغا شیرزی
۱۰٫ عبدالرب رسول سیاف
۱۱٫ هدایت امین ارسلا

طرحی برای احیای حکم سنگسار در افغانستان

طرحی برای احیای حکم سنگسار در افغانستان

نوشتۀ عزیز احمد فرد
دولت افغانستان امکان احیای حکم سنگسار را برای مجازات "زنا" بررسی میکند.




این خبر را دیده بان حقوق بشر (هومن رایت واچ)، داده است. با افشای این خبر، این سازمان حقوق بشری، میخواهد خطر احتمالی برگشت حکومت به متدهای طالبانی را افشا کند.
طرح احیای سنگسار، جزئی از یک طرح ضمنی، برای قانون جزای افغانستان است که یک گروه کاری وزارت عدلیۀ افغانستان روی آن کار میکند. براساس این طرح، زنان و مردان متأهل که دست به "زنا" بزنند، میتوانند به سنگسار و زنان و مردان مجرد، به ضرب ١٠٠ ضربۀ شلاق محکوم شوند. هردو مجازات، در حضور مردم پیش بینی شده است.
اشرف عظیمی- یکی از مسئولین وزارت عدلیه (دادگستری) افغانستان، تأیید کرده است که سنگسار جزئی از این متن است که آنان روی آن کار میکنند. او گفته است که «وزارت و بعضی نهادهای قضایی دیگر، بر اساس شرعیت و قوانین اسلامی، روی یک طرح قانون کار میکنند، برای مجازات زنا، دزدی و شراب نوشی».
براد آدامس- مسئول آسیا در سازمان دیده بان حقوق بشر، با درخواست از حامد کرزی برای دورانداختن این طرح میگوید که «این که دولت افغانستان بتواند ١٢ سال بعد از سقوط طالبان دوباره سنگسار را اعاده کند، جای تأثر است». این سازمان تأکید میکند که اعدام توسط سنگسار، مخالف نورم های بین المللی است و اضافه میکند که 16 میلیارد کمک جامعۀ جهانی که در توکیو به افغانستان اختصاص یافت، مرتبط به پیشرفت های این کشور در ساحۀ حقوق هم هست.

مشکلات پناهندگان در اروپا

در حال حاضر حدود پانزده میلیون نفر به عنوان پناهنده در سراسرجهان زندگی می‌کنند. برای اغلب آن‌ها رسیدن به اروپا به معنای پایان کابوس‌هایشان نیست. سازمانهای غیر دولتی زیادی زنگ خطر شرایط نا‌بهنجار این پناهندگان را زمانیکه به محلی «به اصطلاح امن» می‌رسند، به صدا در آورده‌اند.



پناهندگان سیاسی در اروپا حدود ۱۵ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داشته‌اند. این میزان در مرزهای جنوبی اروپا تا حدود ۹۰ درصد سر به فلک کشیده است.
در برنامۀ این ماه خط مقدم با دانیل اندرس، رییس کمیسیون حقوق بشرسازمان ملل در امور پناهندگان و کارل کاپ، مدیر اروپایی سازمان غیر دولتی «پرو-آزیل» گفتگو کرده‌ایم. مشروح این گفتگو را در اینجا ببینید.
Copyright © 2013 euronews

اعتصاب پناهجویان ایرانی و افغان در مونیخ

حدود صد پناهجو دراعتراض به شرایط زندگی خود، از پنج روز پیش در مرکز مونیخ دست به اعتصاب غذا زده اند و از نظر فیزیکی در شرایط نامساعدی بسر می برند.


تعدادی از این افراد که از نوشیدن آب هم خودداری کرده بودند، طی شب و روز گذشته به دلیل افت شدید بدنی و یا از هوش رفتن به بیمارستان منتقل شده اند.
پناهجویان که از ماهها پیش و اکثرا از کشورهایی نظیر ایران، افغانستان، سوریه و بنگلادش خود را به آلمان رسانده اند، خواستار بهره مندی از حقوق اولیه و برچیده شدن محدودیت هایی هستند که از نظر مقامات آلمانی، در زمان بررسی پرونده الزامی است.
اجازه کار، برچیده شدن محدوده تردد، برخورداری از پول نقد به جای بسته های غذا و کوتاه شدن زمان بررسی پرونده ها از جمله مطالبات اولیه این افراد است.
آنها در اعتراض به شرایط موجود نام گروه خود را گذاشته اند، «ناشهروندها».
اشکان خراسانی سخنگوی پناهجویان نسبت به واکنش احتمالی مقامات آلمانی می گوید:
« دولت آلمان درقرن بیست و یکم و درست در وسط مونیخ، یکی از گرانترین شهرهای این کشور، باید تصمیم بگیرد که جان یک عده انسان ارزش بیشتری دارد یا یک مشت کاغذ.»
درحالیکه شهردارمونیخ معتقد است مرگ حتی یکی از این پناهجویان می تواند تبدیل به یک فاجعه انسانی شود، دیگرمقامات دولتی بر این باورند که روند اعطای پناهندگی زمانبراست و ضوابط و شرایط خاص خود را دارد، لذا نمی توان صرفا در برابر چنین تهدیدی، دربست تسلیم خواسته اعتصابیون شد.
Copyright © 2013 euronews

ترجمان پیشین اردوی آلمان در افغانستان کشته شد

حدود یک ماه بعد از خروج نیروهای آلمانی از کندز در شمال افغانستان، یک ترجمان افغان پیشین آنها کشته شد. این ترجمان که تحت تهدید قرار داشت، ظاهراً توسط شورشیان طالبان کشته شده است.

این ترجمان افغان که زندگی اش را در خطر می دید، می خواست مانند شماری دیگر به آلمان بیاید، اما پیش از سفر به آلمان کشته شد. سخنگوی پولیس در ولایت کندز به خبرگزاری "دی پی اِی" گفت که جسد این مرد صبح روز یک شنبه در یک موتر پیدا شده است. سخنگوی پولیس افزود که «او توسط گلوله به قتل نرسیده است، بلکه خفه شده است».
به گزارش فرستنده تلویزیونی آلمانی "ای آر دی"، این ترجمان شامل آن کارمندان افغان نیروهای آلمانی بود که حکومت جمهوری فدرالی آلمان به آنها اجازه سفر به آلمان را داده است.
در حال حاضر بسیاری از کارمندان پیشین اردوی فدرال آلمان مورد تهدید قرار دارند. طالبان آنها را به به دلیل همکاری با آلمانی ها خاین می خوانند و تهدید می کنند.
هنوز معلوم نیست که واقعاً طالبان در عقب این قتل قرار دارند. با اینهم از قرار معلوم این مرد جوان یک نامه و تلفون تهدیدآمیز از جانب شورشیان به دست آورده بود که در آن وی را به مرگ تهدید کرده بودند. یک سخنگوی طالبان گفت: «به نظر ما، همه آن کسانی که به نحوی به نیروهای مهاجم کمک کرده اند، باید کشته شوند».
 نیروهای امریکایی نیز در افغانستان ترجمان دارندنیروهای امریکایی نیز در افغانستان ترجمان دارند
اردوی فدرال آلمان چهار هفته پیش اعلام نمود که می خواهد دست کم به 182 تن از کارمندان افغان اش اجازه سفر به آلمان بدهد. بنا به اظهار وزارت داخله آلمان فدرال جمعاً 300 افغان به دلیل کار شان از لحاظ امنیتی احساس نگرانی می کنند.
ترجمان ها به طور خاصی در معرض خطر قرار دارند، زیرا آنها به طور آشکار با اردو یا پولیس آلمان کار می کرده اند. در حال حاضر معلوم نیست که چه زمانی را در بر می گیرد تا به کار مندان افغان اردوی فدرال آلمان اجازه سفر به آلمان داده شود. آخرین سربازان المانی در 18 اکتوبر کندز را به قصد مزار شریف ترک گفتند. تا حال هیچ کار مند افغان نیروها و موسسات آلمانی کشته نشده بود.

DW.DE

اندر حدیث مخالفت بلقیس خانم

اندر حدیث مخالفت بلقیس خانم

یکشنبه ۳ قوس ۱۳۹۲
- طنز- فریدون آژند






روایت کنند که در روزگاران پسین، آن زمان که هر که نان به نرخ دموکراسی خوردی و هرکه هرچه دم دست بدیدی ببردی، خاتونی بودی اندر فارلمان که وی را بلقیس جون گفتندی (این جون همان جان است که در زفان ایرانیان بسیار رود برای هویدا کردن صمیمیت) و روزگاری را نماینده بودی از قبل مردم و سوار بودی بر کفل مردم. گویند ایشان را کار این بودی که هر زمان قانونی، مسوده‌ای، مصوبه‌ای، طرحی، تعدیلی، تبدیلی یا چیزی از این قبیل به سوی نهایی شدن پیش رفتی، این بانو ناگهان چون خروسی بی‌محل از جای جستی و بانگ و غریو بر سر ببستی که من مخالفم و نباید این کار صورت بندد. چنین بود که زمان جرگه مشورتی برسید و خلقی بسیار بر سفره‌ی پادشاه گرد همی‌آمدند تا شاه را
مشورتی درخور و پندی مشهور دهند تا او بداند که موافقتی با اجنبیان داشته باشد یا نداشته باشد. روایت کنند چون شاه بر مسند خطابت بشد و دهان گرم کرد از برای گذاشتن هندوانه در زیر بغل ملت، ناگهان چیغ بنفشی از میان ملت گوش فلک را کر کرد چنان که گویی آخرالزمان است و اسرافیل در صور خویش دمیده تا موجودات را به قیامت رهسپار شود. ملت نیز به سرعت نور شروع به توبه و لابه و زاری کردند تا در این دم آخری زودتر از گناهان خویش تبرئ جویند و راه صالحان را بپویند. پس چون لحظه‌ای گذشت ملت بدیدند که هیچ کس برای مردن سر بر زمین نگذاشت پس بدانستند که این صور با آن صور تفاوت‌ها دارد و منبع این صور زمینی و برای دمی‌کوتاه همی‌باشد. پس حاجبان و محافظان شاه در پی منبع صدا شدند و آنگاه دیدند که بلقیس جون هم‌چنان بانگ همی‌زند و فغان بر می‌آورد تو گویی کسی معاشش را از فارلمان قطع فرموده است. شاه بفرمود بنگرید این خواهر ما چی می‌خواهد. سبب پرسیدند که چرا فریاد همی‌زند، بگفت من با این موافقت مخالفت همی‌دارم و نباید با اجنبیان موافقت کرد. گفتند این را از خود گویی یا دیکته دیگران باشد. گفت چی فرق می‌کند. ما با هم از این حرف‌ها نداریم. گفتند دوهزار و پنج‌صد نفر دیگر همه موافق‌اند چرا باید به یک مخالفت همه در‌ها را بروی موافقت‌نامه ببندیم. گفت آن دوهزار و پنج‌صد دیگر نان از طفیل شاه خورند و معاش از خزانه او برند. گفتند مگر تو نخوری و نبری. بگفت آن من فرق بکند از آن که من بلقیس جونم وانگهی من از جا‌های دیگر آنقدر بستانم که این معاش در نظرم پول خیرات به‌گدا معلوم شود. گفتند حالا چرا مخالفی؟ لختی به فکر اندر شد پس بگفت: به شما چه که من چرا مخالفم، مهم این است که مخالفم. نباید اجنبیان در ملک ما باشند. گفتند اگر این‌ها نباشند، همسایه‌ها باشند. بگفت چه بهتر حق خدا حق همسایه؛ همسایه بهتر از بیگانه دور است. گفتند این‌ها از همسایه‌هایی نیستند که حق همسایگی بجا آرند. دمار از روزگار ما برآرند مگر گذشته را فراموش کردید؟ بلقیس جون فرمود. به جون آن که مرا پول گزاف همی‌داد تا از راه خویش برنگردم و بر کار خویش پا فشارم که اگر این موافقت‌نامه ملک را به بهشت همسان سازد با آن مخالفت همی‌کنم. گفتند اگر بیرونت کنیم از جرگه چی گویی؟ گفت چه بهتر آنگاه کیس پناهندگی‌ام جور گردد و شما دانید و موافقت‌نامه‌تان. گویند چون از جرگه برون برفت جمعی از  خواهرخوانده‌ها بر گردش جمع شدند و گفتند: الا خوار جان چی شد که یک دفعه به غال‌مغالک افتادی… چقه چیغ میزدی… چرا مخالف بودی؟
گفت دلیلی ندارد چون بدیدم در میان دوهزار و پنج‌صد تن کسی مرا نبیند و به پشیزی مرا ارزش ندهد، گفتم رویی بنمایم و صدای بشنوانم تا شهره آفاق گردم که گردیدم. شما نیز چون خواهید که شهر عالم شوید، بر هر کاری که همه موافق بودند مخالفت ورزید و از کلماتی چون وطن‌فروش، خاک‌فروش، آب‌فروش و غیره‌فروش استفاده کنید، در اسرع وقت شوید شهره.
خواهرخوانده‌ها نیز این پندواندرز را آویزه گوش کردند و رفتند تا ساز مخالفت را با هر جمعی که موافق باشند در دهند. قصه‌ای ما به پایان رسید و بلقیس جون هم به مراد دل برسید.

شرط اصلی‌ آمریکا از طرف افغانستان پذیرفته شد آمریکا می‌‌ماند


۸صبح، کابل: کمیته های پنجاه گانه لویه جرگه مشورتی در دومین روز کاری برسر ماده های موافقتنامه امنیتی و دفاعی افغانستان و ایالات متحده امریکا گفتگو کردند. ماده سیزدهم که حاکمیت قضایی را مورد بررسی قرار داده یکی از جنجالی ترین ماده های موافقت نامه امنیتی بود.



با وجود جنجالی بودن این ماده بسیاری کمیته های کاری لویه جرگه این ماده را پذیرفته اند. حتا جنجالی ترین کمیته ها نیز توافق کرده اند که این ماده تصویب شود و با آن موافقت صورت گیرد زیرا در غیر آن امریکا این موافقتنامه را امضا نخواهد کرد.
در برخی از کمیته ها برسر نحوه حمایت امریکا از افغانستان در صورتی که کشور مورد تجاوز کشورهای همسایه قرار گیرد نیز گفتگوهای بیشتری صورت گرفته است. این ماده نیز یکی از ماده های جنجال برانگیز موافقت نامه امنیتی است اما حکومت افغانستان و امریکا برسر این ماده توافق کرده اند.
قرار است نتیجه گفتگوهای کمیته های پنجاه گانه در اختیار صبغت الله مجددی رییس جرگه مشورتی قرار گیرد. روسای کمیته ها نیز در آخرین روز لویه جرگه نتایج کارشان را در جلسه عمومی جرگه در اختیار اعضا قرار خواهد داد.

تبعیض برای زنان از زبان گوگل و سازمان ملل

سازمان ملل یک تبلیغی درست کرده که نشان بدهد هنوز دنیا دید جنسیتی نسبت به مسئله زنان وجود دارد. اورده با جستجو کردن یک سری واژه های کلیدی نشان داده که بیشترین جستجوهایی که با واژ ه های زنان شده براساس تبعیض های جنسیتی بوده است مثل زنان نمی توانند ، زنان نباید و …. من هم این کارو رو برای فارسی انجام دادم البته قبل تر دیده بودم چیننی کاری رو انجام دادند اما آنقدر مثل انگلیسی جستجوهای خوبی بدست نیوومد شاید به دلیل که دغدغه جستجو گران نبوده است و هنوز آنقدر بند های اجتماعی برای زنان وجود دارد که نیاز به جستجوی اینترنتی ندارند برای یاد گرفتن راه ها محدود کردن.
اینم لینک تبلیغ سازمان ملل









نکات کلیدی توافقنامه امنیتی دوجانبۀ کابل و واشنگتن

پس از آنکه جان کری وزیر خارجه ایالات متحده روز چهارشنبه از توافق در مورد متن نهایی توافقنامه امنیتی دوجانبه با افغانستان خبر داد، مسوده متن این قرارداد از سوی وزارت خارجه افغانستان به نشر رسید.

 

عملیات محاربوی نیروهای امریکایی
در فقره اول ماده دوم این قرارداد آمده است که کابل و واشنگتن در بخش تقویت امنيت و ثبات در افغانستان، مبارزه با تروریزم و ارتقای توانمندی افغانستان برای دفع تهديدات داخلی و خارجی مبتنی بر قانون اساسی این کشور، به تقویت همکاری های نزدیک با یکدیگر ادامه میدهند.

 بر اساس این فقره توافقنامه، اجرای هرگونه عملیات محاربوی در افغانستان توسط نیروهای ایالات متحده بدون توافق طرفین ممنوع می باشد. همچنین سربازان امریکایی حق نخواهند داشت برای انجام عملیات نظامی به مساجد و سایر اماکن مقدسه داخل شوند.

 اگر افغانستان مورد تجاوز و یا تهدید به تجاوز قرار گیرد، کابل و واشنگتن ممکن در واکنش به همچو تجاوز اقدامات لازم بشمول اقدام نظامی را روی دست گیرد.

 پایگاه های نظامی دایمی
به اساس متن نشر شدۀ این توافقنامه از سوی وزارت خارجه افغانستان، ایالات متحده در پی دستیابی به تاسیسات دایمی نظامی در افغانستان نیست.
 
این توافقنامه همچنین می افزاید که ایالات متحده خواهان حضوری نیست که تهدیدی برای همسایه های افغانستان باشد.
ایالات متحده دراین توافقنامه تعهد می کند که از قلمرو افغانستان و یا از تاسیسات اش در این کشور به هدف راه اندازی حملات علیه کشور های دیگر استفاده نمی کند.

آموزش و تجهیز نیروهای افغان  
 آموزش، مشورت، تجهیز و تقویت پایدار نیروهای امنیتی افغان توسط نیروهای امریکایی یک بخش عمده این قرارداد است.
کابل و واشنگتن تصدیق می کنند که ارتقای ظرفیت‎ و سیستم های دفاعی افغانستان، مطابق به معیارهای سازمان ناتو به منفعت این کشور بوده و قابلیت های تعامل پذیری افغانستان را با سیستم های ناتو گسترش می دهد.

 صلاحیت قضایی عساکر امریکایی 
یکی از عمده ترین مواد مورد اختلاف بین مقامات افغان و امریکایی در این قرارداد صلاحیت قضایی در مورد سربازان امریکایی است. حامد کرزی رئیس جمهور افغانستان موضوع صلاحیت قضایی را به لویه جرگه مشورتی محول نموده است.
 
در ماده سیزدهم این توافقنامه آمده است که "تعمیل صلاحیت قضایی در رسیدگی به تخطی های جنایی و مدنی" نیروهای نظامی ایالات متحده مستقر در افغانستان "حق اختصاصی" ایالات متحده بوده اما در صورت ضرورت ایالات متحده می تواند محکمه قضایی و اقدامات دسپلینی را در برابر نیروهایش در داخل خاک افغانستان انجام دهد.

 تعداد سربازان امریکایی پس از سال ۲۰۱۴
باقی ماندن تعداد نیروهای امریکایی در افغانستان بار ها بین مقامات امریکایی در واشنگتن و قوماندان این نیرو ها در افغانستان بحث شده است اما در مسوده توافقنامه از شمار سربازان امریکایی که قرار است پس از سال ۲۰۱۴در چوکات این توافقنامه در افغانستان باقی بمانند ذکر نشده است.
 
محلات استقرار نیرو های امریکایی پس از ۲۰۱۴
در متن مسوده توافقنامه امنیتی دوجانبه حکومت افغانستان، کابل، بگرام، مزارشریف، هرات، قندهار، هلمند، گردیز، جلال آباد و شیندند را برای استقرار نیروهای امریکایی در نظر گرفته است.
 
نیرو های امریکایی همچنین از میدان های هوایی در کابل، بگرام، قندهار، شیندند، مزارشریف، هرات و هلمند به عنوان نقاط ورود و خروج استفاده خواهند کرد.
 
بنادر زمینی تورخم، سپین بولدک، تورغندی، حیرتان و شیرخان نیز مورد استفاده نیرو های امریکایی قرار خواهد گرفت.
 
معافیت از پرداخت مالیات
توافقنمامه امنیتی دوجانبه بین افغانستان و ایالات متحده همچنین می افزاید که نیروهای ایالات متحده به شمول نظامیان و کارمندان ملکی آن از پرداخت مالیات در افغانستان معاف بوده و دریافت اموال و خدمات از سوی این نیروها نیز تابع مالیات در افغانستان نیست.

منع فعالیت های سیاسی
فقره اول ماده سوم این قرارداد حکم می کند تا همه نیروهای امریکایی بشمول نظامیان و غیرنظامیان، قوانین افغانستان را احترام نموده و از هرگونه فعالیت های سیاسی در داخل افغانستان خودداری کنند.
 
در صورت تایید این توافقنامه توسط لویه جرگه مشورتی و تصویب آن توسط شورای ملی افغانستان، این توافقنامه از تاریخ اول ماه جنوری سال ۲۰۱۵ تا اخیر سال ۲۰۲۴ قابل نافذ است.

برای نظارت از تطبیق این توافقنامه تشکیل یک کمیسیون مشترک به ریاست مشترک نماینده های اجرایی دو کشور پیشنهاد گردیده است.