زندگی من کجاست

جنگ آمریکا و پاکستان در خاک افغانستان


جنگ آمریکا و پاکستان در خاک افغانستان

جنگ آمریکا و پاکستان در خاک افغانستان

تنها 2هفته پس از حمله گسترده شبه نظامیان طالبان به سفارت آمریکا در کابل، این بار پایگاه سیا هدف حمله قرار گرفت تا طالبان قدرت‌نمایی خود را در قلب دیپلماتیک کابل و علیه آمریکا کامل کند.
گزارش‌ها نشان می‌دهد که در جریان این حمله یک نفر در پوشش کارمند محلی افغان به روی کارمندان پایگاه سیا آتش گشود که براثر آن یک آمریکایی کشته شد. هنوز علت تیراندازی و وابستگی این فرد به گروه خاصی مشخص نشده است اما به‌طور معمول این حملات توسط شبه‌نظامیان طالبان برنامه‌ریزی و اجرا می‌شود. در اثر این تیراندازی یک آمریکایی دیگر هم زخمی و فرد مهاجم هم در نهایت کشته شد.
پایگاه سیا در کابل بزرگ‌ترین مقر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در خارج از این کشور به‌حساب می‌آید که در نزدیکی سفارت این کشور قرار دارد. هنوز طالبان مسئولیت این حمله را به‌عهده نگرفته‌است و سفارت آمریکا در کابل از آغاز تحقیقات در این رابطه خبر داده است. این محل که در نزدیکی کاخ ریاست‌جمهوری افغانستان قرار دارد برای مردم عادی مسدود است و از آن به‌شدت محافظت می‌شود.
گفته می‌شود که پیش از آغاز این تیراندازی صدای انفجار هم از داخل این ساختمان شنیده شده است. به گفته منابع آگاه، 2سرباز ارتش، یک محافظ امنیتی سیا و یک محافظ ریاست‌جمهوری افغانستان زخمی شده‌اند. منطقه‌ای که حمله در آن صورت گرفته یکی از امن‌ترین مناطق کابل به‌حساب می‌آید که پایگاه مرکزی ناتو و سفارت آمریکا در آن قرار دارد. 2هفته پیش شبه‌نظامیان طالبان با چند حمله انتحاری سفارت آمریکا و ساختمان‌های دولتی در این منطقه را هدف حمله قرار دادند که بر اثر آن حداقل ۲۵ نفر کشته شدند. مقام‌های آمریکایی اعلام کرده‌اند که این حمله از سوی شبه‌نظامیان وابسته به گروه حقانی و با حمایت سازمان اطلاعات پاکستان (آی‌اس‌آی) صورت گرفته است؛ مسئله‌ای که تنش‌ها میان واشنگتن و اسلام‌آباد را افزایش داد. هفته گذشته هم برهان‌الدین ربانی، رئیس شورای‌عالی صلح افغانستان در خانه خود بر اثر حمله انتحاری شبه نظامیان طالبان در نزدیکی همین منطقه ترور شد.
افزایش تنش‌ها میان آمریکا و پاکستان باعث شد تا ژنرال اشفق کیانی، فرمانده ارتش پاکستان سفر خود را به انگلیس لغو کند. به گزارش آسوشیتدپرس، یک مقام پاکستانی اعلام کرده که کیانی ترجیح داده است در کشور بماند و مذاکرات لازم را درباره بحران به‌وجود آمده با آمریکا ادامه دهد. گزارش‌ها همچنین نشان می‌دهد که به‌دنبال احتمال اقدام نظامی آمریکا علیه گروه حقانی در منطقه وزیرستان پاکستان، نیروهای نظامی این کشور در این منطقه به حالت آماده باش کامل درآمده‌اند. در همین حال سناتور جمهوریخواه و عضو کمیته نیروهای مسلح سنای آمریکا، پاکستان را تهدید کرد که در صورت حمایت از تروریسم با هر گزینه‌ای از جمله اقدام نظامی روبه‌رو خواهد شد.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر