زندگی من کجاست

پاکستان پسر جلال الدین حقانی را دستگیر کرد


مجلهء معتبر نیوزویک گزارش می دهد که پاکستان پسر جلال الدین حقانی را دستگیر کرده است.

نیوزویک به نقل از مقامات پاکستانی و طالبان گزارش داده است که کارمندان استخبارات پاکستان در این هفته نصیرالدین حقانی را که از شهر پشاور با چهار تن دیگر به سوی وزیرستان شمالی در حرکت بود، دستگیر کرده اند.

نصیرالدین حقانی در بین گروه اش بنام داکتر خان نیز شناخته می شود.

نیوزویک می نویسد، یکی از کسانی که با وی بازداشت شده ملا محمد جان یک قوماندان ارشد شبکهء حقانی می باشد.

پاکستان تحت فشار رو به افزایش ایالات متحده امریکا قرار داشته تا با قدرت و شدت بیشتر علیهء گروه های تندرو مسلح عمل کند، به خصوص شبکهء حقانی که با مصوونیت در وزیرستان شمالی فعالیت می کند و حملات را علیهء سربازان امریکایی در آن سوی سرحد انجام می دهد. هفتهء گذشته آدمیرال مایک مولن لوی درستیز قوای مسلح امریکا با این پیام به حکومت پاکستان که کاسهء صبر امریکا لبریز شده است وارد اسلام آباد شد.

نیوزویک می نویسد، بازداشت این پسر حقانی مهم است. نصیر الدین حقانی که اقاربش در منطقه خلیج زندگی می کنند، گفته می شود عمده ترین چهره در زمینه جمع آوری پول برای این شبکه بوده، مسول مالی آن شرق میانه می باشد. به نوشتهء مجله باور بر این است که مادر نصیرالدین از امارات متحدهء عرب می باشد.

مجله می نویسد، منابع طالبان افغان می گویند، نصیرالدین به طور دوام دار از منطقهء خلیج دیدن می کرد. وی این سفرهایش را توسط پاسپورت های مختلف پاکستانی انجام می داد. همچنان نصیرالدین مبالغ هنگفت پول را برای جنگ علیهء نظامیان امریکایی جمع آوری کرده بود. منابع طالبان به نیوزویک گفته اند، نصیرالدین و چهار همراهش زمانی که در حال بازگشت از مراسم حج از عربستان سعودی بود و در جریان این سفر نیز فعالیت های قابل ملاحظهء را در زمینه جمع آوری پول انجام داده بود، بازداشت شد.

یکی از منابع طالبان گفته است این یک ضربه بزرگ مالی به شبکه حقانی می باشد.

نصیرالدین برادر اندر سراج الدین حقانی قوماندان ارشد شورشیان بوده، مسوول شماری از حملات بمبی در کابل شناخته می شود.

نیوزویک می نویسد، مقامات پاکستانی در مورد بازداشت نصیرالدین سکوت اختیار کرده اند. البته یک مقام حکومت پاکستان بازداشت وی را تایید کرده است. این مقام همچنین تایید کرد که به ایالات متحدهء امریکا در مورد این بازداشت اطلاع داده نشده است.
این مقام که از وی نام گرفته شده نشده است، همچنین گفته است، این رهبر شورشیان در یک تلاش پاکستان برای کنترول بیشتر بر گروه های مسلح تندرو به شکل گروگان گرفته شده است.

نیوزویک می نویسد:
نصیرالدین و سایر زندانیان به یک زندان مصوون آی، اس، آی انتقال داده شده اند. منابع پاکستانی گفته اند به نظر نمی رسد که استخبارات ایالات متحده به نصیرالدین حقانی دسترسی پیدا کند، زیرا که وی از این نکته پرده بر خواهد داشت که آی، اس، آی و سایر ادارات استخباراتی پاکستان تا چه حد با گروهء حقانی نزدیک اند.

ایران جنگجویان ارشد القاعده را رها کرده است

رونامه بریتانیایی  تایمز به روز جامعه گزارش داده است که ایران یک دسته از جنگجویان ارشد القاعده را که درآن کشور درحال توقیف بوده اند رها کرده است. اینها می توانند شبکهء شان را درمناطق مرزی بین افغانستان وپاکستان باز سازی کنند. این روزنامه ازقول مقامات دولتی پاکستانی وخاورمیانه ای که ازآنها نام نبرده است آورده است که ایران از جنگجویان اسلامگرا حمایت پنهانی می کند. این حمایت غالباً ازجانب پاسداران انقلاب ایران صورت می گیرد.

ایوانوف: حدود 500 لابراتوار مواد مخدر در ولایت بدخشان افغانستان وجود دارد

ویکتور ایوانوف رییس ادارهء مبارزه با مواد مخدر روسیه
ویکتور ایوانوف رییس ادارهء مبارزه با مواد مخدر روسیه

ویکتور ایوانوف رییس ادارهء مبارزه با مواد مخدر روسیه می گوید که به اساس معلومات ادارهء وی، در حدود 500 لابراتور مواد مخدر در ولایت بدخشان افغانستان وجود دارد که تمام مواد مخدر آن به روسیه می رسد.

او می افزاید که مقامات استخباراتی پاکستان هم موجودیت این لابراتوار ها را در مناطق شمالی افغانستان تصدیق می کنند.

به گفتهء ایوانوف، هرویین تولید شده در این لابراتوار ها از راه کشورهای شمالی افغانستان داخل روسیه می شود.

ایوانوف در صحبت خود با خبرگزاری ایتار تاس گفته است که در سال 2010 در یک عملیات مشترک امریکا، روسیه و افغانستان در مناطق شرق افغانستان، 4 لابراتوار تولید هرویین تخریب و یک تن هرویین از بین برده شد.

ایوانوف می افزاید، چنین عملیات ها باید ادامه پیدا کند و آنها به 500 عملیاتی از این قبیل نیاز دارند تا تاثیر واقعی بر تولید مواد مخدر در افغانستان داشته باشد.

به گفتهء ایوانوف، هم اکنون در حدود 5 ملیون نفر در روسیه معتاد به مواد مخدر می باشند که بیش از یک و نیم ملیون آنها ازهرویین افغانستان استفاده می کنند.

خبرگزاری ایتار تاس از قول ویکتور ایوانوف می نویسد که گفته است، در کشورهای آسیای میانه که از طریق آنها مواد مخدر افغانستان به روسیه و ممالک دیگر می رسد، دست اندر کاران مواد مخدر به گروه های قدرتمند مافیایی تبدیل شده اند.

این گروه ها ثروت های هنگفت را به دست آورده و تعداد زیاد افراد مسلح را استخدام کرده و اسلحهء بیشمار را خریداری کرده اند. و مهم تر این که این گروه ها اکنون در حکومت ها نیز رخنه کرده اند.

به گفتهء ایوانوف، بعضی از این گروه ها بیشتر از حکومت ها در آسیای میانه ثروت دارند.

رییس ادارهء مبارزه با مواد مخدر روسیه می گوید، آنها بالای قوانینی کار می کنند که ثروت این افراد کنترول شود و آنها منابع درآمد خود را درج نمایند، زیرا اشخاصی هستند که در ویلاهای خود نشسته، هیچ کار و بار رسمی ندارند، ولی ملیون ها دالر در حسابات آنها سرازیر می شود.

به گفتهء ایوانوف، اگر قانون پیشنهادی در این مورد به مرحلهء اجرا گذاشته شود، ثروت های هنگفت این افراد غصب شده و برای معالجهء معتادان مواد مخدر استفاده خواهد شد.

ناتو: یک ایرانی به اتهام قاچاق اسلحه برای طالبان دستگیر شده است

یک ایرانی به دلیل قاچاق اسلحه برای گروه شورشی طالبان در جنوب افغانستان دستگیر شده است.
فرماندهی نیروهای ناتو مستقر در افغانستان در اطلاعیه ای گفته است که این شهروند ایرانی در روز شنبه، 18 دسامبر، در جنوب افغانستان دستگیرشده و افزوده است که وی "از رابط های کلیدی در ارسال اسلحه از ایران برای طالبان بوده است."
نیروهای ناتو در نخستین اطلاعیه خود در مورد بازداشت این فرد، او را یکی از اعضای نیروی قدس، واحد برون مرزی سپاه پاسداران ایران، معرفی کرده بودند.
ساعاتی بعد، نیروهای بین المللی کمک به امنیت افغانستان، آیساف، با انتشار اصلاحیه ای اعلام کردند که فرد بازداشت شده، عضو نیروی قدس نیست هر چند ممکن است با شمار زیادی از سازمان های مرتبط با گروه های شورشی در تماس بوده باشد.
بیانیه نیروهای آیساف می افزاید: "مردی که اکنون در بازداشت است یکی از رابط های ارسال سلاح مستقر در قندهار است که با رهبران طالبان در این ولایت ارتباط مستقیم دارد."
این اولین بار نیست که ایران متهم شده از اقدامات شورشیان در افغانستان حمایت می کند.
یکی از سخنگویان نیروهای بین المللی کمک به امنیت افغانستان گفت: "دلیل دستگیری این فرد کمک به نقل و انتقال سلاح بین ایران و ولایت قندهار از طریق ولایت نیمروز" بوده است.
او در ولسوالی "ژیری" در قندهار در بازداشت به سر می برد؛ ولایت قندهار به عنوان زادگاه جنبش طالبان شهرت دارد.
یکی از مقام های ارشد امنیتی افغانستان در قندهار گفت نیروهای ائتلاف مدتی فرد بازداشت شده را تحت نظر داشته اند.
او به بی بی سی گفت: "ماموران اطلاعاتی ایران به طالبان کمک می کنند و در جنوب قاچاق مواد مخدر می کنند. ما هر روز با این مسئله درگیر هستیم. اکنون همه این واقعیت را می دانند. نیروهای بین المللی این مرد را بازداشت کرده اند و مدتی بود که گفتگوهای تلفنی او را استراق سمع می کردند و ارتباطات الکترونیکی اش را تحت نظر داشتند."
بلال سروری، گزارشگر بی بی سی در کابل، می گوید ظن به ایران که بمب های کنار جاده ای و دیگر مواد منفجره در اختیار طالبان در جنوب و غرب افغانستان قرار می دهد، گسترده است.
به گفته گزارشگر بی بی سی در کابل مقام های اطلاعاتی افغانستان در خفا این ظن را مطرح کرده اند که نیروهای امنیتی ایران در امور افغانستان دخالت می کند اما این مقام ها تمایلی ندارند علنا اتهامی به ایران وارد کنند.
مقام های امنیتی افغانستان گفته اند که اخیرا شمار زیادی به ظن جاسوسی برای ایران دستگیر شده اند و این اولین بار است که یکی از دستگیری ها علنی شده است.
از مقام های اطلاعاتی غربی نقل قول شده که ایران شمار زیادی از پیکارجویان القاعده را از زندان آزاد کرده اند تا به آنها کمک شود در مناطق مرزی پاکستان مجددا سازماندهی کنند.

کلیسای سویدن افغان ها را به خود جذب می کند

bön
گرایش افغان ها به دین مسیحیت روندی است که در این آواخر بیشتر مشاهده می شود. در جهان – نظر به منابع کلیسای سویدن – بیشتر از ٧٠٠٠ افغان مسیحی وجود دارد، در سویدن این رقم – بر اساس همین منبع – بالاتر از ٥٠٠ افغان به دین مسیحی ایمان آورده اند و برخی هم در راه ایمان آوردن به این دین هستند. تا کنون مطالعه ای در مورد عوامل گرایش ها به سوی دین مسیحیت نشده است. از اینکه ٨٠ درصد این افراد، پناهجو هستند، احتمال آن می رود که ماندن در سویدن یکی از انگیزه هایی باشد که افغان ها دین دیگری را می پذیرند.
گرایش افغان ها به دین مسیحیت روندی است که در این آواخر بیشتر مشاهده می شود. در جهان – نظر به منابع کلیسای سویدن – بیشتر از ٧٠٠٠ افغان مسیحی وجود دارد، در سویدن این رقم – بر اساس همین منبع – بالاتر از ٥٠٠ افغان به دین مسیحی ایمان آورده اند و برخی هم در راه ایمان آوردن به این دین هستند. تا کنون مطالعه ای در مورد عوامل گرایش ها به سوی دین مسیحیت نشده است. از اینکه ٨٠ درصد این افراد، پناهجو هستند، احتمال آن می رود که ماندن در سویدن یکی از انگیزه هایی باشد که افغان ها دین دیگری را می پذیرند. گزارشگر: شکیلا عیدی زاده 
بازهم کریسمس نزدیک شده است و دیدار از کلیسا و شرکت در مراسم مذهبی دعا و آهنگ زیاد به چشم می خورد. برخی هم بدون داشتن عقیده مذهبی از روی سنتی بودن این مراسم در جامعه در ایام کریسمس علاقه نشان می دهند. ما هم خواستیم سری به یکی از کلیسا های شهر استکهلم بزنیم و فضایی را که در این روز ها در سویدن در آمد آمد کریسمس ایجاد شده است.
ساعت یازده قبل از ظهر یک شنبه است، چوکی ها صندلی های کلیسا پر از ایمان داران است. حضور زنان، مردان، کودکان، جوانان، سالمندان، سویدنی ها و مهاجرین تنوع چند فرهنگی غنی ای را در کلیسا نشان می دهد.
با شنیدن موزیکی که معلوم می شود تمام عبادت کننده های داخل کلیسا به آن آشنا هستند، همه از جای خود بلند می شوند. از سمت دروازه دخولی کلیسا، کشیش به همراهی چند زن و مردی که یک تعداد لباس های سرتا پا سیاه و برخی هم لباس سفید به تن دارند، صلیب را به سوی محراب حمل می کنند.
فضای کلیسا صمیمی و گرم است. همه گان مشغول شنیدن گویش و نیایش نمازگزاران در محراب هستند. کسی دعا ها و آهنگ ها را تکرار می کند و دیگری هم با چشم های بسته زیر لب چیزی می خواند. در این میان افغان ها و ایرانی هایی نیز هستند که یکدیگر را می شناسند و در وقت عبادت در کنار همدیگر نشسته اند. پسر جوان افغانی را ملاقات می کنم. وی را، که دراصل اسم دیگری دارد، در اینجا سام ویل Samuell خطاب می کنم. از اینکه افغان ها به صورت کلی مسلمان هستند، از سمویل می پرسم که چه با عث شد که تغییر دین دادی.
- من در دین مسیحی حقیقت را یافتم.
امروز در سویدن شمار افغان هایی که به مسیحیت روی آورده اند بیشتر از ٥٠٠ تن تخمین زده می شود. به عقیده میکا که با تعداد زیاد از کلیسا های سویدن و افغان های مسیحیی در استکهلم در تماس است، افغان های پناهجو بیشترین رقم این گروه را تشکیل می دهند.
رهبر کلیسای ایرانی ها در استکهلم، اناهیتا پارسان،  سه و نیم سال قبل بخش کلیسای ایرانی ها را با سه نفر شروع کرد، امروز در حدود ٧٠ تن عضو دارد. وی کمک به پناهجویان را جزو از برنامه های کاری خود می داند تا شود که به مشکلات این گروه بپردازند.
سام ویل که هشت سال قبل به سویدن آمد، از سه سال پیش به دین مسیحیت آشنا شد و مدت دو نیم سال را در بر گرفت تا وی به دلهره و دل زنی هایش غلبه کند. وی نه ماه قبل تعمید گرفت و یک ماه می شود که اجازه اقامت دایمی اش  را در سویدن بدست آورده است.
ولی به گفته ای اناهیتا پارسان این حتمی نیست که با مسیحی شدن اجازه ماندن به سویدن را گرفت.
میکا نیز ابراز می دارد که وی به وضوح به افراد علاقمند می گوید که راه تغییر دین تضمینی برای اقامت شان در سویدن نیست.
در سویدن تعداد افغان ها و ایرانی هاییکه به دین مسیحی ایمان می آورند، به اساس گفته ای اناهیتا پارسان و میکا روز افزون است. در مورد تعداد دقیق و  دلایل روی آوردن این دسته به مسیحیت تا هنوز بررسی انجام نشده است. شاید هدف ماندن در سویدن به هر قیمتی و تلاش های کلیسا در جلب پناهجویان می توانند عوامل عمده این روند باشند.
ولی میکا بدون اطمینان داشتن به شخص طرف، نمی تواند تبلیغ و یا دعوت به دین مسیحیت را کند.
سام ویل که به گفته ای خودش مسلمانی بود که پنج وقت نماز می خواند، ولی امروز ایمانش به دین مسیحی روز به روز محکمتر می شود و به خاطر این انتخابش حاضر است از خانواده اش بگذرد.
صلیب را با همان مراسم و احترام که در محراب برده بودند، دوباره به محل استراحت اش بردند.  بعد از یک و نیم ساعت نشستن در کلیسا و دیدن و شنیدن رقص، آهنگ، دعا، و تبلیغ مذهبی، من کلیسا را آرام، آرام در کنار ایمان داران ترک می کنم.

«ناتو بعد از 2014 در افغانستان در عملیات نظامی شرکت نخواهد کرد»

 جنرال جیمز بکنل معاون قوماندان عمومی ناتو در افغانستان
جنرال جیمز بکنل معاون قوماندان عمومی ناتو در افغانستان
01.10.1389
قوماندانان ناتو در افغانستان می گویند که آنان تلاش می کنند تا در سال های آینده دست آورد های خود به طور درستی حفظ کرده و زمینه بهتر برای انتقال مسوولیت های امنیتی این کشور را به نیروهای افغان فراهم کنند.

جنرال جیمز بکنل معاون قوماندان عمومی ناتو در افغانستان که به روز چهارشنبه در کابل با خبرنگاران صحبت می کرد پذیرفت که در جریان چیز کمتر از 10 سال گذشته دست آورد ها پخته گی لازم را نداشته اند، اما در سال های آینده تمرکز و توجه بیشتری صورت خواهد گرفت.

وی گفت که روند انتقال مسوولیت های امنیتی به نیروهای افغان با درنظر داشت شرایط موجود صورت می گیرد.

او گفت:
«من فکر می کنم که در جریان چهار سال آینده ما نیاز داریم تا دست آورد های خود را در افغانستان حفظ کنیم، این اصل مهم در انتقال است که ما در ولایاتی که تاهنوز وضعیت امنیتی خوبی ندارند و در آن حکومتداری ضعیف است، روند انتقال را انجام نمی دهیم. این چیزی است که ما باید از همین حالا به آن توجه داشته باشیم.»

این جنرال بریتانیوی ناتو همچنان گفت که با فرا رسیدن سال دوهزار و چهارده میلادی ، مسوولیت های آنان در افغانستان پایان نمی یابد، بلکه به عقیده وی، ناتو به تعهد خود در قبال مبارزه با تروریزم متعهد است.

وی بار دیگر به مساله تجهیز و آموزش نیروهای افغان تماس گرفت و گفت که در این زمینه تلاش های بیشتری صورت می گیرد. وی گفت که ایالات متحده امریکا برای این مقصد بیشتر از 10 ملیارد دالر را اختصاص داده است.

او افزود:
«برای آموزش نیروهای افغان، بودیجه اختصاصی امریکا، 12 ملیارد دالر امریکایی مشخص گردیده است.
قرار است با استفاده از این پول امکانات تخنیکی و برنامه های آموزشی برای نیروهای افغان فراهم گردد.
این رقم مناسبی برای آینده افغانستان است.»

معاون نیروهای ناتو در افغانستان گفت که مساله تجهیز نیروهای پولیس ملی افغانستان نیز شامل همین برنامه است.

روند سپردن مسوولیت های امنیتی به نیروهای افغان از سال آینده میلادی به خواست دولت افغانستان صورت می گیرد و این مساله اجلاس اخیر ناتو که در پرتگال برگزار گردید نیز مورد بحث قرار گرفته است.

از سوی دیگر مقامات امنیتی افغان نیز می گویند که تلاش های خود را به هدف آموزش و تجهیز نیروهای افغان تشدید کرده اند.

اما هنوز وقت است که در مورد توانایی و یا عدم توانایی نیروهای افغان برای پذیرفتن مسوولیت های کامل امنیتی این کشور سخن زده شود.

طرح حمله به مقر ریاست جمهوری افغانستان خنثی ش

سعید انصاری می گوید یک گروه قصد داشتند به قصر ریاست جمهوری و سفارت آمریکا در کابل حمله کنند
نیروهای امنیتی افغانستان می گویند گروهی را که قصد حمله به قصر ریاست جمهوری و سفارت آمریکا در کابل داشته است، بازداشت کرده اند.
سعید انصاری، سخنگوی ریاست اداره امنیت ملی (اطلاعات) افغانستان، در یک کنفرانس خبری گفت: " فردی به نام روح الله که قبلا نیز در زندان بود، پس از سپری کردن مدت حبس خود از زندان آزاد شد و به شورشیان پیوست."
آقای انصاری افزود: " یک تن از سران طالبان به نام محب الله که در پاکستان است، به روح الله ماموریت می دهد که مقداری مواد انفجاری را از کسی در کوه صافی (در حومه شمالی کابل) تحویل بگیرد و آن را با وسایط نقلیه جابجا کرده و قصر ریاست جمهوری و سفارت آمریکا در کابل را هدف قرار دهد."
مسئولان امنیت ملی افغانستان همچنین اعلام کرده اند که طی ده روزگذشته، هشت تن را به اتهام دست داشتن "درحملات تروریستی" در کابل، چاریکار، جلال آباد و میدان وردک بازداشت کرده اند.
سعید انصاری گفته است که یکی از نامزدان شکست خورده ولایت پکتیا در انتخابات مجلس نمایندگان نیز در میان کسانی است که به اتهام ارتباط با این حملات تروریستی بازداشت شده است.
به گفته آقای انصاری، این فرد متهم است که حمله تروریستی به وزارت ترانسپورت (حمل و نقل) و همچنین حمله به مهمانخانه هندی ها در منطقه دپلماتیک وزیر اکبرخان را سازماندهی کرده بود.
در این حملات چندین نفر کشته و زخمی شدند.
آقای انصاری به خبرنگاران گفت که افراد بازداشت شده در بازجویی اعتراف کرده اند که عضو گروه طالبان بوده اند و از پاکستان دستور می گرفتند.
شهرکابل در سال ٢٠١٠ میلادی شاهد چندین مورد حمله انتحاری بود
در مورد دیگر افراد باز داشت شده، آقای انصاری گفت که یک گروه سه نفره می خواسته در مناطق مزدهم شهر جلال آباد در شرق افغانستان بمبگذاری کند.
به گفته سخنگوی ریاست امنیت ملی، عده دیگری از بازداشت شدگان در نظر داشتند با راه اندازی انفجار سنگین در شهر چاریکار در شمال کابل، مناطق امن افغانستان را نیز نا آرام کنند.
وی همچنین گفت که همکاری مردم در بازداشت این گروه ها موثر بوده است.
آقای انصاری در حالی از بازداشت بمگذاران و طراحان حملات راکتی و عملیات انتحاری خبر می دهد که هفته گذشته، شهر های کابل، قندوز در شمال افغانستان و قندهار در جنوب این کشور شاهد چند مورد بمبگذاری و حملات انتحاری بود.
متحدان بین المللی افغانستان از جمله آمریکا و کشورهای عضو ناتو به شدت تلاش می کنند توان نیروهای امنیتی افغانستان را بالا ببرند.
هدف از این اقدامات این است که نیروهای امنیتی افغانستان حداکثر تا چهار سال دیگر توانایی قبول مسئولیت تامین امنیت کشور را به عهده بگیرند و بتوانند اعتماد افغانها را جلب کنند.

تصاویری جدید از مدارس خودگردان مهاجرین افغانستان در مشهد












































اولین روز تفاوت بین ایرانیان و مهاجرین افغان

 سرانجام بعد از ماه ها انتظار سخت و افزایش روز افزون نگرانی و اضطراب برای مهاجرین ساکن در ایران، امروز یکشنبه 28 قوس طرح هدفمند کردن یارانه ها توسط رئیس جمهور ایران اجرایی شد.

داکتر محمود احمدی نژاد با بیان اینکه به حساب سرپرست خانوار به ازای هر نفر 81 هزار تومان برای دو ماه واریز شده است، گفت: دولت ایران تلاش می کند تا این مبلغ را برای مرحله دوم پرداخت به شهروندان ایرانی تا دو برابر افزایش دهد.

همچنین از آنجایی که نان به عنوان مهمترین غذای مردم شناخته می‌شود و مردم باید نان خوب بخورند ظرف 7 تا 10 روز آینده برای هر نفر مبلغ 8 هزار تومان یارانه نقدی جداگانه به حساب آنها واریز می‌شود.

لازم است در این رابطه توضیح داده شود که از این پس دولت ایران به برخی از کالاهای خود از جمله نان، بنزین یا تل، آب و برق و گاز و ... سوپسید یا یارانه نمی دهد و به جای آن پول برآورد شده آن را به هر شخص می دهد تا بدین طریق مردم را تشویق نماید در نحوه مصرف کالاها، صرفه جویی نمایند. یعنی هرچه کمتر نان و بنزین و برق و آب و گاز استفاده نمایند ما بقی این پول واریز شده به خود آنها تعلق می گیرد.

از دو سال قبل به این طرف که این موضوع بصورت جدی در ایران مطرح شده، بسیاری از مهاجرین افغانستانی به دلیل ترس از ایجاد تورم حاصل از این طرح و بخاطر فرار از هزینه های سنگین زندگی، جمهوری اسلامی ایران را ترک کردند و چون امیدی به بهبود زندگی در کشورشان نداشتند، عازم کشورهای اروپایی شدند.

واضح است که با اجرایی هدفمندسازی یارانه‌ها و آزادسازی قیمت‌ها هزینه‌های زندگی و معیشت برای اتباع خارجی بالا می‌رود و در مقابل ایرانیان از یارانه هدفمند استفاده می‌کنند. از این پس با حذف سوپسید دولتی قیمت کالاهای عمومی افزایش می یابد که با پرداخت کمک‌های نقدی به شهروندان ایرانی بخشی از آن جبران خواهد شد اما وضعیت اتباع خارجی و به‌خصوص مهاجرین افغانی دارای مدرک اقامتی دچار مشکلات عدیده خواهد شد.

بدین صورت که سرپرست هر خانواده باید هر ماه بیش از نیمی از درآمد خود را هزینه آب و برق و گاز پرداخت نماید که این سبب افزایش فاصله طبقاتی فراوان بین ایرانیان و مهاجران میگردد.

منظور ما از بیان این مطلب این نیست که چرا دولت ایران به اتباع خارجی و مهاجرین افغانی ساکن در ایران پول یارانه را نمی دهد و یا چرا دولت ایران فکری به حال حدود یک میلیون مهاجر افغانی دارای مدرک که اکثرا کارگر با معاش ماهیانه 300 تا 500 هزار تومان هستند، نمی کند؟ زیرا به گفته داکتر محمود احمدی نژاد این پولهای واریزی بیت المال و متعلق به خود ایرانیان است.

لذا شاید بسیاری از مهاجرین توقع آن چنانی از دولت ایران نداشته باشند که به افغانها هم پول یارانه واریز نماید، بلکه درد دل مهاجرین این است که چرا هیچ کدام از مسئولین افغانی در این رابطه اقدامی که نکرده اند هیچ، حتی سخنی نیز به میان نیاورده اند. نه محترم زلمی رسول وزیر خارجه و نه جناب جماهیر انوری وزیر امور مهاجرین.

در حال حاضر هر خانوار هفت نفره افغانی باید برای شرکت در طرح آمایش شش مبلغ حدودا چهارصدهزار تومان به حساب اداره اتباع ایران واریز نماید، از آن طرف هم مبلغ پانصد و شصت هزار تومان از ایرانیان برای خرید و مصرف مایحتاج زندگی خود عقب مانده است ( به ازای هر نفر ایرانی هشتاد و یک هزار تومان واریز شده است)، در حالیکه درآمد متوسط هر افغانی شاید 400 هزار تومان باشد . یعنی سرپرست هر خانواده مهاجر حدودا دو ماه از زندگی خود عفب می باشد.

با این حال مسئولین محترم دولت افغانستان هیچ اقدامی در این رابطه نکردند. حتی سخنی به میان نیاوردند تا مهاجرین دلخوش کنند که آنها هم حکومت دارند. توقع مهاجرین این نبود که از همین امروز به حساب آنها هم پول واریز گردد که شاید حق شان هم باشد. ولی دوست داشتند تا وزیر خارجه و وزیر امور مهاجرین با مسئولین ایرانی و مقامات سازمان ملل در این رابطه گفتگو می کردند تا با تشریح وضعیت مهاجرین، فکری اساسی برای رفع این معضل مهاجرین سنجیده شود.

ولی افسوس که این دولتمردان افغان امروز نیز مانندگذشته ها هیچگاه به فکر هموطنان آواره خود در دیگر کشورها نیستند و اگر کمی دلسوزتر بودند، وضعیت امروز مهاجرین اینگونه نبود.

من قصه تلخ جنگم؟!

همه مردم افغانستان از سال های جنگ و کشتار خاطرات ناخوشایندی دارند و هیچ خانواده ای نیست که یکی از اعضای خود را در جنگهای داخلی از دست نداده باشد.
گرچه مردم دیرگاهی به این نتیجه رسیده اند که جنگ های داخلی در واقع برادرکشی است، اما عوامل نهفته جنگ های داخلی از جمله تعصبات قومی و مذهبی، هنوز در اذهان بسیاری باقی است.
با رفتن طالبان جنگ در افغانستان پایان نیافت؛ درگیری ها همچنان ادامه دارد، دوربین عکاسان جنگ همچنان فعال است و عکس های افغانستان هنوز هم از جنگ، کشته ها و ویرانی ها می گوید و از قربانیان آن.
و اگر انسان ها در وجودشان به جای نفرت، عشق می بود دیگر خانه ها ویران نمی شد، مادران و بچه ها کشته نمی شدند و این کودکان با پاهای خود راه می رفتند.
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012201511312021.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012201511313477.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012201511312428.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012201511314460.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012201511313301.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012201511311865.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012201511312725.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012201511311998.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012201511312405.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012201511312095.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012201511312532.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012201511313537.jpg
 ساکنان کابل امروز یک شنبه با صدای انفجار مهیب، صبح خود را آغاز کردند.
 انتحار کننده نخست به سوی یک موتر اردوی ملی در جاده پلچرخی تیراندازی کرد و پس از آن مواد همراهش را منفجر ساخت.
ظاهرعظیمی، سخنگوی وزارت دفاع کشور  گفت:  پنج سرباز افغان در این حمله کشته  و ۹ تن دیگر زخم برداشته اند.
در این رویداد که ساعت 7 صبح رخ داد، یک بس ۳۰۳ نیروهای افغان نیز کاملأ از بین رفت.

طالبان مسؤولیت این رویداد را برعهده گرفته اند.
 
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012191437374240.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012191437371262.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012191437371296.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012191437373786.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012191437373067.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012191437374082.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012191437371591.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012191437373984.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012191437371871.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012191437374879.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012191437372731.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012191437372837.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012191437372700.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201012/201012191437373276.jpg

چهارده فرد ملکي در انفجار ماين کنارجاده يي در هرات کشته شدند


14 فرد کشته شده همه غیرنظامی بودند

چهارده فرد ملکي در اثر انفجار يک ماين کنار جاده یي در ولايت هرات در غرب افغانستان جان باختند و شش تن ديگر زخم برداشتند. کشته شدگان همه غيرنظامي بودند که قرار بود در يک مراسم خواستگاري بروند.


بمب جاسازي شده در کنار جاده ساعت يازده بجه صبح هنگامي منفجر شد که يک موتر مسافربري از جاده مي گذشت. اين موتر از منطقه چهار دباغ به سمت مرکز ولسوالي کشک کهنه ولايت هرات در حرکت بود.

مقام هاي محلي در هرات کشته شدن چهارده غيرنظامي و زخمي گرديدند شش تن ديگر را تاييد کردند. در ميان کشته شدگان حادثه، زنان و کودکان نيز شامل هستند.

شاهدان عيني مي گويند با انفجار يک ماين کنار جاده يي هجده غيرنظامي کشته شدند و تنها يک کودک خورد سال از اين حادثه جان به سلامت برده است.

شفيق بهروزيان، سخنگوي والي هرات گفت دو ماين جاسازي شده ديگر نيز از سوي سربازان اردوي ملي در همان منطقه کشف و خنثا شده است.

شفيق بهروزيان افزود: "کشته و زخمي شدگان اين رويداد همه افراد ملکي هستند که به خاطر خواستگاري از يک محل به محل ديگر در حرکت بودند".

سخنگوي والي هرات گفت که زخميان حادثه به شفاخانه يي در مرکز ولسوالي کشک کهنه انتقال داده شده اند و وضعيت صحي آنان رضايت بخش گزارش شده است.

ماين هاي کنار جاده يي يکي از تاکتيک هاي جنگي طالبان به شمار مي رود که عامل بيشترين تلفات ملکي و نظاميان خارجي در افغانستان است.

تا کنون مسوليت اين رويداد را هيچ گروهي به عهده نگرفته است، اما مقام هاي محلي هرات اين انفجار را به طالب نسبت مي دهند.



هرچند هرات هر از چند گاهي شاهد ناامني و انفجارهايي است، اما در شش ماه گذشته چنين رويدادي در ولايت هرات بي سابقه بوده است. ولسوالي کشک کهنه در هتشاد کيلومتري شمال شهر هرات موقعيت دارد.