زندگی من کجاست

جنگ‌ها و دروغ‌هاي دولت آمريكا


آمريكايي‌ها براي شروع جنگ ويتنام، افغانستان، عراق و كوبا دروغ‌هايي گفتند كه فقط بهانه بود
جنگ‌ها و دروغ‌هاي دولت آمريكا
قدرت‌هاي اشغالگر و استعمارگر هنگامي كه اراده لشكركشي به جايي كنند، نيازي به توجيه و بهانه نمي‌بينند، زيرا با استفاده از امكانات و رسانه‌هايي كه در اختيار دارند قادر خواهند بود بهانه‌تراشي كرده و اقدام نارواي خود را توجيه كنند. نگاهي گذرا به جنگ‌هاي ايالات متحده آمريكا از پايان قرن 19 تا ابتداي قرن 21 ميلادي، صحت اين معادله را براي ما روشن مي‌سازد. نبرد آمريكا با اسپانيا در سال 1898 براي استيلايافتن بر جزاير درياي كاراييب، به بهانه اقدام اسپانيا در انفجار كشتي آمريكايي آغاز شد و پس از گذشت 82 سال از اين جريان،آمريكا اعتراف كرد اسپانيا هيچ ارتباطي با آن انفجار نداشته و دليل آن انفجار از درون خود كشتي بوده است.
دروغ هاي بزرگ
ورود آمريكا به جنگ اول جهاني در سال 1915 در اثر تجاوز آلمان به كشتي جنگي آمريكا و نابودي آن اعلام شد، اما بعدها روشن گرديد اين آمريكايي‌ها بودند كه اطلاعاتي درباره آن كشتي نظامي به ارتش رايش سوم دادند تا آن را نابود سازند و تمامي افراد داخل كشتي را غرق كنند تا بهانه‌اي براي ورود آمريكا به جنگ عليه متحدين باشد.
اما موضوع پرل هاربر در سال 1941 نيز كه به دليل آن واشنگتن دخالت در جنگ جهاني دوم را براي خود عليه ژاپن، آلمان و ايتاليا جايز دانست، دروغ ديگري بود كه بعدها روشن شد فرماندهان بلندپايه ارتش آمريكا اطلاعات دقيقي از زمان حمله و ميزان آن پيش از وقوع داشتند. به گواهي يكي از فرماندهان پايگاه دريايي وقت آمريكا حتي ارتش اين كشور تلاشي براي جلوگيري از حمله به اين پايگاه انجام نداد. در جنگ كوبا نيز كه در ابتداي دهه 60 قرن گذشته در خليج خوك‌ها رخ داد، طبق اسناد سازمان اطلاعات مركزي آمريكا (سيا)‌ روشن گرديد چندين سناريو براي توجيه حمله به كوبا پيش روي خود داشته است، از جمله انفجار كشتي آمريكايي نزديك ساحل كوبا و متهم‌كردن فيدل كاسترو يا حمله به خيمه‌هاي آوارگان كوبايي در «ديامي» و كشتن تعدادي از آنها و متهم‌ كردن دولت كوبا به انجام آن يا آماده‌كردن هواپيماي بدون سرنشين از نوع هواپيماي شهري و سپس انفجار هواپيماي بدون سرنشين ديگر و اتهام بستن به دولت كوبا مبني بر اين كه در اين انفجارها دست دارد.
شايد رسوايي بزرگ‌تر دولت آمريكا، نبرد واشنگتن در ويتنام باشد. در آن هنگام رابرت مك نامارا، وزير وقت دفاع آمريكا ادعا كرد اين ويتنامي‌ها بودند كه كشتي آمريكايي مادوكس را در خليج تونكين غرق كردند و دولت وابسته «سايگون» نيز اين اتهام را تاييد كرد. در نتيجه آن، جنگ طولاني‌مدتي آغاز شد كه بيش از 4 ميليون ويتنامي و ده‌ها هزار آمريكايي‌ جان خود را در آن از دست دادند، اما مك نامارا پس از گذشت 40 سال اعلام كرد كشتي آمريكايي در خليج تونكين اصلا وجود خارجي نداشته است.
شايد همين كار را كالين پاول، وزير امور خارجه اسبق آمريكا پس از 45 سال از جنگ عراق انجام دهد و از اسنادي كه درخصوص وجود سلاح كشتار جمعي در عراق ارائه داده است، پوزش بخواهد! در زمينه عراق دروغ‌هاي بسياري براي توجيه شروع جنگ‌افروزي بيان شد كه يكي از بارزترين آنها ادعاي حضور 2500 نظامي عراقي با تانك‌ها و ادوات نظامي در مرزهاي كويت و عربستان و رساندن اين پيام به رياض در سال‌ 1990 بود تا مجالي براي پنتاگون به وجود آيد كه پايگاه‌هاي نظامي خود را در عربستان سعودي و ديگر كشورهاي حاشيه خليج فارس تاسيس كند. اما مدتي بعد روشن شد اين خبر از ابتدا دروغ بوده و حتي يك تانك عراقي يا يك نظامي عراقي در آن مرزها ديده نشده است.
از ديگر دروغ‌پردازي‌هاي آمريكا درخصوص عراق و توجيه جنگ در اين كشور، گواهي يك پرستار كويتي در واشنگتن مبني بر رفتار وحشيانه نظاميان عراقي و كشتن كودكان و نوزادان در يك بيمارستان كويتي بود كه در آينده روشن شد اين پرستار، دختر سفير وقت كويت در ايالات متحده آمريكا بوده و اين گواهي ساختگي، كار يكي از شركت‌هاي رسانه‌اي و تبليغاتي آمريكايي بوده است.
نكته: جنگ ويتنام به بهانه غرق يك كشتي شروع شد و در آن بيش از 4 ميليون ويتنامي و ده‌ها هزار آمريكايي‌ جان خود را از دست دادند، اما مك نامارا پس از گذشت 40 سال اعلام كرد كشتي آمريكايي در خليج تونكين اصلا وجود خارجي نداشته است
در افغانستان، اسناد آمريكايي گوياي آن است كه پيش از حوادث 11 سپتامبر در سال 2001، ايالات متحده طرح حمله به اين كشور را برنامه‌ريزي كرده بود و اين برنامه در 10 سپتامبر 2001 روي ميز بوش پسر (رئيس‌جمهور سابق آمريكا)‌ قرار داشت. اين برنامه از سوي مديران شركت نفتي Unocal پس از ناكامي مذاكرات اين شركت با طالبان و اجازه نداشتن طالبان به آن براي ايجاد خط انتقال گاز از كشورهاي حاشيه درياي خزر به اقيانوس آرام طراحي شده بود. مديران اين شركت نفتي به طالبان گفتند: ما شما را يا با طلا مي‌پوشانيم يا با مرگ و شما ناگزير به انتخاب يكي از اين دو گزينه هستيد.حامد كرزاي، رئيس‌جمهور كنوني افغانستان يكي از مهم‌ترين مشاوران شركت نفتي مذكور به شمار مي‌رفت. آيزنهاور، رئيس‌جمهور اسبق آمريكا زماني هشدار داده بود كه شوراي نظامي و صنعتي آمريكا به شوراي نظامي، صنعتي، نفتي و بانكي تبديل نشود.
يادآوري اين حوادث موضوعات بسيار مهمي است كه حوادث پيرامون خود ـ بويژه موضوع سوريه ـ را بهتر دريابيم و فريب اين تبليغات رسانه‌اي و بازي‌هاي تبليغاتي و اطلاعاتي خطرناك كنوني آمريكا را نخوريم. آنها بدون ترديد تلاش دارند از خواسته‌هاي مردمي سوريه و اوضاع داخلي اين كشور بهره‌برداري كرده و به اهداف نامشروع خود دست يابند.
جنگ افروزي و فساد
دروغ‌پردازي، تنها وسيله براي دولت آمريكا در جنگ‌افروزي اين كشور عليه مردم عراق نبود، بلكه ارتباط تنگاتنگي ميان اشغالگري و فساد و حيف و ميل اموال مردم وجود دارد.هم‌اكنون شهروندان آمريكايي از سرنوشت 20 ميليارد دلاري كه دولت در خزانه كشور به امانت گذاشته بود تا در تاسيس مدارس، راهسازي، ساخت بيمارستان و ديگر امور زيربنايي در عراق صرف شود، مي‌پرسند. مردم عراق هيچ يك از خدماتي را كه در زمان دولت بوش به آنان وعده شده بود، دريافت نكرده‌اند. جهانيان شاهد نيرنگ و فريبكاري آمريكا هستند. اولين مجري اين طرح، پل برمر اولين حاكم غيرنظامي آمريكا در عراق بود كه بيشترين بهره را از شركت هاليبرتون برد. شركتي كه ديك چني يكي از كارگزاران آن بود و دونالد رامسفلد وزير دفاع وقت آمريكا و ديگر افسران و مشاوران دولت سابق به دليل غارت منابع طبيعي عراق و سود حاصل از افزايش ماليات در آمريكا به بهانه جنگ عراق ثروت سرشاري به دست آوردند. به عنوان مثال، شركت مذكور، سود بي‌سابقه 5‌/‌10 ميليارد دلار را تنها ظرف چند ماه كسب كرد كه هيچ‌يك از شركت‌هاي آمريكايي (به جز شركت نفتي اكسون)‌ چنين ثروت هنگفتي را به دست نياورده است.
همان‌طور كه آمريكا غرق در فساد است، ديگر متحدان غربي ايالات متحده نيز به نحو بي‌سابقه‌اي از سرمايه‌هاي عراق غارت كرده‌اند و كارگزاران و مزدورانشان در اين كشور نيز مفاسد بسياري انجام داده و كاري كرده‌اند كه عراق و افغانستان در فهرست فاسدترين كشورهاي جهان قرار گيرد. به عنوان مثال، كميته پاكسازي در عراق از دست داشتن مزدوران عراقي در كشتار شهروندان و اعضاي اين كميته و انفجار ساختمان‌هاي آن و سرقت اسناد ‌پرده برداشته است. بدون ترديد، اين جنگ حقايق ديگري را نيز آشكار كرد كه مهم‌ترين آن، رابطه اشغالگران با صهيونيست‌ها و برنامه آنان براي به آشوب‌كشاندن اوضاع در منطقه و تبديل آن به صحنه درگيري‌ها و فتنه‌هاي نژادي و قومي و مذهبي و واداركردن به اصطلاح «جامعه جهاني» به موافقت با برنامه‌ها و تصميم‌هاي آمريكا و تلاش براي توجيه اقدامات آمريكا به حساب مي‌آيد كه پرداختن به اين همه مجالي ديگر را طلب مي‌كند.
روزنامه العرب چاپ لندن / مترجم: محمدجواد گوديني

متهم به 'جاسوسی برای ایران' در افغانستان به شانزده سال زندان محکوم شد


قاضی سراج الدین نصر، رئیس دادگاه شهری و امنیت عامه هرات، اتهامهای مطرح شده علیه این فرد را جاسوسی برای یک کشور بیگانه، خیانت به تمامیت ارضی، استقلال و امنیت ملی افغانستان عنوان کرد.

رئیس دادگاه شهری و امنیت عامه هرات افزود که مکالمات تلفنی این فرد با منابع ایرانی از سوی اداره امنیت ملی هرات شنود شده و این مکالمان حاکی است که او به این منابع در باره این پایگاهها اطلاعات می‌داده است.آقای نصر گفت که متهم از محلات ممنوعه و به ویژه پایگاههای نیروهای داخلی و خارجی در هرات عکس گرفته و شماره های تلفنهای مسئولان وزارت اطلاعات ایران در دفتر یادداشت او ثبت بوده است.
دادستان امنیت ملی هرات در دادگاه گفت که فرد متهم با خود برگه هایی از ایران آورده که بیانگر تلاش او برای جاسوسی بوده است.
مقامهای قضایی دادگاه هرات گفته اند که این فرد در "اعترافات" خود اتهامهای مطرح شده علیه خود را پذیرفته است.
با اینهمه، متهم پرونده در جلسه دادگاه اعترافات قبلی خود را فاقد اعتبار دانست و گفت که زیر "شکنجه" و "ضرب و شتم" مجبور به اعتراف شده بود.
این شهروند افغانستان در گذشته ساکن ولایت هرات بود، اما سالها در ایران زندگی کرده و در نخستین سفر خود به زادگاهش حدود دو ماه پیش دستگیر شد.
قاضی دادگاه شهری و امنیت عامه هرات گفته است که حکم صادر شده برای متهم نهایی نیست و او حق درخواست تجدید نظر و فرجام خواهی را دارد.
یکی از مسئولان دادگاه هرات گفته است که این نخستین بار نیست که فردی به اتهام جاسوسی برای بیگانگان محاکمه و به تحمل زندان محکوم می شود.
به گفته این منبع، در سالهای گذشته هم مواردی از پرونده های مشابه در دادگاه هرات بررسی شده و متهمان این پرونده ها به اتهام جاسوسی برای ایران محکوم به زندان شده اند.

ارتش آمریکا:ادرار می‌کنند بر کی?+فیلم


ارتش آمریکا درباره ویدئوی "هتک حرمت طالبان" تحقیق می‌کند

ادرار کردن سربازان آمریکایی بر اجساد چند افغان
نیروی تفنگداران دریایی آمریکا گفته در حال تحقیق درباره ویدئویی است که در آن چهار نفر از نیروهایشان بر اجساد کسانی که گمان می‌رود از طالبان هستند، ادرار می‌کنند.
از آنجا این حدس مطرح شده که اجساد متعلق به اعضای طالبان است که آنها پوست قهوه‌ای دارند، لباس‌های گشاد بر تن دارند و پاهای آنها نیز برهنه است و به نظر می‌رسد لباس یکی از آنها خونین است.

لئون پانه‌تا، وزیر دفاع آمریکا، دستور رسیدگی فوری به این مسئله را داده است و گفته که با اشخاص خاطی برخورد خواهد شد.صدایی هم در زمینه می‌گوید: "دوستم، روز خوبی داشته باشی."
وزارت دفاع آمریکا نیز در بیانیه ای ضمن ابراز ناراحتی از محتوای این ویدیو، گفته "این رفتار برای اعضای ارتش غیر قابل قبول است."
منبع این ویدئو که در اینترنت منتشر شده هنوز مشخص نیست، و معلوم نیست چه کسی آن را منتشر کرده است.
دفتر فرماندهی تفنگ‌داران دریایی در واکنش به این ویدئو گفته اعمالی که در این فیلم دیده می‌شود بر خلاف ارزش‌های آنهاست.
انجمن روابط آمریکا و مسلمانان در واکنشی به این ویدئو گفته اگر محتوای این ویدئو مورد تایید قرار گیرد، رفتاری دور از شان ارتش آمریکا را به تصویر می‌کشد.
در نامه ای که این گروه به وزیر دفاع آمریکا، فرستاده است، آمده: "ما هتک حرمت این افراد به مردگان را مغایر قوانین نظامی کشور خود (آمریکا) و همچنین قوانین بین المللی جنگ می‌دانیم که این کار را مشمئز کننده و غیر اخلاقی تلقی می‌کند."
در این نامه از آقای پانه‌تا خواسته شده که افراد مسئول برابر با قوانین ارتش و کشور آمریکا مجازات شوند.
در موردی دیگر، ارتش آمریکا اخیرا پنج سرباز خود را که متهم به قتل غیرنظامیان افغان در ایالات قندهار و هلمند در سال ۲۰۱۰ بودند مورد محاکمه قرار داد.
آمریکا حدود بیست هزار تفنگدار دریایی در افغانستان دارد که بیشتر آنها در ایالات قندهار و هلمند مستقر هستند. کل تعداد نظامیان آمریکا در این کشور به نود هزار نفر می‌رسد.
آمریکا و متحدانش در افغانستان اعلام کرده اند تا پایان سال ۲۰۱۴ افغانستان را ترک خواهند کرد و امنیت این کشور را به افغان‌ها خواهند سپرد.
ابر کلمات

ارتش آمریکا,ادرار,طالبان, سربازآمریکا

ارتش آمریکا,ادرار,طالبان, سربازآمریکا

ارتش آمریکا,ادرار,طالبان, سربازآمریکا

ارتش آمریکا,ادرار,طالبان, سربازآمریکا



آلمان ميانجي گفتگوهاي طالبان و آمريکا


آلمان ميانجي گفتگوهاي طالبان و آمريکا
 هفته نامه آلمانی اشپيگل در گزارشی به آغاز روند ارتباط طالبان افغانستان با آمریکا اشاره كرده و نوشته است: دیپلماسی آلمانی آغازگر این ابتکار بین دوطرف و زمینه ها برای تاسیس دفتر طالبان در قطر بود.
هفته نامه اشپیگل در گزارش نوشته است : در آخرین هفته ماه نوامبر سال گذشته مردی در فرودگاه پوشیده از برف مونیخ پیاده شد. وی با یک هواپیمای "فالکون 900 ای ایکس" سه موتوره سازمان اطلاعات خارجی آلمان (BDN) از خلیج فارس سوار شده بود.
نام این مرد "طیب آقا" بود. وی قاعدتاً زمانی که وارد آلمان شد باید دستگیر می شد، زیرا که در راس فهرست رهبران تحت پیگرد طالبان به عنوان تروریست مورد تعقیب آلمان قرار داشت، اما هیچ چیز به ویژه در هنگام رسیدن وی به فرودگاه غیرعادی نبود.
نشست فوق محرمانه ای که وزارت امور خارجه و سازمان اطلاعات خارجی آلمان، آن را ترتیب داده بودند یک اقدام سیاسی اولیه بود.
این مرحله آغاز گفتگوهای طالبان و دولت آمریکا بود که در آن آمریکا هم نماینده خود را برای گفتگو با طالبان به مونیخ اعزام کرده بود.

اکنون پس از 13 ماه روشن شد که گفتگوها موفقیت آمیز بوده است و طالبان برنامه خود را برای بازگشایی دفتر ارتباطات خود در قطر اعلام کرد و "ذبیح الله مجاهد" توضیح داد که این دفتر یک دفتر سیاسی برای گفتگوها خواهد بود.

حملات حزب اسلامی بالای نظامیان خارجی در شاهراه هرات - فراه


عکس های اختصاصی از
حملات حزب اسلامی بالای نظامیان خارجی در شاهراه هرات - فراه
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726454029.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726451601.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726453439.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726451689.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726453956.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726454438.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726451734.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726451286.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726451414.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726452210.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726452627.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726452682.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726452339.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726451643.jpg
http://files.afghanpaper.com/pics/201201/201201111726454608.jpg

دولت افغانستان آماده واگذاری برخی از ولایت‌های افغانستان به طالبان است



“ارسلا رحمانی” با اشاره به این که حکومت افغانستان آماده است برخی ولایت‌های این کشور را در نتیجه مذاکرات صلح به طالبان واگذار کند، گفته است که طالبان با این طرح موافق نیستند.
“ارسلا رحمانی” گفته  است: طالبان با گرفتن مسئولیت شماری از ولایت‌های افغانستان حاضر نیستند افغانستان تجزیه شود و دولت افغانستان نیز با این طرح (واگذاری برخی ولایت‌های کشور به طالبان) موافق است.
بر اساس برخی گزارش‌ها، یکی از موضوعات مورد بحث در مذاکرات صلح آمریکا با طالبان در قطر واگذاری برخی از ولایت‌های جنوبی افغانستان به طالبان است.
این عضو شورای عالی صلح افغانستان با بیان این که ما پیشنهاد کرده‌ایم که در چند ولایت مرزی افغانستان آتش ‌بس موقت‎ صورت گیرد تا نتیجه این گفت‌وگوها مشخص شود، گفت: برنامه آتش‌ بس باید طوری تنظیم شود که هم دولت در آن ولایت‌‌ها فعالیت کند و هم طالبان به صورت آزادانه و بدون هراس و نگرانی رفت‌ و آمد کنند.
وزیر تحصیلات عالی دوران طالبان ادامه داد: ما به طرف‌‌های مختلف پیشنهاد کردیم که نباید در روند مذاکرات صلح، پیش‌شرط‌ ها و قید و بندهای زیادی مطرح کرد.
رحمانی گفت: مسئله رهایی زندانیان طالبان در داخل افغانستان و خارج از کشور (بازداشتگاه گوانتانامو) در صدر گفت‎وگوهای صلح قرار دارد و ایالات متحدۀ آمریکا با رهایی زندانیان طالبان از گوانتانامو موافقت کرده و گفته است که این زندانیان به قطر فرستاده می‌شوند.
این در حالی است که حکومت افغانستان موافقت خود را با آزادی زندانیان طالبان از بازداشتگاه گوانتانامو اعلام کرده است، و سخنگوی کرزی گفته است که باید زندانیان طالبان به افغانستان برگردانده شوند.
عضو شورای عالی صلح اظهار داشت: قرار است امروز شورای عالی صلح نشستی با “حامد کرزی” داشته باشد و در مورد فرستادن هیئتی از طرف شورای عالی صلح به قطر گفت‎وگو کند.

پيشنهاد آمريكا به طالبان:تجزيه افغانستان با واگذاري ۱۳ ولايت پشتون نشين به طالبان

پير محمد ملازهي كارشناس شبه قاره هند در مصاحبه با يك شبكه خبري گفت:در صحنه داخلي واقعيت اينست كه جنگ نظامي با طالبان به بن بست رسيده است و عملا هيچ دورنمايي براي پيروزي آمريكا و ناتو وجود ندارد.حتي نگراني از شكست نظامي هم وجود دارد به طوري كه برخي از فرماندهان نسبت به قوي بودن اين احتمال هشدار داده اند.
وي افزود: آمريكاييها درجنگ با طالبان نتوانستند،به شيوه اي كه انتظار داشتند طالبان را تضعيف كننديا مجبورشان كنند ازسازمان القاعده جداشوند.بنابراين وقتي راه حل نظامي به بن بست رسيده، آمريكا درصدد آزمودن راه حل هاي سياسي است.
 وي بيان كرد:كرزي به تازگي اعلام كرده است كه طالبان با آمريكا وارد مذاكره شده است تا آنها را به پذيرش راه حل سياسي تشويق كنند.همچنين با توافق آمريكا،عربستان،قطر وطالبان قرار شد تاطالبان دفتري را درقطر بازگشايي كندواين دفتر محلي باشد كه ارتباط با طالبان ازآنجا تنظيم شود.
ملازهي درخصوص لزوم خروج نيروهاي نظامي آمريكاگفت:برنامۀ اعلام شده از سوي اوباما براي خروج نيروهاي نظامي از افغانستان تا سال2014 برآمده از نيازهايي دروني است كه در سخنراني اوباما نمود يافت.هزينۀ اقتصادي حضور نظاميان آمريكايي در افغانستان كه در آخرين برآوردها رقم 110 ميليارد دلار سالانه اعلام شده است،ديگر براي آمريكا قابل تحمل نيست.به علاوه افكار عمومي آمريكا با درك واقعيات موجود به مخالفان اصلي جنگ تبديل شده اند و بالاي 60 درصد از شهروندان آمريكا مخالف جنگ افغانستان هستند.
ملازهي معتقد است اوباما و دمكراتها به خوبي مي دانند كه اگر فكري براي خروج نظاميان آمريكايي از افغانستان نكنند،در آن صورت اين احتمال وجود دارد كه جمهوريخواهان با استفاده از شرايط موجود و ضعف هاي دولت اوباما برندۀ انتخابات باشند.
وي ادامه داد:آمريكاييها درهرحال بعدازآنكه اوباما اعلام كرد كه آمريكاييها درسال 2014  از افغانستان خارج مي شود وبعد ازآن نيز ناتو اعلام كرد درهمان زمان نيروهاي خود را از افغانستان خارج مي كنند.بنابراين تا قبل از 2014 بايد به يك راه حل سياسي دست پيداكنند.
اين كارشناس مسايل سياسي ضمن اشاره به مذاكرات طالبان با آمريكا گفت:طالبان احساس مي كند با توجه به اين كه كه صاحب قدرت هستند و آمريكايي ها بايد دير يا زود از افغانستان خارج مي شوند،به دنبال امتيازاتي مي باشند تا حاضر شوند با دولت كابل صلح كنند.
ملازهي در پاسخ به اين سوال كه مطالبات افغانستان چيست،گفت:آمريكاييها روي اين مسئله با طالبان وارد مذاكره شده است و اينكه طالبان ازحداكثر مطالبات كوتاه بيايند ولي كف مطالباتي كه آمريكاييها و دولت افغانستان قبول دارند،با طالبان كنار بيايند. آمريكا قصد خروج از افغانستان را ندارد.آمريكا به طور كامل از افغانستان خارج نمي شود و تنها استراتژي نظامي خود را تغيير خواهد داد.آمريكا تلاش مي كند تا طالبان اين را بپذيرد.خواست آمريكاييها براي بدست آوردن پايگاه نظامي جدي است.
به گفته ملازهي آنچه كه طالبان مي خواهد، در واقع تمامي قدرت را دركابل مي خواهد كه اين عملي نيست.طبيعي است كه نيروهاي در كابل زير بار نروند. بنابراين طالبان نيز بايد خواسته هايشان را تعديل كنند.به نظر مي رسد كه طرح ژنرال پترائوس فرمانده سابق نظامي آمريكا در افغانستان،درحال اجراء است.
ظاهرا آمريكايي ها پيشنهادي به طالبان داده اند كه خيلي مسئله مهم و حساسي است، مبني بر اينكه شرق و جنوب افغانستان كه عمدتا پشتون نشين است، به طالبان واگذار شود و مرز براي پشتون ها برداشته شود ولي براي دولت كابل و افغانستان باقي بماند. ايالت هاي پشتون نشين افغانستان و پاكستان درهم ادغام شود و دراختيار طالبان قرار گيرد. بدين ترتيب افغانستان شكل جديدي خواهد يافت و حتي برخي بر اين اعتقادند كه اين طرح آمريكا ممكن است به تجزيه افغانستان بينجامد.
 در مجموع برداشت ملازهي اينست كه آمريكا به طور كامل از افغانستان خارج نمي شود و درصدد تأسيس پايگاه هاي خود در اين كشور است و تنها استراتژي نظامي خود را تغيير خواهد داد. نشانه هاي تغيير استراتژي آمريكا نيز اعلام خروج نيروهاي نظامي آمريكا و ناتو از اين كشور است.
 پير محمد ملازهي درپايان افزود:در صورتي كه آشتي ملي به جايي نرسد و همچنان جنگ و عمليات هاي خشونت بار ادامه داشته باشد، اين نيروهاي امنيتي و ارتش افغانستان خواهند بود كه بايد يك تنه در مقابل همه اين تهديدات ايستادگي كنند و تنها در صورت لزوم و در شرايط خاص مي توانند از كمك آمريكايي ها استفاده كنند.چرا كه آمريكا نه ديگر حاضر است هزينۀ مادي اين جنگ را ادامه دهد و نه هزينۀ انساني آن را تحمل كند.

امنیت در افغانستان: مسافرانی که موقتا "طالب" می شوند


 مسافرانی که موقتا "طالب" می شوند

 
عکس: آرشیو - طالبان
عکس: آرشیو - طالبان

ریش بلند، چشمان سرمه کشیده و آهنگ موبایل طالبانی، آخرین سلاح دفاعی برای مسافرینی است که می خواهند جان خود را از تهدیدات طالبان حفظ کنند. مسافران جاده های افغانستان تلاش می کنند تا خود را شبیه طالبان بسازند.

 

سفر جاده یی در افغانستان بازی کردن با جان است به ویژه این که تهدیداتی مانند بمب های کنارجاده یی و شورشیان مسلح همواره وجود دارد.
آنانی که دالر، اسناد به زبان انگلیسی یا شماره تلفن خارجی ها را با خود داشته باشند، انتظار می رود که پیاده شوند، بازجویی شوند، لت و کوب گردند و یا به قتل برسند.
بنابراین مسافران کوشش می کنند تا به طالبان شباهت پیدا کنند. یک مرد 30 ساله که خود را عبدالولی معرفی می کند با تشویش در موتر مسافری نشسته است تا از کابل به قندهار سفر کند. این سفر 6 ساعت طول می کشد.
عبدالولی دستار بر سر دارد، چشمانش را سرمه کشیده و ریش کوتاهی دارد که چند روز آن را نتراشیده است. وقتی که تلفن او زنگ می زند، پیش از آن آواز یک مرد شنیده شود، صدای شلیک گلوله به گوش می رسد. شعر آهنگ طالبان این گونه است: "ما به جهاد علیه دشمن ادامه می دهیم. اگر در جهاد کشته شویم، به بهشت می رویم".
عبدالولی می گوید که او "واقعا کسی نیست که از طالبان حمایت کند"، اما او مجبور است که به شکل و شمایل طالبان سفر کند؛ چرا که او برای کاری به قندهار می رود. او می گوید: "مردم می گویند که طالبان روانشناس هستند. آنها چهره شما را می خوانند و می فهمند که آیا شما حامی آنها هستید یا نی. به همین خاطر است که من موسیقی طالبان را در موبایل خود ثبت کردم. حالا من آماده هستم که برای آنها (آهنگ) را روشن کنم اگر طالبان موتر را متوقف کردند".
این مسافر راه جنوب در ادامه می افزاید: "من همچنان از چند روز پیش ریش مانده ام و چشمانم را سرمه کشیدم. هرقدر که شبیه طالبان باشی، همان اندازه از آنها در امان خواهی بود. امیدوارم که اتفاقی نیفتد".
غیر از تهدیدات مستقیم طالبان، مسافران با خطر بمب های کنار جاده یی نیز مواجه هستند.غیر از تهدیدات مستقیم طالبان، مسافران با خطر بمب های کنار جاده یی نیز مواجه هستند.


برای مردهای پشتون در جنوب افغانستان رسم است که چشمان خود را سرمه می کشند تا آنها تیره تر معلوم شوند. اما در کنار این، مسافران برای آن که بیشتر شبیه طالبان دیده شوند، آهنگ موبایل خود را تبدیل می کنند.
عبدالله که دکان موسیقی در نزدیکی گاراژ موترهای مسافری دارد می گوید: "کار من در حال رونق گرفتن است". او ده آهنگ طالبانی را بر روی تلفن ها ثبت می کند و یک دالر می گیرد.
عبدالله می گوید که او روزانه 50 آهنگ طالبانی را بر روی موبایل مسافران ثبت می کند. او به درآمد خود فکر می کند و می گوید: "کارم بسیار خوب است. تشکر طالبان"!
یک دکاندار 26 ساله توضیح می دهد: "آنها (طالبان) تو را متوقف می کنند اما وقتی که ببینند تو مثل خودشان هستی و تو آهنگ طالبانی داری به تو لبخند می زنند. این بعضی وقت ها می تواند جان آدم را نجات بدهد".
او در ادامه می افزاید: "ما مردم فقیری هستیم و این تنها راه هایی هستندکه می توانیم تهدیداتی را که روبرو می شویم، کاهش بدهیم".
احمد میرویس، یکی دیگر از دکانداران بر این باور است که در سال های اخیر شمار مسافرانی که آهنگ های طالبانی ثبت می کنند، بیشتر شده است. او می گوید: "کارمندان دولت و پولیس سابقا ما را به خاطر روشن کردن و فروختن این آهنگ ها اذیت می کردند؛ اما حالا کاری ندارند. آنها می دانند که بسیاری از مردم این آهنگ ها را برای حفظ جان خود نیاز دارند.